Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (CinemArt)

(více)

Recenze (496)

topi 

všechny recenze uživatele

Film mě hodně prostředím i tématikou připomíná Scorseseho Shutter Island a to i hercem Dane DeHaanem, jehož podoba je zjevná s Leonardem DiCapriem. Prostředí sanatoria je úchvatné a temné a věci, které se tam brzy začnou dít Vás okamžitě vtáhnou do děje. Není léčba jako léčba, o tom se na vlastní oči záhy přesvědčíte. Vizuální stránka jen dodává punc dokonalosti a práce kameramana je velmi nápaditá. Béčkový závěr film nestrhává, právě naopak hororově pulsuje! K tomu moje oblíbenkyně Mia Goth, která se nebojí odhalit své tělo a hudba, která se zažírá až pod kůži a v některých momentech mě evokuje Del Torův Pan's Labyrinth. Téměř dokonalý filmový zážitek. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lehce úsměvný thriller používá filmařské postupy z laciného hororu. Ale na mě si nepřišel. Nebál jsem se, nelekal jsem se, byl jsem na snadno odhadnutelný děj jen lehce zvědavý. 1) Stále se opakující symbolické snové obrazy úspěšně bránily srozumitelnosti a především spádu děje. Čím déle film trval, tím jsem měl z něho horší dojem. Zkrácení minimálně o půl hodiny by snímku prospělo. 2) A ty nedomyšlenosti: noha v sádře a neporušené přiléhavé kalhoty, okolnosti srdeční zástavy, léčebného působení, chování po transfúzi. Nemusím mít lékařské vzdělání, abych poznal, že takhle věci nefungují. 3) Neblahou roli Slovenska z Rothova Hostelu zde převzalo podobně postižené Švýcarsko. Natáčelo se na hradě Hohenzolern v Hechingenu v Německu, nicméně špatná němčina v písemné i ústní podobě a i jinak nepřesné reálie opět prokázaly přezíravost k věrohodnosti zobrazovaného, tak typickou zejména pro americkou produkci. 4) 30letý sexy Američan Dane deHaan (Lockhart, hlavní postava) dělal, co mohl, ale moc nemohl. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Verbinski boduje! Ale jak píší v podstatě všichni, chtěl asi film tak vypiplat, že přestřelil délku a některé záběry a dějové kličky jsou snad jen pro jeho vlastní potěšení. Jinak atmosféra perfektní, herci se taky snaží a zápletka povedená. Nevím, za jak dlouho budu mít chuť se na film podívat znovu, ale věřím, že to přijde. Málokdy se podaří vykouzlit takovou atmosféru, navíc v perfektních kulisách. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je vše skvělé. Atmosféra, herci i tajemno. Všemu trochu škodí delší stopáž, ale ta by nevadila, kdyby Gore zvládl finále. Konec je nepovedený, plytký a zabíjí celý film, takže po konci zbyde člověku nepříjemná pachuť. Film stojí za to vidět, ale je lepší být připravený na to, že nedostane, tak geniální konec jako třeba u Shutter Island. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Prokletý ostrov tenhle snímek opravdu připomíná a nejeden člověk si na něj během filmu vzpomene, podobnost hlavního herce s Leonardem se tak jeví více než jen náhodná :-D Každopádně Lék na život není žádná vykrádačka, ale velmi dobře natočený horor, který si dokázal v pohodě udržet moji pozornost po celou dobu stopáže, ani chvilku mě nenudil a postupně více a více odkrýval tajemství léčebny. Jak to celé bude se sice dá celkem lehce uhodnout, ale na kráse to kvůli tomu neztrácí. Rozhodně to není horor u kterého budete ječet strachy( u nás ve městě, je film jako horor označen) , nicméně rozhodně stojí za pozornost. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Na podobné téma je snímek až moc dlouhý, ale každou scénou ve vás roste napětí a to právě chtěl Verbinsky divákovi dopřát všemi deseti. Ultra atmosférická podívaná, ze který leze mraz po zádech, je to jednoznačně jeden z nejlepších snímků, co se týče tématiky. Film, který dokáže udržet divákovu pozornost po celých 140 minut skoro bez nadechnutí, bohužel (ne)předvídatelný konec ho skopl z těch pěti hvězdiček na čtyři. 80% - 8/10 ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Filmu sa nedá uprieť snaživosť. Velice parádna atmosféra, tajomstvo, záhadný hrad a jedna legenda. To všetko robí z toho filmu skvelé dielo, zo začiatku. Dokonca ma ten film aj tak trochu nachytal. Stále som čakal, že sa ten film hrá na dačo iné. SPOILER (proste som si myslel, že to celé na neho našili jeho zamestnávateľ, aby sa prestal správať ako čurák). Čo mi však vadilo bolo, že na jednej strane pevne strážené "sanatórium" a on sa tam kľudne prechádza a vyšetruje. A oni stým nič nerobia, teda až na jednu situáciu u zubára. P.S tý čo máte fobie zo zubára, tak túto scenku radšej preskočte :D A to samotné rozuzlenie bolo už len jedno veľké WTF. Aby som to zhrnul, je to dokonalo natočená somarina ()

fallangell odpad!

všechny recenze uživatele

*spoiler alert* Film postavený na myšlence, že nejbohatší lidi planety nebude po jejich smrti nikdo shánět a elixír mládí z vás udělá i nejlepšího plastického chirurga na světě. Tenhle film je s mizerným scénářem, scéna od scény přebýhající mezi různými žánry od misterióznozsti Shutter Island přes "hororový" Hostel (kulhající hrobník nesmí chybět) až k vizuálně krásně vyladěným scénam. U Edward D. Wood jnr. člověk aspoň chápe motivaci. Z tohodle cítím jen pokus vytřískat prachy na osvědčených postupech, které jsou ale hloupým scénářem pohřbeny stejně jako pacienti švýcarského sanatoria. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Už od prvni minuty se jednalo o pastvu pro oči. Filmu se nedá upřít, že vypadá fakt skvěle, a to ja žeru. Ale nedá se tomu upřít ani to, že je to naprostý haluz, který se držel na tak úžasné úrovni, že jsem mu chtela dát maximum, dokud nepřišel konec. Ten mě osobně zklamal na plné čáře, a tak dobře našláplou hru o pravdu, uvedl až na dno toho zámečku s kouzelnou vodou plnou krásných slizkých rybiček. Fakt jsem čekala něco lepšího, protože si to ten film zasloužil. Nicméně jde jen o 15 minut, a ani to nezkazí celkový prvotní požitek, který jsem získala. Celý snímek má taky podmanivý soundtrack, který hezky doladí hororovou atmošku. Btw. tomu říďovi jsem fakt nežrala ty jeho úsměvy a hru na dobráka, ne ne. O to lepší by to bylo, kdyby dobrák fakt byl. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Zápletka trochu stupidní, rozuzlení vyloženě hloupé a stopáž neúnosná. Ale na druhou stranu to mělo dobrou práci zvuku a hudby a alespoň částečně tomu nelze upřít atmosféru, takže je do koukatelné. Ovšem pouze jednou. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem myslela, že dám filmu pět hvězdiček a půjde na mou úvodní stránku, opravdu jsem o tom hodně přemýšlela. Jenže pak se stala věc, co se teď stává hodně často - film měl našlápnuto, ale konec ho zase posunul vzad. Nebudu to tady rozebírat. Ale celkově zajímavý námět na filmové zpracování. Doporučuji. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto úchvatný horůrek s velkou dávkou tajemna, ale celkový výsledek je mizerný kvůli debilnímu rozuzlení a špatně vybrané herečce ztvárňující Hanu. Velká škoda, za jedno viděni stojí. ()

