Reklama

Reklama

Poldové a nemluvně

(seriál)
Česko, 2020, 12 h 53 min (Minutáž: 55–69 min)

Kamera:

Marek Dvořák

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Svatopluk Skopal, Taťjana Medvecká, Marek Němec, Marek Adamczyk, Jana Pidrmanová, Radek Holub, Andrea Daňková, Daniel Mavrov, František Jílek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál ČT obohacuje klasické detektivní schéma o životní peripetie jedné typické české rodinky. V úvodním příběhu Karel Mlejnek (S. Skopal) – šéf oblastní kriminálky – odchází do penze a nově se smiřuje s rolí důchodce, který se stará o své vnouče a jezdí s kočárkem. Z toho má radost hlavně jeho laskavá žena Vlasta (T. Medvecká), která se vždy těšila na to, až bude mít Karel více času na rodinu. Oddělení po otci přebral jeho starší syn Kamil (M. Němec), právě jehož dceři Elišce se má Karel věnovat. Příliš mu to ale nejde a nakonec ho policajtské instinkty vždy zavedou k nějakému případu. Kamilova žena Monika (J. Pidrmanová) je vděčná, že má Karel čas, takže může navázat na studium, které musela kvůli těhotenství přerušit. Nejmladší syn Mlejnkových Petr (M. Adamczyk) jednou bude také sloužit v uniformě, zatím si ale neuvědomuje, jakou odpovědnost jeho budoucí povolání nese. Volbou škodolibého osudu ti všichni bydlí pod jednou střechou a neustále na sebe naráží. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (3)

Svatopluk Ocásek (2020) (E06) 

První díl, který jsem zhlédnul. Vypadá to, že pokus o pohodovou komediální detektivku vyšel, přesto na mě výsledek působí nějak divně a nedotaženě (ty byljednoujedenpoldovské vtipy mě trochu ruší). Sázkou na jistotu je ale každopádně přirozený a správný Svatopluk Skopal. ()

Vdovská metoda (2020) (E08) 

Dnes Skopalova rodina v pozadí a velké sólo pro Radka Holuba. Podivuhodnost koníčků, kterým se lidé věnují, vskutku nemá hranic, takže člověk zvenku, který do světa pro něho nepochopitelných zálib musí proniknout v rámci vyšetřování, se nestačí divit. Třeba tomu, jakou cenu může mít stvoření, jehož hlavní denní náplní je srát na sochy na náměstích, či všemožným podivuhodným figurkám, které se chovu věnují. A máte-li za zadkem flegmatického, leč neskutečně otravného čobola, je postaráno o ještě větší zábavu. ()

Čumáček to zařídí (2020) (E11) 

Příliš spletitý kriminální případ a příklon k vážnosti tomuto seriálu moc nesluší. ()

Reklama

Reklama