Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (450)

paascha 

všechny recenze uživatele

Vím, je to pitomost, nevkusný kýč a Arnold je opravdu příšernej:-))) Ale tak nějak mám pro tenhle film slabost, snad proto, že jsem ho viděl v sérii s předchozími akčňáky, snad prot, že se "komediální talent" pana guvernéra teprve začal klubat na svět ( i když v Komandu nebo Predátorovi byl taky dost vtipnej:-)))) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu došel dech tak brzy, že se skoro ani nestačil nadechnout. Přitom potenciál tu byl - Arnold v hlavní roli akčního hrdiny v reálném světě by byl skvělý materiál pro sebeironickou postavu. Ale bohužel, film, který začal roztomile rošťácky a parodicky, se asi po čtvrt hodině překlopil do nudné akčky s nějakým tím morálním ponaučením (aspoň, že naštěstí malým) a jen zřídka na diváka uličnicky mrkne. W. Allen v Purpurové růži z Káhiry to zvládl mnohem líp. /9. 9. 12./ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Jack, toto je zástupca guvernéra.“ - Vrazí mu jednu do nosa. - „Povedzte mi, až príde guvernér.“ Vždy, keď vidím tento film, pomyslím si „Jaj Bože, to mohlo byť!“. Ale nie je. Prvá polovica nemá ďaleko ku genialite – báječne uvoľnený Arnold s cigarou a v hadích topánkach, namakane sebavedomá réžia Johna McTiernana (PREDÁTOR), výborný „film vo filme“ scenár Shanea Blacka (autor SMRTONOSNEJ ZBRANE, Hawkins z PREDÁTORA) a bombastický rozpočet neustále kričiaci „pozri na mňa!“. Bohužiaľ, v druhej polovičke sa nudne dostávame do „našej reality“ so všetkými jej čudnými šedými problémami (prepady na nočnom poriadku, ochladzujúci sa vzťah medzi matkou a jej dieťaťom). Nezachráni to už ani pani Arnoldová, originálne nápady (Stallone v T2), podarené cameá (T-1000, Arnold Schwarzenegger ako Arnold Schwarzenegger, bergmanovská Smrť alias Ian McKellen), sklenené oko Charlesa Dancea dokonca ani noblesný Anthony Quinn v dosť urážlivej úlohe. F. Murray Abraham je potom už doslova slabý ("Danny hovoril, že si zabil Mo Zarta." - "Koho?" - "Zarta." - "No, vieš, zabil som toľko ľudí..."). Dole klobúk: neveril som, že TAKÝTO scenár sa dá TAKTO rozpačito sfilmovať... spomenul som už kresleného kocúra? ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Až po x-tém zhlédnutí jsem si uvědomil, jak moc mám tuhle kouzelnou geekovskou záležitost vlastně rád. Milá parodie a především úžasná pocta Arnoldovi a vůbec všem velkým akčním hrdinům. Slušný scénář plný nápadů, výborná režie Johna McTiernana a spousta herců v cameo rolích, hrajících buď sami sebe nebo své nejslavnější role (Sharon Stone - Základní instinkt). Pokud (také) ujíždíte na hollywoodských akčních filmech 80. let s nepřemožitelnými svalovci v hlavních rolích, nemůžete Posledního akčního hrdinu nikdy úplně zatratit. 85 % ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, co nemají tak časté reprízy. Kdysi jsem to viděl v tv jen jednou a pamatuji se, že se mi to celkem líbilo a už dlouho jsem měl v merku, že se na to kouknu znovu. A jelikož už jsem samozřejmě obeznámen (nejen) scénáristickou tvorbou Shanea Blacka, film a jeho nesčetné odkazy jsem si nesmírně užil. Obrovská škoda, že to byl kvalitativně nedoceněný velký propadák a nic podobného už vzniknout nemohlo, ale přesně takhle nasáklý filmy popkulturními odkazy bych si představoval Spielbergovo Ready Player One. Arnold Braunsweiger a Charles Dance rulezz! ... 9/10 ()

Galerie (83)

Zajímavosti (40)

  • Během pohřební scény slyšíme zpěv od dívčí kapely Wilson Phillips (na soundtracku není). (Trajektt)
  • Ve 43. minutě, kdy se psi postaví na sebe, si lze všimnout, že nestojí přímo na sobě, ale na kovové konstrukci. (Pavlátko)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama