Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (CinemArt)

(více)

Recenze (291)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád digitální psy, digitální vlky, digitální rafting s kanoií tak ten tady bude vysloveně ve svým živlu. My ostatní si musíme vystačit s pohledem na do půl těla vyslečeného sedmdesátsedmiletého Harrison Forda a příběh plnýho digitálního dojetí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hezká rodinná záležitost. Na první dobrou vysloveně film, u kterého víte, že žádný žánr by na něj neseděl víc, než ten rodinný. Celé je to hrozně hezké, dá se na to bez problémů koukat, má to dobrý námět, příběh, dejme tomu i zpracování, samozřejmě je v tom i Harrison Ford, kterého každý fanoušek musí ocenit. Jenže je to všechno strašně umělé. Nejen ta smečka psů, ale i ta krajina. Celé je to tak barevné, že to snad nemůže být pravda. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná klasika s digitálním psem v hlavní roli láká na hezké obrázky a sympatického zvířecího hrdinu. Ale bohužel příběh běží dopředu zbytečně rychle a spousta potenciálně zajímavých scén nefunguje zdaleka tak dobře, jak by měla. Fajn film. Ale měl našlápnuto na víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $62,342,368Tržby Celosvetovo $107,604,626Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,297,878Tržby za predaj DVD v USA $4,815,628║ Obavy som mal hlavne s CGI psa/psou, či aj výzor filmu. No musel som si zvykať, že to ide v rodinnom nádychu, skoro uletenej zábave podobne ako u Dolittla. Postupne som si ale zvykol a skúsený režisér pre dané témy, čo to vykúzlil a podal v celku slušnú dobrodružnú jazdu, ktorú zdobilo aj herecké obsadenie. Nakoniec teda v celku fajn. /70%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TADY, TAK DALEKO OD DOMOVA, VIDÍM, JAK SE BUCK ZMĚNIL. CHCE LOVIT!...“ /// Vyprávění o těžkým životě psa za polárním – teda co to kecám… na Aljašce. Parádní animace… což znamená – zapomeňte na živý mazlíky! Takhle už to prej dneska nefunguje… Příběh o psí smečce a jejich zákonech, psím bohu…asi nepřekvapí, že je místy dojemnej. A nevím, jak moc je pro tohle lidsko – psí dobrodružství důležitý, jestli máte psa. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knížku, kterou v roce 1903 napsal Jack London, ani spoustu předešlých zfilmování… neznám. 2.) Zjistí, co se stane, když naše čivava zaslechne volání divočiny. 3.) Thx za titule „vasabi“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V kinech se hraje prd, tak musím z nouze chodit i na filmy, které nejsou má cílová skupina a ve výsledku jsem byl vlastně překvapen jak slušná rodinná dobrodružná zábava nakonec film je. Digitální pejsek Bucky je perfektní a první polovina, kdy je pes unesen a vyslán do Kanadské divočiny, aby se začlenil do smečky a táhl těžké sáně má nejen fajn spád, ale i slušnou dávku emocí. Druhá půlka mě bavila o něco méně, ale pořád v rámci žánru se jedná o slušný nadstandard, kde potěší hezká příroda i zarostlý Harrison Ford. Dojemné, milé, hezké a místy i napínavé. Zábavnější než Togo. 6.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ešte raz mi niekto povie, že mohli ušetriť, keď by TOTO robili so skutočnými psami, hodím po ňom psiu konzervu. Psy v tomto filme robia veci, ktoré by nikdy žiadny živý pes neurobil. Miestami to ide už až do rozprávky. Ale rozkošnej a skvelej! O to pôsobivejšie sú potom občasné záchvevy reálneho života, kedy niekto umrie alebo veľmi smutne navždy odíde preč a to sa netýka iba ľudí, ale aj členov svorky. Výsledkom je dojemné, vtipné, milý a poriadne vysokorozpočtové retro dobrodružstvo z dôb, ktoré sa už nikdy nevrátia. Harrison Ford je v pohode, avšak strávi na plátne menej času, než by ste (možno) čakali. Ale ono to ani príliš nevadí, lebo hlavnou hviezdou je predsa Buck. Ale Togo sa mi páčil predsa len o psie ucho viac. Produkcia: James Mangold. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kašlat na to, že je tu veškerá zvířena plně digitální. Buck je široko daleko ten nejsympatičtější psí hrdina, takže jako pravověrný pejskař jsem mu (se slzou v oku) držel pěsti, aby skrz svůj neveselý osud konečně našel štěstí a sebe sama. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

