Reklama

Reklama

Poldové a nemluvně

(seriál)
Česko, 2020, 12 h 53 min (Minutáž: 55–69 min)

Kamera:

Marek Dvořák

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Svatopluk Skopal, Taťjana Medvecká, Marek Němec, Marek Adamczyk, Jana Pidrmanová, Radek Holub, Andrea Daňková, Daniel Mavrov, František Jílek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál ČT obohacuje klasické detektivní schéma o životní peripetie jedné typické české rodinky. V úvodním příběhu Karel Mlejnek (S. Skopal) – šéf oblastní kriminálky – odchází do penze a nově se smiřuje s rolí důchodce, který se stará o své vnouče a jezdí s kočárkem. Z toho má radost hlavně jeho laskavá žena Vlasta (T. Medvecká), která se vždy těšila na to, až bude mít Karel více času na rodinu. Oddělení po otci přebral jeho starší syn Kamil (M. Němec), právě jehož dceři Elišce se má Karel věnovat. Příliš mu to ale nejde a nakonec ho policajtské instinkty vždy zavedou k nějakému případu. Kamilova žena Monika (J. Pidrmanová) je vděčná, že má Karel čas, takže může navázat na studium, které musela kvůli těhotenství přerušit. Nejmladší syn Mlejnkových Petr (M. Adamczyk) jednou bude také sloužit v uniformě, zatím si ale neuvědomuje, jakou odpovědnost jeho budoucí povolání nese. Volbou škodolibého osudu ti všichni bydlí pod jednou střechou a neustále na sebe naráží. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Tryskomyš k tomuto seriálu (9)

Malorážka (2020) (E01) 

Já jsem spokojená, docela jsem se bavila. Ač krimi, tak přesto taková oddychovka o jednom malém městečku. ()

Miláček (2020) (E03) 

Dnes trochu zklamání, protože Karel tu neměl svého parťáka. ()

Dort (2020) (E04) 

,,Bacha na Janu. Jana není v porodnici? Kéž by byla.´´ Je to opravdu především sranda. ()

Michalova smrt (2020) (E05) 

,,To je v pořádku. To jsou praví, to nejsou falešní. Tak jsou to pěkní kreténi.´´ Opět jsem se královsky bavila. Je to velice úsměvné. ()

Svatopluk Ocásek (2020) (E06) 

,,Tak zhruba ve 3/4 na koťátko.´´ ()

Ema (2020) (E07) 

,,Vepřokoprosvíčko králík na lazaních.´´ ,,Můj nejlepší fór.´´ ,,A já to vyšetřuju?´´ Slabší díl. I když jsem se zasmála v té posteli. ()

Vdovská metoda (2020) (E08) 

Jo tak nerušený víkend s Blankou ve welnesu v Luhačovicích. ,,Jedna bažina. Vy děláte vlastně tu koprovku s vajíčkama.´´ Mimochodem dnes jsem si objednala v práci na pondělní oběd koprovku s vajíčkama. ,,No ale já mám roštěnku. Já mám taky roštěnku a jdu s ní na večeři.´´ ()

Noc s háčkem (2020) (E09) 

ZATÍM SNAD NEJHORŠÍ DÍL. Vtipný byl jen ten konec. ()

Evina nevina (2020) (E12) 

5 hvězd za tanečky a za ukončení dílu s Tatjanou Medveckou. A v neposlední řadě i za lapálie se zapomenutou Elinkou. ()

Reklama

Reklama