Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlava rodiny David (Gary Oldman) koupí v aukci jachtu a doufá, že zahájí nový obchod s lodní dopravou. Jachta Mary by měla být pro něj a jeho rodinu šťastným začátkem. Jenže čím dál loď pluje do širého moře, tím hrůzostrašnější věci se začínají objevovat na palubě... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (20)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Mary“ má hezké herecké obsazení, docela zajímavý tajemný příběh, ale trochu padá na tom, že se zde hodně hraje na efekt a pod ním toho moc není. Když se ale necháte ukonejšit tím efektem, máte před sebou celkem snesitelný hororový snímek, jemuž pomáhají právě profesionální herecké výkony. I přesto to není horor, který byste si dlouho pamatovali. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

David (Gary Oldman), který chce začít podnikat jako kapitán charterové lodi na vlastní námořnické triko, koupí starou loď jménem Mary, která byla nalezena opuštěná na moři. S manželkou (Emily Mortimer) prodají nějaký majetek, aby zaplatili loď a její rekonstrukci, a vydávají se na plavbu otevřeným mořem s jejich dcerami a dvěma dalšími členy posádky. Lodička má ale docela děsivou minulost, a tak se začnou dít strašidelňácké věci! /// Michael Goi je především kameraman, a tak mě potěšilo, že je to celé točené na film a nejsou tam (v podobných filmech obvykle nadužívané) digi triky. Režisér už Michael ale tak zručný není a ještě mu nohy občas podráží scénář Anthony Jaswinského (Mělčiny byly asi spíš šťastná náhoda). Někdy to působí nelogicky, někdy béčkově, někdy je to zase dost fajn. Vlastně by to bylo daleko lepší, kdyby tam hororová zápletka nebyla vůbec a celé se to drželo v ranku Úplného bezvětří. Ale jako film na říjnový či listopadový večer se to použít dá, Oldman hraje dost slušně a Emily to v tílku pořád sluší! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Chudák Gary Oldman, až mi ho bolo ľúto. Ako herca ho mám veľmi rád, no v poslednom čase prikývne na každú sračku, tento film nevynímajúc. A ja že wau, horor a Gary Oldman, to bude pecka.... Dejová linka až zúfalo nezáživná, hororové prvky až na pár akože "lakačiek" v kumbále nič moc. A aj to boli len také záblesky, žiadny poriadny záber na bubáka sa tu nekoná. Neviem, asi chceli ušetriť či čo. A mokré nohy tiež nikoho nevystrašia. Netvrdím, autori sa snažili o aký-taký mysteriózny základ, no nakoniec z toho vzišla len lacná hatlanina, čo nemala ani hlavu ani pätu. Na hranici odpadu. 30/100 ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Toto mohlo byť také dobré, obrovská škoda že sa toho neujal niekto schopnejší.Ducharin je veľa ale nie v takomto štýle, malá loď, more a strašidlo. Lakačky nefungovali teda vôbec, nebolo ich mnoho a keď boli tak trvali asi stotinu tým pádom ste poriadne ani nič nevideli. No a to je aj ďalšie mínus že strašidlo sa vôbec neukázalo v plnej kráse. Postavy sympatické (Stefanie mohla byť v tých bikinách častejšie). Koniec nič moc. No 38% je naozaj málo , videl som o mnoho horšie filmy takže tie 3 tomu dám. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že původní Goiův záměr byl vytvořit psychologický horor, kdy na osamocené plachetnici postupně propadají členové posádky šílenství, ale to se moc nepovedlo. Největším problémem jsou nezajímavé postavy, které by měly sloužit jako klíč pro jednání zlotřilé entity, jenže díky absolutní povrchnosti tomu tak není. Uvítal bych i víc informací o strašidlu. Námořnická říkanka v úvodních titulcích je fakt málo. Samotné dění na jachtě také ničím neoslní. Dvě avizované lekačky a trochu snesitelný závěr je hodně málo. Jediný, kdo nezklamal, jsou herci. Oldman a Emily Mortimer odvedli svůj vysoký standard a to i přesto, že neměli pořádně co hrát. Goi mě nijak neoslovil ani tentokrát. 25% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Orange Beach v Alabamě. (rafix)

Reklama

Reklama