Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Recenze (450)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Divný...nevím jak to mělo působit, ale doufám, že tohle záměr tvůrců nebyl a něco se fatálně zvrtlo. To sice nic nezmění na faktu, že jde o pěknou ujetost, ale pro lepší pocit... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $50,016,394Tržby Celosvetovo $137,298,489║ Perfektný úlet na akčné filmy, nikdy nepochopím prečo je tak tento film opovrhovaný, po celý čas sa jedná a zbesilú jazdu plnú akčných "parodovaných" vychytáviek, spomienok na mnohé filmové postavy, a to všetko zabalené vo výbornej réžii Johna McTiernana. Arnold sa do takejto úlohy hodí ako niekto iný a je vidieť že si ju užíva, brať tento film vážne môže len klasický filmový konzument čo nemá vôbec pojem o filmových žánroch a už podľa názvu musí byť jasné o čo išlo tvorcom. Tento film je u mňa zárukou výsostnej zábavy na účet sebaparodovania, skvelý počin a pocta akčným filmom:)) nech žije Arnold Budweisser!!! /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak špatný film, že ho nedokázal zachránit ani Arnold vedle všech možných malých, velkých i největších filmových hvězd. Film přišel ve špatnou dobu a byl vysloveně pohádkou, kterou sní každý chlapec, ale každý si v této fantazii představuje něco jiného a prostě to nelze vtěsnat do jednoho filmu. Kdybych snil já o něčem podobném jistě bych raději porazil Arnolda než byl jeho pravá ruka (možná se více hodí pravá půlka pozadí). ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Arnold a jeho další pokus o komediální film - není tak strašný jako třeba pozdější Junior, ale komedie prostě k Arniemu nesedí. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Už jsem to viděl 20x a musím říct že je to výborný film na klišé akčních filmů ale není to parodie.Chvílemi to ovšem ztrácí dech ale režie Johna McTiernana to zachrání.Také by se tu mohla hrát hra najdi si svou hvězdu a její roli.Já našel:Tina Turner(starostka), F.Murray "ten co zabil Mozarta" Abraham, Van Damme, Belushi, Robert Patrick, Sharon Stone, Quinn, McKellen(smrt z Bergmanovi Sedmé pečeti) a Arnolda Schwarzeneggera. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Mně se ten film líbil. Námět mi přijde zajímavý, stejně tak pohrávání si s klišé akčního žánru. Nejvíce se mi ale líbila konfrontace opravdového a filmového světa. Chvílemi legrace, chvílemi "skutečně akční" film (podobně je třeba kombinováno i Spiknutí s Gibsonem). Dost se mi líbila scéna přepadení Dannyho zlodějem natočená dost realisticky, tady se nejvíce ukázalo, že ve skutečném životě je vše trochu jinak. Prostě - na rozdíl od většiny ostatních si myslím, že se film povedl a dobře jsem se u něj bavil. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na komedii je Poslední akční hrdina málo vtipný a na akční snímek zase málo akční. Pokud měl tento snímek nějaký potenciál tak ho tvůrci utopili v přemrštěné stopáži. Pár povedených scén zde je, ale v těch více než-li dvou hodinách je jich opravdu jako šafránu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to přišlo jako skvělá oddychovka, líbila se mi ta přetuněnost a hafo explozí, jenže to se časem vytratilo, film ne a ne skončit a navíc to začalo bejt monumentálně trapný. