Reklama

Reklama

100 let republiky – Rozhovor prezidenta s premiérem

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2018, 60 min

Účinkují:

Světlana Witowská (moderátor), Miloš Zeman, Andrej Babiš

Obsahy(1)

Debata prezidenta a premiéra u příležitosti stého výročí založení republiky. Jaké jsou představy nejdůležitějších politiků o další budoucnosti a směřování země? Prezident a premiér v historicky první společné televizní debatě. (Česká televize)

Recenze (7)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové nekonfrontační plkání adekvátní svátečnímu dni ve kterém na ČT běžel. Taky bych si k výročí naší země něco přál a to, aby jsme už nebyli tak rozděleni, nehrozili si vzájemně pěstičkama, podle svých volebních preferencí, podle toho kde žijeme a jaký názory zastáváme. Trošku respektu vůči sobě by nám všem rozhodně prospělo. Jinak souhlasím s Andrejem v tom, že žijeme v nádherný zemi a já se tady citím mimořádně spokojeně, i přes mé obří výhrady vůči našim politikům, ale to je všude, ale všude už není takový bezpečí, skvělý zdravotnictví (zkuste někdy England a poserete se ), prostě važím si svý malý stoletý země a neměnil bych, zejména když tady máme tak krásný moderátorky jako je Světlanka Witovská. ()

Pink.Panther

všechny recenze uživatele

Na filmové databázi je položka Rozhovor prezidenta s premiérem docela milá kuriozitka, (ale neinspiruje k polemice o antagonistickém rozdělení národa na lidové konzervativce a relativistické globalisty, byt´našinec tedy konzervativec bude s obsahem rozhovoru spokojen). Takže snad jen malý clickbait._____Sic bych dal v tento čas přednost nějakému stylovému filmu k tomuto výročí, debat je už všude přehršel, nemohu přehlédnout fakt, že tisíce fanynek si psaly do České televize právě o tento pořad s těmito dvěma muži v tento den. A nelze se tomu divit._____Připomeňme si, že Milošek je sekáč, to ví každý, s úsměvem aligátora s cigárem v ústech, nonšalantním krokem v botech značky Baťa, je ozdobou každého TV mejdanu. Andrejko je československý frajer s pekáčem buchet a s megatunou toho nejúčinnějšího afrodiziaka bezpečně uloženého ve švýcarských bankách. Takže ČT1 vyhověla tomuto tlaku dívčí lobby a mimo původní program aktuálně zařadila tento pořad. (Nezapomeňme na stovky fanynek marně čekajících v dešti na naše dva gladiátory pod okny vstupní haly do studia číslo 1 na Kavčích horách, neb jim nikdo neřekl že je to předtočené). Světlana Witowská v debatě, která měla pracovní název „Sekáč a frajer“ házela obdivné až vilné pohledy na oba zúčastněné a mne napadá možná repríza tohoto pořadu 8. března. Nebyl by to od ČT krásný dárek ženám k MDŽ? ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Debata ke STO letému výročí založení republiky s prezidentem, který vypadá jako by těch všech STO let pamatoval a pořad vypraví STO let staré anekdoty které již minimálně STOkrát opakoval jinde. Určitě by je ocenili v pořadu Vtip za STOVku, kdyby ho prezidentův kamarád, co má už STOvek dost, nezrušil. Trapné glosy mi na jazyk jdou, ale nějaká chvála už ne. Koncept předtočené servilní debaty s neutrálními a obecnými otázkami pro pány Babiše a Zemana se mi nelíbí. Patří spíš na Novu a již zmíněný Barandov. Witowská tentokrát útočná opravdu nebyla, ale ono se to asi nehodilo. Na nějakých stránkách politika.cz bych dal zcela jistě odpad. Na filmové databázi si, ale odpad nechám pro nějaký film. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Normální (ne)debata, která měla nějakou svou logiku. Nebylo to konfrontační, což v případě výročí republiky považuji za + . Prezident pobavil u slovenského státního svátku, jenž proběhne jednou za 100 let :) a premiér nepřekvapivě pobavil, když se slizce vyhýbal kritice KSČM z pragmatických politických důvodů. 57%. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Na rozhovor k příležitosti stého výročí vzniku naší republiky, který se uskutečnil za účasti nejvyšších státních představitelů, byla podstatná část otázek volena více než nevhodně. Většinou se snažily účastníky vmanipulovat do odpovědí, které chce slyšet ultra liberální část naší společnosti, což u ČT asi překvapí málokoho, a na samotnou oslavu naší republiky, potažmo státnosti, díky tomu skoro ani nedošlo. Tři hvězdy dávám za korektní vyjadřování obou protagonistů, nehledě na politické sympatie. A závěrem bych chtěl naší krásné vlasti popřát dalších sto let, ve kterých doufám, že už nebude zažívat taková příkoří, jako v onom století uplynulém, a až budou Češi slavit dvě stě let našeho státu, tak aby stále žili v takto krásné zemi, v jaké žijeme my dnes. A také si neodpustím dovětek, a to, že když už máme tak krásnou zemi, ke které patří i nádherný jazyk, tak by bylo žádoucí, aby každý ovládal pravopis alespoň na elementární úrovni, respektive na úrovni základní školy, protože občas tady číst komentáře, to je opravdu očistec. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Rozhovor, ve kterém v podstatě premiér a prezident jen zopakovali věci, které jsou všeobecně známé, a které z jejich úst slyšíme takřka každý den. V každém případě je dobře, že si v tento slavnostní den oba pánové nechali svá zklamání a možná i křivdy z minulosti jen sami pro sebe a ani jeden neřekl něco, čím by někoho mohl urazit nebo jinak vyvést z míry. To si myslím, že je velmi pozitivní, že alespoň ve státní svátek a při tomto významném výročí se oba drželi zkrátka a slovy klasika "se nepouštěli do žádných větších akcí". ()

Reklama

Reklama