Reklama

Reklama

100 dní do vítězství

(seriál)
  • Česko 100 dnů do vítězství (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím filmových rekonstrukcí, rozhovorů s předními historiky a špičkové počítačové animace nám pořad poutavým způsobem přiblíží posledních 100 dní 1. světové války. Představí nám příběh o spolupráci generálů spojeneckých vojsk s cílem vyhrát válku. Pět vizionářských vůdců - maršál Ferdinand Foch (Francie), polní maršál Douglas Haig (Británie), generál John J. Pershing (USA), generál Arthur Currie (Kanada) a generál John Monash (Austrálie) - spojilo své síly na porážku společného nepřítele nebývalou týmovou prací a inovacemi. Toto napínavé a dramatické dokudrama představuje muže a ženy, kteří stáli za nejlepším mezinárodním úspěchem 1. světové války. (Viasat)

(více)

Recenze (3)

subic 

všechny recenze uživatele

Slušné, velmi slušné. Řadím to hned za Apokalypsa: 1. světová válka (2014) a taky Apokalypsa První světová válka: Verdun někam vedle německého dokumentu Osudové dny 1. světové války (2012). Přestože dokumentů o 1. sv.válce je čím dál víc, jakoby jich nebylo stále dost. Tady je dán náhled na situace, kterým čelili na různých místech Francouzi, Britové, Američani, Kanaďani a Australani. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejzajimavejsi jsou nove bojove postupy v poslednich sto dnech valky. Mohlo byt vice psychologickych popisu valecnych postav.Az jsem si rikal, ze se pujdu presvedcit na vojenske hrbitovy, jestli ty miliony testosteronovych monster jsou opravdu mrtvi. Snad neexistuje neco jako reinkarnace. ()

Danny88 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci dokument pre tých, ktorých zaujíma bod zlomu v prvej svetovej vojne. V čase kedy sa schyľovalo k veľkému Nemeckému víťazstvu (Nemci už ostreľovali Paríž z 80 km vzdialenosti) došlo k nutnej protiofenzíve spojencov so zásadnou zmenou stratégie: presne zameranie nemeckých delostreleckých pozícii - systematický ničených presnejšou spojeneckou delostreľbou v kooperácii s kombinovanými frontálnymi útokmi (tanky+pechota+letectvo) viedlo po 100 dňoch k víťazstvu. Jedinú výčitku mám, že v dokumente absentujú dojmy a úvahy nemeckých generálov a stratégov proti novému štýlu stratégie spojencov. Inak by to bolo na 5* ()

Reklama

Reklama