Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Našemu přednímu dabérovi, herci a mistru mluveného slova šlo o život kvůli prasklému vředu na dvanácterníku. Pavel Soukup, herec, dabér, který propůjčil hlas mnoha zahraničním hvězdám a posbíral za své hlasové umění několik cen, mistr mluveného slova, jehož v audiovizuálních dílech nelze přeslechnout. Slovy své babičky shrnuje zázraky přežití riskantních situací, do nichž se dostal a jež ho ohrožovaly na životě: Všechno zlé je pro něco dobré.
Druhý den porodu byla jeho maminka s ním, čerstvě narozeným miminem, ze soukromé nemocnice vyhozena. „Na svět jsem přišel pod pražským Vyšehradem. Druhý den porodnici zrušili. Propuklo znárodnění. Kam mě šoupli si nepamatuju, byly mi dva dny."
V červnu 2014 stačilo málo a Pavel Soukup mohl zemřít. Byl sám na chalupě, když zkolaboval a několik hodin krvácel do břicha. Po dvou představeních o víkendu si odjel na chalupu odpočinout, ale praskl mu žaludeční vřed a ve velmi vážném stavu ho nalezla starší dcera Patricie a manželka. V kolínské nemocnici ho operovali doslova na poslední chvíli. Už měl zánět pobřišnice a šlo mu o život. Namísto oslavy Patriciiny maturity se doma všichni obávali o život táty a manžela. „Bylo to jen o fous," potvrzuje jeho vážný stav manželka Isabela.
Herec přiznává, že příznaky vážného stavu podcenil. Vyvázl už z mnoha zranění, s vředy se léčí už od studií, od dětství hodně sportoval, hrál házenou a tenis, běhal. Proto nečekal, že to bývá kritické, když vřed praskne. Přitom mu tělo dávalo najevo, že není v pořádku, v poslední době mu bylo zle. Jenže Pavel nesnáší nemocniční prostředí, nejlépe se cítí doma, těžko se dobrovolně nechá přimět k návštěvě nemocnice. Nezodpovědnosti za své zdraví už se dopustil několikrát, hned po zákrocích odcházel na vlastní žádost domů, byť ještě neměl vyhráno.
Po fatálním zážitku z loňského léta však na své zdraví víc dbá. Uvědomuje si, že ho zachránila jeho rodina, která je pro něj tím nejcennějším. Čtyřnásobný otec dvou dcer a dvou synů říká, že jsou smečka, která drží pospolu. „Neumíme spolu lovit, ale umíme se společně bránit." A proto se chová ke svému zdraví zodpovědněji. Těší se nejen ze svých současných pracovních příležitostí, ale i z úspěchů svých dcer i synů, protože ví, že co se zdraví týká, nikdy nemá vyhráno... (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Galerie (3)

Reklama

Reklama