Reklama

Reklama

Tajemství: Odvaha snít

  • USA The Secret: Dare to Dream (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vdova, která má problémů až nad hlavu, potkává okouzlujícího profesora. Ten pro ni má zprávu, která jí může změnit život, ale zatím si ji nechává pro sebe. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (37)

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenku knihy zosobňuje John Lucas, a to vskutku celkem okrajově a především ve skvělé první půlhodině filmu. Zbytek se spíše zaměřuje na tuctový americký scénář. A myšlenka vyznívá tedy do ztracena. Plus je, že děti nebyli typické filmové - průšvihové, nevychované, způspbující problémy. 3,5* ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Filmy o síle víry, plnění snů, tajemně působících synchronicitách a podobných ezoterií zavánějících tématech asi vždy budou některé cyničtěji založené diváky odpuzovat. Já se za podobné filmy ale ráda postavím, pokud si myslím, že daný film má obsahovou hodnotu a zaslouží si to. Tento film mě mile překvapil. Čekala jsem spíš béčkový snímek, podobně jako má béčkové ztvárnění i jinak výborný dokument podle knihy The Secret, ale dočkala jsem se velmi příjemného, lehce romantického dramatu s poměrně kvalitním scénářem. Ne, film sice může působit trochu „ezo“ a pohádkově, ale béčko to není. Příběh je souvislý a dobře vystavěný, příjemně plyne a konverzace postav působí v rámci tohoto žánru velmi přirozeně. Scénáristicky jsem proto byla spokojená a herecké výkony taky byly vesměs dobré. Snad jen úplný konec filmu byl možná až příliš okatě pohádkový a skoro až kýčovitý (dokonalý happy end včetně poníka!), což může působit trochu přes čáru, ale na druhou stranu, proč ne… Krom cukrkandlového konce za mě působí film docela realisticky a postávám jsem fandila. Rozhodně palec nahoru za postavu Braye Johnsona (Josh Lucas), která ztělesňuje víru v běh života a přirozené načasování bez „tlačení na pilu“. Pokud jste člověk, který ocení pozitivně laděné snímky a dokážete z nich čerpat inspiraci pro život, sílu víry i všeobecné dobro podobně jako já, pak tento film doporučuju. ~(4,0)~ ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Katie Holmes chvalabohu oslobodená od scientologických bludov, avšak po dlhom čase ju vidím na obrazovke a nejak herecky nevyspela. Ak v tomto filme má vystupovať ako mladá vdova, tak skôr vyzerá ako spuchnutá alkoholička, lenže v deji nič také v jej postave nemá vystupovať. S príchodom Joha Lucasa som očakával novú možno aj thrillerovú, minimálne však silne dramatickú zložku. Najdramatickejšia bola ale len búrka. Celé sa to vykľula ako ľahká rodinná historka s jedným malým odhalením, o ktorom tušíte od samého začiatku. ()

hanazu 

všechny recenze uživatele

Jste vdova se třemi dětmi? Máte jen dluhy? Ale jste hodná, poctivá ženská se zlatým srdíčkem? Tak se nebojte, brzo vám někdo koupí jeep! A co jeep, brzo vám někdo zaplatí všechny dluhy! A děti přestanou odmlouvat! Život je super, fakt. Btw, když má chlap blondýnu v domě, tak je to jeho ségra! Fakt. Tak to vždycky je. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Ako chceš niečo, keď ani nevieš, že ako si to máš pýtať?“ Jeden zvláštny romantický príbeh – ale možno nie je to tá správna kombinácia slov. Postupné budovanie príbehu vyvrcholí v scéne, ktorá je však na obecnej úrovni. Filozofické myšlienky fungujú len občas. Záver trochu unáhlený. Chémia medzi postavami je krehká a nie vždy funkčná. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana, predovšetkým v meste New Orleans. (MikaelSVK)
  • Keď začne hurikán, uteká Bray (Josh Lucas) z garáže dovnútra v daždi. Jeho oblečenie je však suché, keď vojde dnu. (megajalec)

Reklama

Reklama