Reklama

Reklama

Iluze

(studentský film)
  • angličtina Illusion
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V originálním pojetí filmu jako počítačové hry předkládá autorka osobní reportáž z Budapešti, kde strávila rok na studijním pobytu. Divák pasovaný do role účastníka hry prochází několika levely, které ho uvádějí do všednodenních momentů dotýkajících se citlivých bodů současné maďarské společnosti: nahlíží hlavní město očima turisty, ale většinou je nucen se ze subjektivního pohledu maďarských občanů zamýšlet nad svobodou umění, právem na vzdělání, problematikou lékařské péče a v komplexním měřítku diskutabilní politickou situací, v níž je opakovaně skloňováno jméno maďarského premiéra Viktora Orbána. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (8)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film zdaleka není dokonalý, ale Maďarsko se fakt řítí do hajzlu, takže poukázat na Orbánovy praktiky je vždy dobré + zejména oceňuji nápaditou, inovativní formu, která rozhodně zaujme! Závěrečná pasáž s bustou je vynikající v tom, že ji lze uplatnit i na ČR. Zkuste si místo Orbána dosadit Zemana a její smysl zůstane dokonale zachován. Strašidelné. _______ Karlos80 LOL, tak ty jsi dobrý pitomec. Nebo prostě jen obyčejný troll, na kterého bych vlastně neměl reagovat. Každopádně je zábavné sledovat, jak jakožto ukázkový troll překrucuješ informace, respektive podsouváš scénám jiný význam - viz busta Orbána, na kterou "je možné v dokumentu střílet". Všiml sis ale, že smyslem scény je právě to, že na ni nikdo nestřílí? Asi tolik k tvému chápání okolní reality. Jo a ještě něco. K tomu článku z Aeronetu jsi zapomněl připsat: Rychle ZDÍLEJTE, než to smažou!!1! ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Dokument zlém Viktoru Orbánovi, na jehož bustu je možné v dokumentu střílet, aby se lidé zbavili frustrace z jeho autority. Současný protiobčanský režim v ČR, který více méně, ale skrytě podporuje všelijakou homo-gender, pro muslimskou a jinou zvrácenou a nepřirozenou agendu ve stylu Evropské unie a všeobecně Západu, se neštítí postavit do vysílání ČT před diváky sotva vycválanou studenku neomarxismu (která je přímo napojená na CEU Budapest George Sorose, ale její práce plní neziskovou mediální zakázku Open Society Foundations George Sorose), ve kterém je jednostranně a nevyváženě vykreslován obraz prý děsivého a zlého Viktora Orbána. Prostě jako obvykle na zeblití. Více v článku zde : https://aeronet.cz/news/skandal-soukup-reditel-tv-barrandov-se-zastal-viktora-orbana-a-tvrde-zautocil-na-ceskou-televizi-za-jeji-nevyvazene-a-zmanipulovane-zpravodajstvi-zaznela-neuveritelna-slova/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten koncept je zajímavý, ale ne moc dobře rozpracovaný a částečně kontraproduktivní. Např. proč mít u imitace počítačové hry low res digitální kameru? To je úplně mimo koncept, přitom jde o inscenované scény, kde k tomu není jiný důvod, než že jde o stylistickou volbu. Chtělo to prostě držet se centrální myšlenky a být důsledný. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Maďarsko mám rád a rád tam často jezdím (naposledy krásný národní park Borszony). Ale dokument je na můj vkus moc politický a k tomu proti Viktoru Urbánovi, který brání Evropu před afrikanizací a islamizací. V dokumentu je i humor - pobavila mě třeba scéna s toaletní papírem v supermarketu v souvislosti s povinností nosit si do školy vlastní toaleťák ("Nechci ji vystavovat tomu, aby musela po škole shánět něco, čím si utře zadek. Ti, kteří jsou z chudých rodin si ten zadek prostě neutřou"). ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hodnocení a komentáře tu ve většině postihují spíše politický názor hodnotících, než hodnocení samotného dokumentu. Já se to tedy pokusím vzít spíše z pohledu filmu jako uměleckého média. Ač si myslím, že Maďarsko je v pěkném průseru a s názorovým směrem dokumentu plus mínus souhlasím, samotný film a především pak jeho formát mě nebavil a nezaujal. Forma počítačové hry mě neustále vytrhávala ze snahy získat nějaké informace a nekonečné čekání u "mission goal" obrazovek na mě působilo silně zcizujícím efektem. Nechci kritizovat samotný princip a snahu přistoupit k dokumentárnímu filmu nějakým inovativnějším způsobem, nicméně zvolená forma v kombinaci s pro mě poměrně prázdným obsahem a nepříliš kvalitním technickým zpracováním (ano, i dokumentární žánr by měl disponovat určitou technickou a formální úrovní) mě za tu hodinu málem unudila k smrti. 2/10 ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Fantastický filmový zážitok. Zážitok. Grafika a hudba fantastické, obsah napriek znalosti situácie nenudil, ba naopak, bol svieži. Režiséka vedela o čom točí, a dokázala to i na diskusii. ()

gazogazo

všechny recenze uživatele

Kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra kontra super revoluce 3000 ()

boni odpad!

všechny recenze uživatele

Kateřina Turečková, která vypadá spíše jak Tureček (placený německým Turkem), si zajela na takový trochu delší eurovíkend k Hungaristům (ne, nemyslím do Bratislavy) a natočila další pomatenou levičáckou agitku, jež má výpovědní hodnotu rovnou pohlaví, které má napsané režisér/ka v občance. Teď akorát nevím, z čeho (a koho) mi je na zvracení více. Ale samozřejmě pseudoelity České televize jsou nadšené, neb konečně našly expertku na Maďarsko, která odpovídá jejich propagandistickým kritériím. __ vzkaz pro uživatele gazogazo: Právě jsi předvedl učebnicový příklad toho, jak ze sebe udělat pár větami naprostého debila. Hlavně zmínkou o internetu a informované společnosti. Chicht. Tento dokument je právě zářným příkladem toho, že v době internetu, kdy si může každý informace ověřovat (a to se bavím jen o zdrojích, které podle všeobecného mínění poskytují důvěryhodné informace, tedy rozhodně ne o aeronetu či obdobných - ve své podstatě opravdu konspiračních - webech), již nemusíme věřit všemu, čím se nás někdo snaží "nakrmit" prostřednictvím televizní obrazovky, a proto tě zvu na věcnou debatu, podloženou jen relevantními, a tím pádem dohledatelnými, argumenty, kde mi můžeš dokázat, že se pletu, a já tobě, že je tohle jen další z řady "pseudodokumentů" bez jakékoli vypovídající hodnoty. Jinými slovy si je můžeme poměřit. Argumenty, pochopitelně. A pak se uvidí, kdo je metal, tedy mentál. __ Aby bylo jasno, tak já tuze rád debatuji s přívrženci levé části politického spektra. __ Á propos - nabízím ti pravopisnou korekci tvých případných reakcí, neb totiž jak mohu brát v potaz něčí názory, když jsou sice vyjádřeny v jazyce českém, ale s do očí bijícími pravopisnými chybami? ()

Reklama

Reklama