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Splácení dětských dluhů pokračuje. Další devadesátková komedie s mírně scifi/fantasy zápletkou, která klade divákovi otázku: a co bys udělal ty? Koncept, kdy se realita v těle malého cinefila probourává do akční fikce a filmové postavy utíkají řešit své frustrace do světa, kde neplatí pravidlo happyendu, je natolik hravý a zábavný, že dovoluje ironizovat klišé, tropit žerty z nedotknutelného akčního heroje a pěstovat napětí mezi všedním světem, kde každá rána bolí, a hollywoodským rájem neomezených možností, nekonečných nábojů a dokonale krásných žen. Už přesně vím, do jaké filmové scény bych se pomocí kouzelné houdiniovské vstupenky vloupala. Pokud by mi zaručila zpáteční cestu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Jack, toto je zástupca guvernéra.“ - Vrazí mu jednu do nosa. - „Povedzte mi, až príde guvernér.“ Vždy, keď vidím tento film, pomyslím si „Jaj Bože, to mohlo byť!“. Ale nie je. Prvá polovica nemá ďaleko ku genialite – báječne uvoľnený Arnold s cigarou a v hadích topánkach, namakane sebavedomá réžia Johna McTiernana (PREDÁTOR), výborný „film vo filme“ scenár Shanea Blacka (autor SMRTONOSNEJ ZBRANE, Hawkins z PREDÁTORA) a bombastický rozpočet neustále kričiaci „pozri na mňa!“. Bohužiaľ, v druhej polovičke sa nudne dostávame do „našej reality“ so všetkými jej čudnými šedými problémami (prepady na nočnom poriadku, ochladzujúci sa vzťah medzi matkou a jej dieťaťom). Nezachráni to už ani pani Arnoldová, originálne nápady (Stallone v T2), podarené cameá (T-1000, Arnold Schwarzenegger ako Arnold Schwarzenegger, bergmanovská Smrť alias Ian McKellen), sklenené oko Charlesa Dancea dokonca ani noblesný Anthony Quinn v dosť urážlivej úlohe. F. Murray Abraham je potom už doslova slabý ("Danny hovoril, že si zabil Mo Zarta." - "Koho?" - "Zarta." - "No, vieš, zabil som toľko ľudí..."). Dole klobúk: neveril som, že TAKÝTO scenár sa dá TAKTO rozpačito sfilmovať... spomenul som už kresleného kocúra? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se fakt musi brat s nadhledem, jinak bude u sledovani clovek trpet. Prakticky prvnich 90 minut je regulerni akcni film, obcas s nakym tim vtipkem a naprosto perfektni akci s hodne vostrym a dobre hrajicim Arnoldem. Pak se dej presune do realnyho sveta a ztraci na zabavnosti, neni tak sviznej a zaverecny moralizovani je na prd. Nejradsi mam Arnolda jako Hamleta, neco tak drsnyho se jen tak nevidi. Ale i tak jsem se skoro furt bavil a 4* si zaslouzi. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podrazácký film, který se jen tváří, že je parodií na akční filmy. Je to jeden z nich, rádobyparodické prvky nestojí za řeč a tvůrci především vůbec nepochopili (nebo ani nechtěli), jak se parodie dělá. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Originální scénář-špatný děj.A Arnold ve smutné poloze (když zjistí, že vlasstně neexistuje).Na podobné téma mám raději Novou noční můru ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Zatraceně dbrá parodie akčňáků, nejvíc mě rozesmávaly ty odkazy na rychlý umytí se ve filmu, nebo třeba Stalone jako Terminátor, to jsem měl fakt dost. Prča film. Zábavička. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční mix komedie, parodie akčních filmů a časové sci-fi, s Arniem v hlavní (dvoj)roli. Tou časovkou mi to připomínalo Návrat do budoucnosti, Arnieho sebeparodií zase Pravdivé lži, no a jinak zde byla spousta filmových odkazů - Spielbergovým E.T. počínaje, Terminátorem pokračuje a Smrtonosnou pastí konče. Zabodoval i Schwarzeneggerův Hamlet ve akčním sci-fi rouše... Hodně mne potěšil i můj oblíbený Anthony Quinn v roli italského gangstera Tony Vivaldiho. Celkový dojem je však bohužel jen mírný nadprůměr, dobrá parodie vypadá jinak. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hSTVmYyk5ro ()

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama