Reklama

Reklama

Příběh tří žen - slavné kurtizány, její hospodyně a jejich nové služebné. Všechny žijí v Budapešti v roce 1910. Jejich vášnivý, bizarní a složitý vztah může vést pouze k tragédii... Komorní drama nás zavede do Budapešti v období těsně před začátkem První světové války. Mladá Kató je zaměstnána jako pokojská v domě zámožné Elzy. Postupně odhaluje komplikované vztahy nejen mezi Elzou a jejím milencem Maxem Schmitem, ale zejména s její hospodyní Rózsou. Obě ženy spojuje společná minulost, jejíž stíny stále výrazněji narušují jejich soužití. Kató se dostává do víru událostí, které navždy poznamenají životy všech tří žen. (TV JOJ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (37)

angel74 

všechny recenze uživatele

Maďarská kinematografie mě poslední dobou stále více zajímá a musím uznat, že komorní historické drama Félvilág má rozhodně něco do sebe. Příběh inpirovaný skutečným osudem známé budapešťské kurtizány Emílie Turcsányi se povedl na plátno přenést nadmíru poutavě. Největší zásluhu na tom mají skvělé herecké výkony všech tří představitelek hlavních rolí a pečlivě budovaná ponurá atmosféra s nádechem erotična gradující v tragickém rozuzlení. Ještě bych chtěla zmínit, že slova písně znějící v závěrečných titulcích na mě ve spojení s tou krásnou hudbou hodně zapůsobila. (85%) ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Pomalé tempo, tmavé obrazy a ke konci i napjatá atmosféra. Félvilág je komorním příběhem z mad’arské historie, o smrti notoricky známé kurtizány (já ji tedy neznal), a musím uznat, že byl bezchybně zahrán co se týče vykreslení emocí a piklů mezi třemi ženami v různém společenském postavení. Ovšem prokousat se ke zmíněnému závěru byla docela fuška, tudíž jen těsný nadprůměr. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, Maďari opäť raz prišli so zaujímavým a výborne spracovaným snímkom. V poslednom čase je to už tuším pravidlom. Dejová linka je možno trochu jednoduchšia a ľahko predvídateľná, avšak na diváka tu čaká výborná, vťahujúca atmosféra, v ktorej sa stretáva všeobecná neistota a hmatateľná spoločenská pochmúrnosť v čase tesne pred vypuknutím 1. sv. vojny. Vtedy bolo už aj poslednému bezdomovcovi jasné, že vojne v Európe sa nedá vyhnúť a že táto pohroma už klope na dvere. Výbornú atmosféru tu doplnilo pomerne slušné zapracovanie na jednotlivých charakteroch a výraznosť všetkých hlavných postáv. Samozrejme nemôžem zabudnúť ani na výborné kostýmy a interiér. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Maďarský komorní filmový skvost roku 2015, nemohu najít momentálně jiný výraz. Naprosto skvělé, herecké představení tří žen a co se týká dokonale vytvořené atmosféry, tak jsem nemohla pomalu ani dýchat. Vůbec jsem nepřemýšlela o hodnocení, to bylo jasné ještě ne ani v polovině. Přitom námět je už v mnoha obměnách různě zpracovaný, ale ne takovým způsobem jak jsem měla možnost právě spatřit. Díky evulience3 za titulky k takové schované perle. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Maďaři jsou mistři minimalismu i když tohle nebylo až tak mini, třeba jen kostýmy a interiér z hlediska doby jsou trefeny dokonale a to skutečně není za minimum. No do bytu ve kterých žijou tři ženy bych asi nenašel odvahu vstoupit, ale naštěstí tam můžeme šoupnout kameru a žensky už se postarají o příběh, hodně zajímavý příběh, plný vztahového dusna, zajímavých dialogů, takovýho příjemně erotickýho oparu. ()

Galerie (92)

Reklama

Reklama