Reklama

Reklama

Ókami šódžo to kuro ódži

  • Japonsko オオカミ少女と黒王子 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Střední škola je boj. Ne ani tak kvůli vzdělání, ale spíše kvůli tomu se začlenit. A to Erika (Nikaidou Fumi) ví moc dobře. Patrně proto se rozhodla vybojovat si své místo mezi dívkami ve své třídě za každou cenu. A tak lhala. Lhala, aby nestála stranou. Lhala o tom, že má přítele. Jednou ale zaslechne, jak si její spolužačky povídají o tom, že jí nevěří, že nějaký přítel vůbec existuje. A tak se Erika rozhodne jednat. Na ulici zahlédne neznámého mladíka, o kterém si dívky vzrušeně šuškají. Není proč čekat. Takového krasavce jí spolužačky přeci musí závidět. Využije proto první příležitosti a mladíka si vyfotí. Jenže když se další ráno chlubí svým spolužačkám, dočká se jistého rozčarování. Eričin vyvolený totiž není nikdo jiný, než Sata (Jamazaki Kento) – jeden z nejpopulárnějších chlapců na její škole, kterého její spolužačky okamžitě poznají. Jenže místo toho, aby Erika přiznala barvu a uvedla vše na pravou míru, rozhodne se nadále lhát a požádá Sata o pomoc. Pohledný mladík souhlasí, ovšem ne zadarmo. Přislíbí Erice, že bude jejím přítelem, ovšem pod jednou podmínkou. Od této chvíle se musí stát ze středoškolačky Eriky Poochie – oddaný pes, který pro svého pána udělá vše, co mu na očích uvidí. (EMIA)

(více)

Recenze (6)

Vardara 

všechny recenze uživatele

Příběh o středoškolačce, která si příliš neváží sama sebe a jejím mužském protějšku, který toho plně využívá a udělá si z ní psa. Ona byla fajn, ne příliš submisivní, ne příliš uječená, ale on byl děsivý. Takový novodobý otrokář, který jí na každé hezké slovo odpoví urážkou a i přes tento mírně masochistický vztah to mezi nimi fungovalo. Každopádně se na to dalo koukat a já se nenudila. Řekla bych, že takový lepší průměr. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Kurosaki-kun... měl podobně „násilnický“ námět, ale nakonec tenhle film se mi líbil víc. Především z hereckého hlediska a přemýšlení postav. Ať byly sympatické nebo ne, tak měly svou uvěřitelnost. A celkově mě bavily víc. Nemluvě o tom, že Nikaidó je velmi kvalitní herečka a Jamazaki prostě leze nahoru a tady to jde vidět. Jen si myslím, že roztřesené kamera se do filmu s tímto žánrem nehodí. Ano, jde vidět, že film neměl moc velký rozpočet, ale to nakonec ničemu zásadně nevadí. Tedy až na kameru a některé přechody. A sem tam nějaká scéna by si zasloužila zkrácení. Ale vlastně jsem se vůbec nenudila. Řekla bych, že sebeúcta hrdinky je zde mnohem lépe zobrazována než v anime či předloze. Určitě by se to dalo udělat lépe, ale co už. Na pěkný průměr to dosahuje. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Otoč se třikrát dokolečka, dej pac a zaštěkej." ■ Měl jsem včera večer náladu pustit si cokoli a náhodou si vybral tohle. Vůbec to nedopadlo zle. Příjemný a koukatelný snímek, vycházející z anime na první i druhý pohled. Holka, která chce na škole zapadnout do holčičí skupiny, předstírá, že má kluka, když je nucena ukázat fotku, náhodně jednoho vyfotí na ulici, aby zjistila, že chodí do stejné školy. On překvapivě souhlasí předstírat, že je její přítel, ale na oplátku žádá, aby ona byla jeho pes. Cynický unuděný bastard :). Co píše Zíza o kameře, u mě to je naopak plus. Ruční kamera působí (nevím, jestli úmyslně, ale neřeším) nedokonale a v mých očích dodává dynamiku, co se mi ale doopravdy líbilo, byly pohledy z dálky. Nezvyklé, příjemné, člověk si musí trochu představovat a napadlo mě, že přesně takto asi vypadala scéna v anime (které jsem neviděl). ■ Před dvěma lety, po Himizu, jsem o Fumi Nikaidó napsal, že mi připadne být nová Aoi Miyazaki. Za těch pár let se vyvinula o kus dál, trochu jinam, ale určitě ne špatně. Trailer: https://m.youtube.com/watch?v=5aNXHE_xxqI ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Další pohodová romantika ze školního prostředí. V poslední době mám při jejich výběru šťastnou ruku, takže i tady jsem se bavila. Sice mi z nich asi přijde nejslabší, přesto to je pořád lepší průměr a ráda se na to podívám znovu. Postavy jsou sympatické a pěkně zahrané. Obzvlášť při scénách hlavní dvojice jsem se bavila. Konec mi přišel lehce natahovaný, ale aspoň hrála pěkná hudba, takže se to v poho dalo. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

slabsie 3*... prva polka filkmu fajn, dobre som sa zabavila, prijemne to plynulo... ale druha polka bola zbytocne natiahnuta, par prestojov a k tomu este slaba kamera... skoda ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Co se povedlo? Herci a to hlavně těch vedlejších rolí. Na to, že to byla středoškolská romantika, mě výkony nijak neurážely a sem tam jsem byl i překvapený. *** Z čeho jsem rozpačitý? Je to smutné, ale z příběhu. Středoškolsky zajímavá zápletka ve výsledku vyzněla dost divně a nedopečeně. Nedokázal jsem podchytit, kdy došlo k tomu zamilování (hlavně ze strany Černého Prince). Trochu mi též unikala postava jeho nejlepšího rivala. Na druhou stranu jsem neviděl anime ani nečetl mangu, tak mi některé nuance mohly uniknout. *** A co se nepovedlo? Opravdu nevím, čí to byl nešťastný nápad, ale u kamery a některých scén jsem nevycházel z údivu. Nechápu, proč klíčové okamžiky – Eričino vyznání nebo třeba závěrečná scéna – musely být snímány kamerou z takové dálky a s tím, že se divák spíše zaměřil na vedle stojící sloup než na hrdinku souženou city. Některé scény mi přišly zase až moc dlouhé – hrdinka jde a prozpěvuje si a jde a jde a jde nebo plačící odchází a zase jen jde a jde a jde. Přišlo mi to, jako kdyby pokyn z režie zněl - běž a až neřekneme stop. No a pak to stop zapomněli říci. *** Původně jsem chtěl dát 2*, ale jelikož je tenhle počin přeci jen ve výsledku lepší než Kurosaki-kun, kde jsem dal 2*, tak musím trochu v hodnocení přidat – 3* (6/10) ()

Reklama

Reklama