Reklama

Reklama

Poldové a nemluvně

(seriál)
Česko, 2020, 12 h 53 min (Minutáž: 55–69 min)

Kamera:

Marek Dvořák

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Svatopluk Skopal, Taťjana Medvecká, Marek Němec, Marek Adamczyk, Jana Pidrmanová, Radek Holub, Andrea Daňková, Daniel Mavrov, František Jílek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál ČT obohacuje klasické detektivní schéma o životní peripetie jedné typické české rodinky. V úvodním příběhu Karel Mlejnek (S. Skopal) – šéf oblastní kriminálky – odchází do penze a nově se smiřuje s rolí důchodce, který se stará o své vnouče a jezdí s kočárkem. Z toho má radost hlavně jeho laskavá žena Vlasta (T. Medvecká), která se vždy těšila na to, až bude mít Karel více času na rodinu. Oddělení po otci přebral jeho starší syn Kamil (M. Němec), právě jehož dceři Elišce se má Karel věnovat. Příliš mu to ale nejde a nakonec ho policajtské instinkty vždy zavedou k nějakému případu. Kamilova žena Monika (J. Pidrmanová) je vděčná, že má Karel čas, takže může navázat na studium, které musela kvůli těhotenství přerušit. Nejmladší syn Mlejnkových Petr (M. Adamczyk) jednou bude také sloužit v uniformě, zatím si ale neuvědomuje, jakou odpovědnost jeho budoucí povolání nese. Volbou škodolibého osudu ti všichni bydlí pod jednou střechou a neustále na sebe naráží. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (3)

Malorážka (2020) (E01) 

Slušná filmařina, ovšem vnouče bylo na děj naroubováno dle mého hodně násilně. Klidně mohl vyšetřovat na vlastní pěst penzista, bez nemluvněte. Takto mi přišlo více než cokoli, že je uměle natahováno vyšetřování jinak jednoduchého případu. Navíc hudba, která měla navodit veselou atmosféru, mi připadala spíše jako umělý potlesk v sitcomu. ()

Chrastítko (2020) (E02) 

Jsou filmy, kdy mi kopání do rozkroku nevadí, ovšem zneužívání dětí nesnesu. Seriál se tímto dílem změnil v trapnou frašku. Muzika trapná, snad ještě více než děj, který beztak rušila. Bez toho děcka by byl seriál úplně stejný, čili je zbytečné. ()

Dort (2020) (E04) 

Čím méně nemluvněte, tím pro seriál lépe. Nevidím v jeho účinkování přínos. Dnešní případ byl zajímavý jak svým vývojem, tak rozuzlením. Ovšem nadávající amazonka a rozverná rušivá hudba dobrý dojem kazily. ()

Reklama

Reklama