Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (450)

genetique 

všechny recenze uživatele

Prečo si sa proste nezameral na to, čo ti diváci žerú najviac, Arnie?! Akcia, zábava...a možno popri tom nejaká tá hláška, ale celú komédiu(navyše vyše dvojhodinovú)s tvojím oceľovým ksichtom proste neutiahneš! Navyše keď má ešte debilný príbeh. McTiernan sa s Arniem moc nevytiahol. Len ako jednohubka! 55%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Arnold u zpovědi. Kdo čeká čistokrevnou parodii bude zklamán a možná i neprávem tenhle film odsoudí. Humor, který se sice vysmívá všem klišé akčního filmu, ale zároveň podle nich naprosto přesně funguje. Balanc mezi parodií a vážně míněným se sice nepovedlo úplně vyvážit, příliš chtěného humoru a snahy zaměřit se na filmový svět obecně je spíš na škodu. Navíc tu Arnold vlastně docela schizofrenně paroduje sám sebe. Přesto podle mě trochu nedoceněný kousek. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch průměrných filmů, které jsem jako dítě miloval. V těch letech byl Schwarzenegger prostě ikonou a kterýkoliv film s ním byl povinností.. kdo neviděl, byl out. Film natočil John McTiernan, jehož rukopis je dosti viditelný. Režisér filmů Predator či Die hard se zkrátka nezapře. Příjemné je také to, že Arnie je ochoten si ze sebe dělat srandu. Pobavila i některá camea.. stačí se jen pozorně dívat a uvidíte třeba T-1000 apod. Jinak je ale Last action hero čistý průměr devadesátých let. Nebýt však nudnější druhé poloviny (v reálném světě) a celkově dlouhé stopáže, byl by o něco lepší. Přesto je příjemné podívat se po letech na tuhle někdejší pecku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Videl som to už veeeeeľmi dávno, ale celkom sa mi to páčilo. V roku 1993 sa mi ale so Schwarzeneggerom páčilo všetko, takže si to už pre istotu nikdy nepozriem. Námet mi pripadal veľmi zaujímavý. VIDENÉ ZNOVA 3/20: Black ako scenárista predbehol svoju dobu a výsledkom je vzhľadom na rozpočet prepadák, kde bolo asi veľa prvoplánových Arnoldových fanúšikov stratených v preklade, viď Siedma pečať. Okrem znalcov filmových klišé akoby obaja scenáristi písali film aj pre teoretikov fikčných svetov a kvantových fyzikov. Čiže časom značne prehodnocujem, je to nedocenený kúsok, ktorý už mal byť dávno docenený a kultový, ale nie je a možno sa tak stane ešte niekedy v budúcnosti. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Mně se ten film líbil. Námět mi přijde zajímavý, stejně tak pohrávání si s klišé akčního žánru. Nejvíce se mi ale líbila konfrontace opravdového a filmového světa. Chvílemi legrace, chvílemi "skutečně akční" film (podobně je třeba kombinováno i Spiknutí s Gibsonem). Dost se mi líbila scéna přepadení Dannyho zlodějem natočená dost realisticky, tady se nejvíce ukázalo, že ve skutečném životě je vše trochu jinak. Prostě - na rozdíl od většiny ostatních si myslím, že se film povedl a dobře jsem se u něj bavil. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (40)

  • Ve filmu nechybí typické Schwarzeneggerovy (Jack Slater) hlášky: "I'll be back" ("Já se vrátím"), "trust me" ("věř mi") a "do it" ("udělej to"). (Džejkop)
  • Režisérem druhého natáčecího štábu byl Fred Waugh (1932–2012), v závěrečných titulcích uvedený jako Fred M. Waugh. Jeho dva synové Ric Roman Waugh a Scott Waugh na filmu dělali jako kaskadéři. (Rominator)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama