Reklama

Reklama

Popstar: Vše pro slávu

  • USA Popstar: Never Stop Never Stopping (více)
Trailer
Hudební / Komedie
USA, 2016, 87 min (Alternativní 83 min)

Obsahy(1)

Conner4Real (Andy Samberg), někdejší člen chlapecké kapely Style Boyz a nyní úspěšný sólový umělec, si chce upevnit své místo na vrcholu hudebního průmyslu. Když se však z jeho posledního alba stane propadák, je rapper nucen vyrazit na výstřední turné plné pobuřujících triků a propagačních kousků v zoufalé snaze obnovit svou upadající image. Vzhledem k tomu, že prodeje stále klesají, turné se neuvěřitelným způsobem zvrtne a jen urychlí Connerův rychlý pád do hudebního zapomnění. Poté, co je turné nakonec zrušeno, původní členové Style Boyz Owen (Jorma Taccone) a Lawrence (Akiva Schaffer) navrhnou, že se znovu dají dohromady, aby zachránili zbytky kariéry svého přítele. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

kareen 

všechny recenze uživatele

Začátek byl takový nemastný neslaný, skoro jako by tvůrci vyplýtvali všechnu svou kreativitu na předchozím 7 Days in Hell, ale pak se to docela rozjelo. Nejvíc mě pobavila ta chytlavá hudební čísla s přiblblými texty, nebo třeba scéna s žádostí o ruku, to nemělo chybu. A hlavně se tam odvíjel moc příjemný a vtipný příběh o slávě versus přátelství (samozřejmě plný žánrových klišé, ale to byl protentokrát záměr). Film je nacpaný k prasknutí slavnými hudebními i jinými hvězdami, z nichž mě účast některých z nich docela udivuje, protože dost zapadají do obrazu toho, co tu Samberg a spol vlastně parodují. K tomu mám tři teorie. Za a) disponují překvapivým nadhledem a smyslem pro humor, za b) tomu se říká hledět do zrcadla a nevidět se, nebo za c) je jim to jedno, hlavně když jsou vidět na plátně či v televizi. Za to poslední bych se obzvlášť přimlouvala. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Velkohubý židák s koňskými zuby si už pár let hraje na Divného Ela Jankoviče a vcelku trefně háže skvostná hudební hovna po všech těch příčinách prvních fleků na kalhotkách nevkusných školaček, beznadějně uvízlých ve slaboduchých osidlech komerční debility chlapeckých homokvartet, vyrachtaných popových kurviček a celé plejády neumětelských oslizlých buzerantů s narozeninovými dorty na hlavách, kteří místo zvukovodů dráždí především nevyvinuté klitorisy a velmi pozvolně sestupující varlata. Tento pseukument není zdaleka až tak třeskutý jako 7 dní v pekle, ale pořád je to skvěle zahraná, výborně natočená, vtipná a fekálně inteligentní satira, jež si ovšem tak trochu pokrytecky sere do huby a vyhání čerta ďáblem. Používat totiž k dehonestaci kdákajících buznoidů třeba Džiz-ina Tymbrgeje, který není nic jiného než jen pětatřicetiletý Bíbr, vymatlané negerské recitátory, jež jsou snad ještě větším a tupějším zlem, nebo nedejsatane Marušku Keryjovou, to je něco, jako dělat si prdel z Lunešitů, a pozvat si na to Hanychovou, Krajča, Tomáše Hnuse, Vojtu Dicka, Rytmuse, 5 Pičí, Holki a Bohuša Matuša. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Parodie na všechny možné popstar, rockstar i rapstar: nabubřelost, slávomanství, nejistota, chatrné psychické zázemí, egoismus, ego, stupidita. Sláva, úpadek, pokorný návrat – tak by se dal shrnout děj. Humor sází hlavně na zveličování, což se občas povede, ale občas sklouzne k vyprázdňovacím gagům – takže za to ubírám na hodnocení. Některé scény jsou křečovité, ale pár je vydařeně vtipných. SHRNUTÍ: Když ti sláva přeroste přes hlavu a ty jsi natolik tupý, že ani přesně nevíš, kde tu hlavu máš. Natož, abys ji odlišil od prd...e. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu jinou formu, ale v pohodě. Opět vynikající Samberg, na kterém to všechno stojí, výborná necenzurovaná hudba (Usáma TOP), skvělé obsazení. A díky tomuto filmečku jsem narazil na The Lonely Island, vůbec jsem nevěděl, že něco takového existuje, Samberg je frajer a Hot Rod navždy v paměti. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rádobyvtipný mockument. 1)  Parodie na cokoli rostou ve filmových studiích jako houby po dešti. Je daleko snazší si z něčeho utahovat, než něco nového nebo alespoň nově předvést. Pokud vidím vtipné záseky do usedlé či usedle prázdné tvorby, pak mi nevadí a naopak se u nich občas i lehce pobavím. To ovšem není případ Popstar. Znalci chlapeckých boybandů a amerického hudebního mainstreamu si možná učůrávají blahem. Jak výstižně a trefně, och Bože, jak to jen dokázali... Smůla (bezpochyby moje) je, že takovým znalcem nejsem. Na chlapeckých skupinách mě zajímají právě jen ti chlapci, povětšinou pěkného těla i kukuče, jejich taneční vystoupení a více či méně sexuálně vyzývavé chování na scéně. Méně pak už jejich písničky, které až na pár chytlavých songů, bezpochyby vytvořených pomocí automatů Ministerstva pravdy k uspokojení širokých mas prolétů, nestojí za poslech. No a vůbec už mě nezajímají osobní osudy protagonistů, pokud nejde o vyjímky definované výše._____ 2)  A tak ani toto dílko si v mých očích na chleba nevydělá._____ 3)  38letý Andy Samberg je důvodem, proč jsem snímek dokoukal do konce. Smysl pro humor má tento herec, producent, scenárista a zpěvák ovšem odlišný od mého. Nesměji se jeho vtípkům, naopak mi jím hrané komediální a parodické role připadají nudné a mnohdy až nevkusné. Ale je tu něco, co nemohu jen tak pominout. Podsaditý a oholený Andy bez brýlí, s krátkým sestřihem, malinko přerostlým pozadím a širšími boky, než by bylo ideální, je neskutečně přitažlivý. Alespoň tedy pro mne. A tak pravidelně filmům, v nichž má významnou roli, přidávám hvězdičku za něj, ačkoli i tak dojdeme většinou na hvězdičky dvě, maximálně tři._____ 4)  Výstižný koment: verbal****. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Titulky obsahujú ešte jednu scénu. (Johnny.ARN)
  • Písnička "Equal Rights" je parodií na "Same Love" od Macklemora. (Sancoo)
  • Malé cameo si zde střihla i Emma Stone jako Claudia Catrell v kratkém klipu Turn Up the Beef. (Sancoo)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama