Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (291)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velmi hezký, ale místy i smutný příběh psa Bucka z prostředí Aljašky. Buck měl několik pánů, ale opravdu šťastný byl jen u Perraula (Omar Sy) a Johna (Harrison Ford). Buck se dokonale proměnil z lidského psa na vůdce vlčí smečky, zároveň si však zachoval pozitivní člověčí vlastnosti. Bylo znát, že pes je udělán digitálně, ale nevadilo to. Za mě opravdu krásný, ale i smutný film. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Když se vzorný divák kouká na film až do poslední vteřiny, povšimne si v závěrečných titulcích kolik stovek počítačových řemeslníků muselo vypiplávat srst digitálních pejsků, aby vypadali jako živí a divák se ptá: není levnější použít analogové (reálné) psy? Jenže tvůrci se rozhodli pro vyšší herecké výkony psů, jenž by běžní cvičení hafani (vlci, medvědi, zajíci) neudělali ani za 30. kilový pytel jehněčích Pedigree. Zkrátka natočit dvojici (smečku) psů jak každý udělá nějakou konkrétní grimasu v jednom záběru by asi stálo nervy, čas a i ty peníze. Zvířecí CGI je zde někde na 95% reality, co se týče vizuality. Reálný pohyb ještě stále bude úskalím i v roce 2020, ale divák je smířený, že sleduje tak trochu disneyovku a že pejskové mají působit legračně, roztomile házet kukuče a dávat si pozor, aby nepromluvili. Samozřejmě kriticky se častěji komentuje CGI u běžných (důvěrně známých) živočichů, než u dinosaurů a Godzilly. První půlka filmu je parádní, ta druhá již o něco méně. Bucka ovšem budete milovat po celou dobu filmu. ()

Reklama

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

70% Hezky se na to koukalo. Film dobře utekl. Omar Sy byl sympatický a Harrison taky. Samozřejmě animovaní psi nejsou tak přirození, ale to mi nevadí, když si uvědomím, že aspoň nebyl žádný živý tvor zneužitý, teda maximálně mohl být nějaký člověk ale to asi ne a to by bylo o něčem jiném. Šmejd filmu byl jaksepatří skutečně šmejd až jsem si na něj pomalu brousil kudlu. Film byl takový putovní, takže se podle toho scénář odvíjel a já jsem čekal že se třeba Buck zase shledá se svojí smečkou nebo se vrátí do svýho domova, kde si ho snad začnou víc vážit, ale asi to takhle bylo lepší. On už si nějak poradí když už se ujmul svýho postavení a vyzkoušel si život v divočině. I když takový pes potřebuje spíš pána než psí smečku. Ale přece jenom z vlka toho má v sobě pořád dost. Film měl krásnou atmosféru a krásnou zimní krajinu. O dojetí taky nebyla velká nouze. Jen zřídka jsem něco nepochopil nebo mi něco nesedlo. Dalo by se něco vytknout, ale tak už to asi chodívalo a nejspíš to tak bylo i v knížce. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Genderovo a rasovo vyvážená kinder verzia starej klasiky, Bol by s ňou Jack London  spokojný ak by ju videl? Myslím že nie, jeho knihy drsné, zobrazujú život, aký bol skutočne a zvieratá v knihách väčšinou nekončia dobre.  Aspoň Bucka mohli animovať v inej podobe, ako severského psa, toto dobrosrdečné, ťažkopádne čudo by ťažko získalo rešpekt v divočine. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jde sice o adaptaci knižní klasiky,nicméně tu jsem nikdy nečetl a ani po shlédnutí tohoto kusu nemám potřebu to napravit.Jde sice o film,který nijak neurazí,ale zároveň ani nemá čím překvapit a i když se ze všech sil snaží diváka napínat,všechno nakonec dopadne tak jak divák čeká.Digitální pes je každopádně ok a to i přesto,že chvílemi vypadá ve výrazu trochu jako Scooby-doo ("hraná" verze)...60% ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • V knize Bucka koupili dva muži, Perrault a Francois. Ve filmu se z Francois stává Francoise, žena. (MTHRFCKR)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v kanadských provinciách Yukon a Britská Kolumbia, a taktiež v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • V momentě, kdy John (Harrison Ford) pije whisky, má v čase 58:15 ještě čtvrtku skleničky. Poté v čase 58:23 je vidět, že sklenička je úplně prázdná. (mary800)

Související novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama