Reklama

Reklama

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

  • USA Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Správná psychoušská jízda může začít! (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (643)

novoten 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak předvídatelné a unavené, jak naznačovaly trailery nebo první reakce, vzhledem k vynucenosti v podobě těžení titulní hrdinky dokonce příjemné. Jenže tím největším plusem stejně zůstává to, že jsem se na rozdíl od spřízněného Sebevražedného oddílu bavil. Margot Robbie předvádí harleyovský standard, kdy jí je občas trochu moc a ostatní dravci nedostanou dost prostoru, ale většinu času je její bezuzdné bláznění tak akorát. Snad jen s tou výtkou, že do komiksového předobrazu má pořád strašně daleko, protože podstata Harleen Quinzel opravdu není jen ve smíchu a palici. Za úspěch beru i hlavního záporáka, který si sice Black Mask říká zbytečně, ale Ewana McGregora není nikdy dost na to, aby si nemohl střihnout vděčnou roli ve filmu, který vejde do širokého povědomí. Škoda jen, že mu parťáka dělá sympaťák Chris Messina, jehož role nemá s hrozivým Victorem Szaszem, kterého by měl představovat, společného opravdu nic. A podobných rozporů je film plný. Huntress je úžasná, ale prostor skoro nemá. Jedna hláška je dobrá, u další je mi skoro trapně. Zkrátka a dobře jsem čekal všechno možné, jen ne neurážející jednosměrku, kde nula od nuly pošla, a na kterou se (opět) nebude nijak navazovat. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ja vlastne ani neviem, čo si o tom mám myslieť. Je to trafené a prepálené, to nepochybne. Občas sympatickým spôsobom, inokedy sileným a trápnym. Akčné scény slabé, až na celkom fajn bitku v policajnom sklade. Charaktery postáv veľmi biedne. Margot Robbie ma nechala obdobne chladným, ako v Jednotke samovrahov, kde ju každý nechápem prečo chválil. Ide o strašne ťažko uchopiteľnú postavu, ktorú je zrejme až nemožné „správne“ zahrať. Najviac ma zaujala Huntress, tá ale mala dosť minimálny priestor (tímovkou sa to stane až cca 20 minút pred koncom, dovtedy je to spin-off Harley Queen a prequel jej budúcich parťáčiek). No a samozrejme Bruce bol skvelý, ale ten mal priestor ešte menší. Vizuálna stránka ma nenadchla, ani neurazila. Najlepšie bolo finále v zničenom lunaparku, ktorý mi pripomínal jeden z najikonickejších stretov Batmana a Jokera, Kameňák. Zaujímavosťou je, že pri pozeraní som si vravel, že by som konečne rád videl sfilmovanú fantastickú sériu Gotham Central (batmanovka bez Batmana o radových gothamských policajtov, ktorým Batmanovo nihilistické počínanie paradoxne skôr škodí, než pomáha), no a potom mi docvaklo, že Rosie Perez (bohužiaľ nešťastný kastingový ťah, vyzerá ako nudná tetka) hrá TÚ detektívka Renee Montoya z Gotham Central. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Udělali by líp, kdyby to byl film celý jen o Harley, ale oni tam musí vecpat spoustu nesympatických ženských a jejich nudné životy.  Z nichž nejhorší je ten dětský zlodějíček co mi tak lezl na nervy od samého začátku. Jak se dá očekávat, tak všechny dobré scény pro sebe zarezervuje Ewan jako nóbl záporák a Margot, tak jak ji známe. Ostatní jim prostě jen dělají křoví, což vyhází jen občas. Dílo kazí i vysoká politická korektnost, na která k nám chodí takřka ve všem z USA. Dále je tu několik scén, které mi byly vyloženě proti srsti a působily vyloženě hloupě. Vyzdvihl bych například scénu v závěru kdy začne zpívat a tím naprosto ochromí všechny zloduchy (což bylo naprosto příšerné). Mimo to se mi moc líbilo vyprávění a byla zde i spousta velice vtipných scén. Dal bych čtyři hvězdy, ale v závěru se o ni tvůrci připravili sami. 68% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se Harley Quinn objevila v Sebevražedném oddílu, tak jsem jí vnímal jako to nejlepší, co film nabídl. Samostatný film je ale podle mě už těžká přeháňka. Moc šílenosti, moc ztřeštěnosti, moc bláznovství naráz. Margot Robbie si tu hraje s postavou Harley úplně neskutečně a mě teda, musím říct, srala kam pohlédla. Jelikož film ale disponuje hodně slušnou akcí a takovým tím girl power feelingem, tak jsem nakonec setrval a tři hvězdy filmu vpálil. Fajn expresivní akční výmaz. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nebrat. Birds of Prey chtějí být ostrý, možná až kontroverzní film plný drsného a černého humoru, odvážných režijních řešení, silných charakterů a nekompromisní atmosféry. Jenže aby to fungovalo, musel by ten film točit někdo šikovnější než Cathy Yan, která dala filmu celkem zajímavý vizuální look, ovšem naprosto netuší, jak pracovat s postavami a jak mezi nimi budovat vztahy. A vzhledem k tomu, že právě na tomhle by mělo Birds of Prey do značné míry stát, je to celkem problém. Ale ona je možná potíž i v tom, že když jede Harley sólo, ukazuje se, že to moc zajímavá postava není. Tahle týmovka by chtěla mít blízko k Deadpoolovi, ale držkatému žoldákovi drsné holky z Gothamu nezvládají ani dýchat na záda. V akčních scénách to ještě jde, jakmile se však začne s mluvením a budováním vztahů, ukáže se, jak moc nudné tyhle hrdinky jsou a jak celá ta drsnost a odvážnost funguje jen na papíře. Za eRkovým ratingem a divokými barvičkami se marně schovává film, který nemá nápady a většinu času nudí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (32)

  • Mercedes piano na konci filmu, který havaroval, byl pouze sedan s odřízlou střechou. (Myska46)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

27.06.2020

Margot Robbie si zvolila pirátský život. Zahraje si hlavní roli v novém chystaném filmu ze světa Pirátů z Karibiku. Scénář k zatím nepojmenovanému filmu pak napíše Christina Hodson, která dělala s… (více)

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Reklama

Reklama