Reklama

Reklama

Soukromý detektiv se nechal najmout na rutinní případ zmizelé osoby. Vše se však záhy zkomplikuje. A když se ukáže, že hlavní podezřelou je jeho dlouho ztracená dcera, začne boj o čas... (TV Prima)

Recenze (40)

Marze 

všechny recenze uživatele

Nic zde v tomto neonoir kousku nedává smysl včetně názvu což je smutné. Přes solidní hereckou podporu od Morgan Freemana, Roberta Patricka a Petera Stormareho. Přestože tato záhada vraždy rozdmýchává nějakou atmosféru, nevytváří dostatek podezření aby mě to ve výsledku vtáhlo emočně. Travolta se chlubí, že má celý život šťastnou ruku na točení filmů, které nezapadnou, nebo se stanou kultovní (Pomáda, Matrix apod.), ale zde mu jela ruka či spíše mozek. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Lepší režisér by možná podobný námět očesal o nepřirozeně znějící dialogy, dodal mu tempo a vylepšil dojem z některých těžkopádných odhalení. Nemluvě o tom, že by akční scény (kterých naštěstí není moc) pak nemusely působit komicky. ALE, i když má The Poison Rose pořád daleko k něčemu opravdu dobrému, je třeba jedním dechem dodat, že kdyby kousky takovéhle kvality nyní natáčel například Bruce Willis, byli bychom za to ještě rádi. Protože když už mít nakročeno k hereckému důchodu, kde zkrátka kinohity do klína nepadají, je i lacinější televizní detektivka lepší než tupé akční céčko. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně zlé, ale žádná paráda se zde také nekonala. Celý film je opravdu velice nudný a případ který řeší není nijak zajímavý a teď po pár dnech už ani pořádně nevím o co tam vlastně šlo. Každopádně film byl výborně obsazený a myslím, že všichni byli naprosto skvělí. Jen škoda že si zahráli zrovna v takovém filmu. PS: bylo mi skoro až líto vidět toho sympatického lovce mumií v takovém stavu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako malé krimi béčko je ”The Poison Rose” celkom okey. Ako film s veľkými menami je to trošku zlyhanie. Chápem divákov, ktorých to nudilo. Na mňa to prvýkrát pôsobilo rovnako a preto som film odložil na inú príležitosť. A vyplatilo sa. Hoci je to relatívne jednoduchá záhada a vysvetlenia nebudú ani trošku prekvapivé (možno s výnimkou toho posledného), tak vďaka Travoltovi sa to dalo dobre skusnúť. Občas som mal síce pocit, že jeho vnútorné monológy neboli potrebné, ale inak mi povahovo aj ako postava dobre zapasoval. Nemal som s ním problém. Ostatní sa snažia, no nie som si istý či im scenár umožňuje dať do toho niečo viac. Všetci dávajú podľa mňa taký štandard. Ale nenájdem výkon, ktorý bol podľa mňa nefunkčný. Inak ani neviem čo viac povedať. Na jedno pozretie je to okey, no nemyslím si, že tento film raz pre niekoho bude nedocenenou klasikou. A čoskoro si uvedomíte, že je film vlastne poriadne zabudnuteľný. Hodnotenie: C ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

No nevim poslední dobou se mi zdá, že mě chce většina filmových tvůrců (lze-li to tak nazvat) unudit k smrti. Janssen bych přes ten napíchanej xicht nepoznal, vypadá jak kdyby si nechala dát po držku silikony. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak Travolta nech ostane pri tej brade, inak by s tým ksichtom mohol hrať len v hororoch. Brendan Fraser je tam buď dvakrát, alebo proste pribral 150 kg. Morgan Freeman už dlhé roky berie všetko, čo sa dá, len aby to ešte stihol. Film so sľubným obsadením, ale tá nuda vás dovedie k veľkému sklamaniu predovšetkým s prihliadnutím na fakt, že sa film snaží sám seba označiť ako thriller. To slovíčko thriller v popise je aj to najprekvapujúcejšie, čo samotný film prináša. V samotnom deji prekvapenie nepríde a na pojmy ako zábava či zážitok radšej vopred zabudnite. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Extrémne pomalá detektívka, v ktorej Travolta rieši totálne nezaujímavý prípad vo svojom rodnom meste a všetko to ešte celý čas nudne komentuje. Po pár minútach som mal pocit, že sa zastavil čas. Na súčasné typické Travoltové filmy sa tu nájde v obsadení väčší počet známejších hviezd, ale nikto z nich tu nič svetoborné nepredvedie. Jediný kto vyniká je komicky pitvoriaci sa extrémne vyžratý Brendan Fraser. Na ňom som sa párkrát zasmial. Travolta ma pre zmenu rozosmial vo WTF scéne v ktorej zoskočí z budovy na zem. Alebo spadne? Behom letu sa to zmenilo zo zoskoku na pád. Výsledkom je totálna nuda, ktorú fakt neviem komu by som odporúčil. 3/10. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příjemná kriminálka v hlavní roli s Johnem Travoltou,který si roli užívá a film na vás dýchne atmosférou filmu z devadesátek,ale příběj není zrovna dvakrát zajimavý a celkově jsou v žánru daleko lepší kusy, na druhou stranu jak John tak i Morgan Freeman zde působili dobře a určitě ne znuděně.Takový oddechový film s hezkou nostalgickou strunou.Takže hlavně za tu nostalgii dávám celkově 65% a tři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co se stalo Famke? Co se stalo Fraserovi??? Jasně, film nic moc, ale Travolta, Freeman a Patrick mě budou bavit asi všude. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......hlavne mi ostane v pamäti,že ten John Travolta si vyberá ozaj slabé filmy....toto je napríklad ten príklad.....úvodný námet sa rozvíja,rozmeľňuje až je to skoro neprehľadné a....celé také " bez života"...bez šťavy.... a malá poznámka:ten hrdina z Múmie Brendan Fraser to čo zo seba spravil jedno oblstnuté  mašuro ....hádam sa dá do formy... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom je Brendan Fraser /Mumie 1999/ tak vyzrany, ze moze kludne konkurovat  Segosovi /Seagal/. tazko by sa vyberalo, kto je viac tlsty   : 6 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Skvělý obsazení,až na B.Frasera,kterej od dob mumií přibral sto kilo,takže má hnusnou postavu jako já,zestárnul,je skoro bez vlasů,zřejmě vychlastal potoky alkoholu,a když se na něj pozorně kouknete,podobá se v ksichtě Chladilovi.Film je ale zcela rutinní,průměrná noirovka,kterejch se v minulým století točilo stovka do roka,a i když teď je to vskutku ojedinělá věc,víc jak pade ze mě nedostane.Scénáristicky je to totiž úplně zmršený.50%. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Kladu si otázku, proč jen ten film je tak nezajímavě a nudně natočený. Vždyť příběh není úplně k zahození. Velká škoda promrhaného potenciálu. Hlavně tedy proto, že se to tady hemží takovými hereckými esy, jakými jsou John Travolta, Morgan Freeman nebo dnes už i Brendan Fracer. Posledně jmenovaného týpka mám mimochodem mnohem raději s těmi nabranými kily než jako švarného probouzeče mumií. (50%) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Krimi, ktoré zaujme, ale nestrhne. Ničím. Atmosféra nulová, herecké výkony chabé, výprava minimálna. Ako podmaz na lenivé nedelné popoludnie fajn, ako plnohodnotná krimi nie. Femke je ale stále kosť. 2 z 5 ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem si říkal, proč to má tak nízké hodnocení? 49%? Vždyť je to docela zábavé krimi s parádním obsazením. Potom ovšem přišlo celé rozuzlení a vy zjistíte, že je to orpavdu kravina se spoustou děr. Nicmén ěobsazení bylo opravdu skvělé. John Travolta a Morgan Freeman byli tradičně suproví. Femke Janssen, Peter Stormare a Robert Patrick velmi potěšili. Brendan Fraser je teda strašný. Nechápu, co se s tím chlapem stalo. Škoda ho. Trochu mě mrzí, že jsem nikde nepostřehl Cladiu Gerini, ale nevadí. Herecky to bylo skvělé, scénář a režie byly slabé. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

John Travolta alespoň pro mě znamená jistotu určité kvality, pod kterou jdou filmy, ve kterých hraje, jen velmi málokdy a i v případě tohoto snímku mohu konstatovat, že jsme celkově spokojený, samozřejmě s vědomím toho, že se jedná o béčkovou produkci, respektive o to větší pochvalu by si měla tato podívaná vlastně ještě zasloužit, jelikož zde ve většině ohledech není skutečně příliš co zásadního kritizovat. V podstatě se každopádně ale jedná o takovou nenudící noir kriminálku, která samozřejmě disponuje pár negativy, mezi které musím určitě zařadit zbytečně kostrbatě překombinovanou zápletku a především vážně nezáživnou pointu, zbytek ale v rámci možností docela šlape, kdy hlavě casting je bohatý na množství kdysi známějších, nyní ale již značně zaprášených jmen, jako Janssen, Patrick, Stormare, které vidět v jejich již pokročilém věku byl zvláštní zážitek, ovšem krom toho tu hraje i oceňovaný Morgan Freeman a jako „lahůdka“ se zde objeví Brendan Fraser, minimálně kvůli kterému je potřeba tento film fakt vidět, neboť jestli si někdo o sobě myslí, že je v prdeli, tak ať se koukne na Brendana a hned si uvědomí, že může být ještě daleko hůř 8D, ty vole, ten dopad. No a samotný Travolta jednoduše baví, hrát umí, tomu prostě nemám co vytknout. Zápletka pak trpí na zmiňovanou překombinovanost, kdy ovšem nejde ani tak o to, že by se v tom divák nevyznal, nebo by to bylo náročné na sledování, ale spíš se tvůrci pustili do zbytečného košatého vyprávění, které následně nedokázali ukočírovat, což pak též navíc výrazně přispělo k onomu silně nepovedenému finále, které jinak hodilo na veškeré předchozí dění nepěkný stín. Jinak má ona zápletka ale spád, nenudí a úplně předvídatelná též není. Atmosféra je pak poměrně působivá, stejně jako celkový vizuál, škoda ale absence jakéhokoliv napětí, či nějakého zásadnějšího, či nápaditějšího zvratu. Celkově se zkrátka ale jedná o zábavný snímek, který ihned nejspíše právem zapadl, ovšem zároveň kdo mu dá šanci, jistě neprohloupí. ()

TommyZR 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý béčkový film s Travoltou, potěšily i role P. Stormare a R. Patrick, naopak mě tam neseděl obtloustlý Fraser, který váží snad 2x tolik. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka, sice průhledná jak sklenice s vodou, ale díky výbornému obsazení se na ni docela v pohodě koukalo. Přestřelky idiotské a naprosto nereálné, ale zase to vyvážila fajn muzika, ucházející dialogy i pohodový herecký výkon hvězdného obsazení. Za mne slušných 60%. Na rozdíl od mnohých jiných stárnoucích hvězd, Travolta tímto ukazuje, že zoufalý rozhodně není. ()

Reklama

Reklama