Rajesh_K. 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní psychothrillery já rád. Fascinovalo mě, že se to trošku podobalo k filmu Shutter Island. Dobře zvolená hudba, obsazení (až na Miu), krásný pohled na Švýcarské Alpy...Některé WTF momenty bychom zde našli, ale jinak mě ten film bavil. (75%) => 4★ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

strašně zvláštní film,který mi celou dobu podobně jako jiným připomínal Shutter Island v mixu se Stonehearst Asylum.Pokud si s něčím Verbinski opravdu vyhrál,tak je to vizuální stránka,která je výborná,stejně jako hudba.Obsazení zajímavé,ale dějově sem to větší část extrémní stopáže moc nepobíral,I přes to všechno sem to ale Verbinksému trochu sežral,protože atmosféru to mělo solidní a i když to místy trochu drhlo,nemůžu říct,že by mě nezajímalo o co tam vlastně jde.Něco málo jsem si zvládnul myslet a překvapením bylo,že to nakonec byla i pravda.Znovu ale Cure for wellness nejspíš vidět nemusím...70% ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Začalo sa to výborne, vizuálna stránka 100% a hudba tiež nezaostáva. Nevadilo mi ani to postupné zamotávanie a dlhšia stopáž. Jedine záver ma trochu sklamal, ale celkový dojem vo mne film zanechal pozitívny. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Po určitý chvíli si nejde nevšimnout ta záměrná podoba s Prokletým ostrovem. Ta mysterióznost všude kolem spolu se super prostředím a vizuálem. Určitě všechno to dění v lázních hodně vtáhlo, atmosféra houstla, postupně se to začínalo rozklíčovávat, ale film pořád nekončil. Stávala se z toho opravdu taková magořina až to skoro ztrácelo dech. Výsledná incestní pointa mě nijak nepřekvapila ani neodbourala. Prostě film tajuplně dobře zvládnutej, ale ten konec a hlavně délka zklame. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsi film Gore Verbinskeho povazujem genialny Kruh, odvtedy sa ale len trapi - aj ten Osamely jezdec s Deppom bol pruser. No a tu teda dalsi slaby film - skoda ze T2 tu nedal ani trzby, neviem ani kolko to stalo a ci to zarobilo alebo nie. A k Verbinskemu mi proste komedie nesedia - jedine plus su slusne dialogy a to prostredie liecebne v akomsi alpskom kute - to ma oslovilo. Skoda, ani ta herecka nebude novodoba Norma Desmond, ne ne - no zvysok uz ide uplne mimo mna . 30 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Stejně jako revenant, i tohle je napodruhý už zcela průměrná báchorka, kterou Gore neskutečně vizuálně vyšperkoval,ale příběh je neuvěřitelně šedej, bez sebemenšího náznaku emocí.50%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem se v tom úplně nevyznal asi to bude tím že jsem konec trochu pospaval. Děj je až příliš statický s neposouva se dopředu tak jak by měl aby to mělo větší spád. Líbí se mě ono švýcarské prostředí a experimenty ve špitálu. Atmosféra byla dobrá. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

A máme tu po X letech další mysteriózno-hororový skvost z dílny Verbinského a tentokrát jsem si ho užila v kině a doslova plnými doušky. Za ten rozpočet nemohla být výprava nádhernější, interiéry symboličtější a exteriéry velkolepější. Dane DeHaan ve mně evokoval jakéhosi Dicapria juniora a svým přesvědčivým výkonem a zvláštními rysy si udržel po celou dobu moji stoprocentní pozornost. To je druhá věc. Stopáž. Na to, jak byla dlouhá, utekla jako voda, protože se v příběhu neustále něco dělo. Lockhart je pořád něčemu na stopě, každou scénou se dozvídáme na institut novou a novou špínu. A Cure for Wellness má obroský charakter i ambice, obsahuje všechny možné růné žánry a nezapomene i vystrašit. Hudba, kamera i škála barev, která harmonizuje s okolím lesnatého Německa lahodí oku. Konec byl skoro až pohádkový a připomnělo mi to takovou tu klasickou bitvu dobra proti zlu. Několik filmů mi tento snímek nejspíše připomněl, ale sám je o sobě v jiných ohledech velmi originální. Isaacs předvedl opět úžasného zaporáka a Mia Goth je svým vzhledem tak podivná, že se vám na svou roli bude taky velice hodit. Já jsem s tímto snímkem nadmíru spokojená. Po dlouhé době jsem v kině zahlédla čirý ambiciózní film, který mě ohromil svou precizní řemeslností a obecnou velkolepostí. ()

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama