Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětatřicetiletá Elena (Laia Costová) a šestadvacetiletý Jake (Josh O'Connor) se na Silvestra potkají při shánění taxíku. Místo aby se po společné jízdě vydali každý svou cestou, vrhnou se do vášnivého milostného vztahu. Nedlouho poté se k sobě nastěhují, za pár týdnů začnou plánovat rodinu. S ubíhajícím časem se ale dostaví prozření. Zamilovat se bylo snadné. Jak ale jejich vztah zvládne frustrace z nesplněného přání? (Cinemax)

(více)

Recenze (9)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Only You je film, ke kterému jsem se dostala náhodou, a tudíž bez jakéhokoliv očekávání či znalosti jeho obsahu. Téma, kterým se zaobírá je velmi aktuální a zoufalost, kterou s sebou přináší mi v tomhle snímku přišla až hmatatelná. Uvědomuji si, že jsem asi ani neviděla jiný film, který by se takhle hluboce zaobíral tímto tématem. Je to velmi tenký led. Tady se celkem hezky podařilo vykreslit silný, ale pořád teprve začínající vztah. Hlavní hrdinka má dost zajímavou povahu, stejně tak hlavní hrdina. Přesto na mi na filmu něco nesedělo. Možná to byla hudba, možná jsem jenom neunesla to "dusno". Každopádně body nahoru za to, jak to skončilo... 3.5* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Only You" ako film podľa mňa funguje. No na druhú stranu by som povedal, že ak hľadáte romantický film, pri ktorom môžete stráviť čas so svojou priateľkou, tak toto nie je to čo by som vám odporúčal. Ja mám rád filmy, ktoré ukazujú vzťahy trošku inak. Nepôsobia vďaka tomu gýčovito, sladko alebo pateticky, ale miesto toho si nechávajú čas na to, aby sme spoznali našich hrdinov, videli ako to medzi nimi funguje a k čomu to postupne medzi nimi dospeje. A v tomto prípade to skutočne funguje. Naši hlavní hrdinovia sú veľmi uveriteľní. Do vzťahu sa dá veľmi ľahko vhupnúť, no potom je potrebné vedieť, že vzťahy nie sú perfektné. A spolu s veľkým množstvom krásnych momentiek príde aj veľké množstvo hádok, bolestí a trápenia. A je potrebné tieto skúšky a úskalia ustáť. O tom je totiž život. Plus je blbé, ak vzťah postavíte na láske a skutočnosti, že chcete mať spolu dieťa. Môže sa potom stať to isté, čo sa stalo našim dvom hrdinom. Bude to celé veľká dávka čakania, sklamania a možno to dieťa nakoniec nikdy nepríde. A je to smutné, je to bolestivé, ale je to realita. Ak chcete vidieť silné vzťahové drama, tak tento film môžem odporúčať. Ale ak chcete romantický film na príjemný večer, tak si radšej pozrite niečo iné. Hodnotenie: B ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Film, co by mohl na prvni dobrou pusobit jako sladka romantika, ale spis je to komorni drama, ktery je vyborne natoceny a dobre pracuje hlavne s postavou Eleny, ktera mi samozrejme casto lezla na nervy... . Tohle je pro me hodne osobni film po mnoha strankach... Zminim jednu. Vetsina mych kamaradek, kdyz prochazely fazi, ze se strasne moc snazily o dite a pichaly si ty hormony, tak se fakt zblaznily... Ten, kdo se snazil zustat normalni byl chlao, ktery to vetsinou zachranoval, protoze neschopnost mit dite zena bere jako svoje selhani... A pod tou silenou davkou hormonu je z ni casto psychicka troska, aniz by to byla schopna moc ovlivnit... Tenhle film si asi stahnu, abych si ho casem nekdy mohla pustit znovu... A hlavne ho budu doporucovat... ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Vlastně úplně nevím co si myslet. Má to roztomilý začátek, téma je trochu smutné, zajímavé (ne 1500x zpracované), ale nenašla jsem si k tomu cestu. Laia Costa byla ve své roli perfektní, ale O'Connor pro mě byl nepřesvědčivý, osobně mi vůbec nesedl. Tenhle film je pro mě důkazem toho, jak moc je důležité, jaké herce k sobě vyberete, když tvoříte milostný příběh (samozřejmě, že tohle je hodně subjektivní). Pro srovnání, ve "Foodie Love" Laia Costa a Guillermo Pfening spolu tvoří pár mezi nimiž je chemie tak zjevná, že jí pomalu cítíte u sebe v obýváku, jejich přitažlivost Vás okamžitě vtáhne, takže máte pocit, že se Vás to osobně týká. Tady jsem tomu prostě nevěřila a nevzbudilo to ve mě potřebné emoce. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

ukázka vztahu jednoho páru,síla lásky,osobního uvědomění sebe sama.ne vždy končí vše tak jako zde.Zoufalství těch dvou tady až kapalo ()

Vilem_Dojiva 

všechny recenze uživatele

Na plátně sledujeme děj, který na první pohled působí jako čistý romantický příběh, avšak nosnějším (a zajímavějším) vývojovým schématem je proměna hodnot hlavní hrdinky. Tomu se podřizují prakticky všechny ostatní složky filmu. Velikost záběrů (prakticky samé detaily a polodetaily), práce s prostorem (protizáběry vidíme jen občas), práce s časem, práce s věděním diváka - to všechno pracuje takovým způsobem, který velmi silně protěžuje mikrosvět hlavní hrdinky. Dochází to do až takové krajnosti, že nejen na úrovni celkové osnovy filmu, ale někdy i na úrovni jednotlivých scén je divákovi zatajeno, kolik uplynulo mezi střihy času a co se vlastně stalo - některé věci, které se na plátně dějí, ani nevidíme, jen sledujeme reakci postav, a potom zejména Eleny (např. všechny těhotenské testy mimo prvního); je nám do velké míry zatajena minulost a velká část charakteru postav - prozkoumáváme je až optikou jiných postav, které se na ně zeptají (např. Elenin potrat). Toto všechno propůjčuje filmu značnou intenzitu působení a dovoluje diváckou imerzi na vysoké úrovni. Dialogy jsou ovšem napsány poněkud nešikovně a práce s filmovou hudbou není vždy ideální. 80% tak akorát. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, no silný príbeh. Ústredná dvojica sa zoznámi na Silvestra a ich flirt prerastie do lásky. El, takmer o desať rokov staršia od Jakea, má jedinú prioritu - dieťa. Dovtedy im to krásne klape, ani vek nie je problém. Spomínaná túžba po potomkovi všetko začína meniť. Mení sa vášeň pri sexe, upadá romantično, pribúdajú hádky a výčitky. Úžasne realistické, cítite, ako sa El začne trápiť, keď sa im nedarí a ako to s ňou bude lomcovať. Tušíte, že postupne sa z toho zlomí aj ten optimistickejší z dvojice Jake a ono sa to stane. Aj tak vás to vezme a prežívate to s nimi na obrazovke a snažíte sa nájsť riešenie. Lenže žiadne nie je. Až na jedno, ktorým sa film končí, no je to extrémne ťažké rozhodovanie a prijatie faktu. ()

anca_007 

všechny recenze uživatele

Zprvu zdá se býti jako povrchní romanťárna. Jedná se ovšem o silný příběh, který odkrývá závažné téma, vtáhne diváka a citově ho odrovná. Příběh jsem prožívala spolu s postavami. Ubírám však hvězdičky za příliš mnoho intimních scén s přílišnými detaily. Nehledě na to je tento film veden jako 12+, což mi nepřijde vhodné. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem úplně něco jiného. Obecně o problémech začínajícího vztahu lidí, kteří do něj vstoupili příliš rychle. Ne absolutně osudovou lásku, kterou dusí jen ten jediný velký problém, který ve skutečnosti většina úplně čerstvých vztahů neřeší. K tomu ještě velmi slabé nepřesvědčivé rozřešení a je z toho pro mě celkově špatný film. 40 %. ()

Reklama

Reklama