On od něj dostane volnost k uplatnění vrozených instinktů a pudů, ten o něco méně zablešený na oplátku dostane to, v co už na sklonku života nedoufal (a teď nemyslím suchý únor). Hodnocení této family-friendly verze klasiky Londona se bude odvíjet od toho, jak přijmete technický koncept zobrazení psovitých šelem a jejich polidštění. Hledejte na tom to pozitivní. Mohli třeba mluvit.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O problémech s digitálními zvířaty jsem se vyjádřil zde a u Volání divočiny je to úplně stejná písnička. Taktéž nesmyslně drahý film s divně digitálními zvířaty, který studiu prodělal bačkory, tentokráte Disneymu a dalšímu smolnému pohrobku Foxů. V tom nejzásadnějším se však od Dolittla liší a to tím, že se jedná o dobrý dobrodružný film, který má duši a nejednou jsem si v závěrečné půlhodince vzpomněl na Tanec s vlky. Harrison Ford tu zase jednou nevypadá nasraně a přinejmenším o deset let mladší (jako zdatný šedesátník), příště snad bude mít větší štěstí, co se týče neznačkových filmů. Čekal jsem průměr a proto mě neúspěch filmu z tohoto pohledu citelně mrzí, na druhou stranu to nenalákalo do kina ani mě. Třeba ještě bude šance po znovuotevření kin...7,5/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Síce o digitálnom, no stále veľmi sympatickom psíkovi a jeho životnej ceste plnej neľahkých skúšok. Pekný, príjemný, ideálny filmíček na voľný podvečer pre široké, nenáročné publikum ktorejkoľvek vekovej kategórie. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Film z kategórie EGK (eine grosse Katastrophe) ... Trpel som už od začiatku, ked som po 2 minutach zistil, že to bude digitálny psisko ... Detinské, prvoplánové výrazy a pohyby len aby si diváci povedali ňuňuňu .... Ja vravím: O hovne ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Jack London je kráľ! Len škoda, že v tomto prípade je kráľom digitálne spotvoreného a obsahovo vykastrovaného kráľovstva. Osobne nerozumiem neustálej snahe novodobých producentov prispôsobovať literárnu klasiku (jednoduchým) potrebám popkornového diváka. Nezniesla by cieľová skupina smrť niekoľkých psích hrdinov? Ale kašlať na to, dnes mám dobrú náladu, dám tie štyri hviezdy z nočnej oblohy okolia severného polárneho kruhu... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď som prvý krát videl trailer, dosť ma to sklamalo, konkrétne najviac asi digitálny pes...Mám rád dobrodružné filmy o prírode, navyše H. Ford po dlhšej dobe opäť na plátne, tak prečo nie. Už po úvodnej scéne som pochopil prečo to musel byť digitálny pes...Scény so živým psom by boli zabijákom pre nejedného režiséra, niektoré scény so živým psom asi nemožné. Po chvíli je to vlastne jedno, rýchlo som si na digitálneho Bucka zvykol a obľúbil. Príbeh perfektne funguje, až som sa čudoval, očakával som len nejaký slabý odvar dobrodružného filmu, ale nie je to celkom tak. Má to príbeh, má to spád, je to chytľavé i napínavé. K tomu krásna hudba a nádherná príroda všade naokolo. Klasický príbeh o priateľstve človeka a psa, ktorý dostal nový kabát a celkom mu to sekne. Treba zobrať do úvahy aj fakt, že je to určené hlavne menšiemu publiku alebo to berte ako rodinným film a sklamaný nebudete. 80%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Psíci a jejich blbnutí hodně fajn, jejich lidští společníci už ale bohužel jen do počtu, což u podobné taškařice pro děti prvního stupně základní školy asi nikoho nepřekvapí. Miriamce se to líbilo 😛, tak proč ne. [HBO GO] ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Sympaticky film, ktory taha dole CGI prevedenie hlavneho hrdinu. Dalsia obet digitalizacie priemyslu.6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemný kousek, u kterého jsem se zpočátku ošíval, že se přece nebudu koukat na nějakého digitálního psa. Jakmile se ovšem dostaneme na drsný sever a Buck jde do psího spřežení, okamžitě jsem začal hlavnímu hrdinovi nepokrytě fandit. Občas je to ten správný doják, natočený navíc v krásné přírodě a když dojdou nápady, tak je tady ještě starý dobrý Harrison, který zase o kus posunul svůj odchod do důchodu. 70% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ten umělý pes mě tak sral, že jsem musel před koncem vypnout, ale přesto si troufám ohodnotit, H.F. už nepatří do divočiny, ani do té digitální, i když mu t stáří Fakt sluší! Podle mě další zbytečný "hollywoodský trhák".. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Přímočaře sympatické, po chvíli i ten digitální pes získal mé sympatie a já se nechal unášet dobrodružstvim ()

Související novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama