Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (CinemArt)

(více)

Recenze (494)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sice má člověk skoro celý film pocit že sleduje Prokletý ostrov, ale zase si to sledování velmi užívá, neb obrazová část filmu by mohla mít z fleku expozici v nejprestižnější galerii a hudebně to je taky okoučovaný velmi dobře. Škoda přepalené stopáže, ke konci se už dost evidentně vařilo z vody a první půlka filmu tak svou pozdější druhou půlku proměnila jen v chudýho příbuznýho. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Verbinsky na drogách? Tretí klon Shutter Island, zmätenejší než Stonehearst Asylum, a ešte bizarne krížený Dr. Phibesom? Zámer strihnúť si obsahovo béčkové guilty pleasure s luxusným rozpočtom chápem. Tajuplnosť a nepredvídateľnosť fungujú minimálne prvú polovicu parádne. Ale ku koncu je to všetko k smiechu. DeHaan sa isto tešil na prvú veľkú hlavnú rolu, ale touto neprerazí. Zaujímavé plagáty, nejasná cieľovka, a výsledok fiasko. Chcem komornú verziu bez CGI od Polanskeho. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Úchylný starý Malfoj nadívá lidí úhořema a pak z nich mačká mulťák, aby mohl vyprcat svou mongoloidní dceru. Je zřejmé, že tupá zápletka jako z osmdesátkového amatérského šestákového braku, situovaná do tisíckrát omleté kýčovité léčebny, kde jako obvykle není zřejmé, komu jebe, z hovna bič neuplete ani s rozpočtem Titashitu. A tak Krevní sraženina, který rozhodně není Marťas, udělal další velkolepý krok ve svém kariérním úpadku, doufejme, že prkenný slizák Dandehán se snad po tomhle trapně urputném, dvouapůlhodinovém přehrávání podívá před kameru už jen jako čistič čoček, no a všichni ti roztoužení klátiči downů si budou příště moci místo do kina chodit hladit svá pokroucená přirození pouze za ploty léčeben vrozených genetických anomálií, kde těch poslintaných Gothů krpatě běhají celá stáda. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že jeden z výtvarně nejzajímavějších a výpovědí nejpodnětnějších filmů letošního hollywoodského roku, je i jedním z těch nesmyslně nejdelších. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Doufám, že za deset let budou někde v hospodě, tak ve dvě ráno ve Varech, nad pivem sedět NextGen Rob Roy a NextGen Tsunami_X a řešit, že tuhle chybu v systému, Verbinskiho odpustek společnosti a životní výkon famáka Bojana Bazelliho musí vidět i lidi, kteří za chvíli přijdou z večerní projekce. A pak se všichni hrozně zlijou a možná za rok si to ten zbytek stáhne. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdokoli dal Verbinskému ty miliony, díky nimž může A Cure for Wellness vypadat tak krásně, jak vypadá, byl šílený. Ono šíleného je toho na tom filmu víc - a zákonitě zklame každého, kdo se nedokáže přepnout z očekávání inteligentní, ambiciózní budoucí žánrové klasiky (a že minimálně první půlhodinu je zaděláno). Na druhou stranu, myslím, že nikdy nikdo v historii takhle dobře a s takovýmhle rozpočtem nenatočil čistokrevný hammerovský scénář gotického hororu. Ústřední nápad je fajn, jeho zpracování je na poměry dané žánrové podkategorie zhruba průměrně sofistikované (tzn. debilní, ale spíš milým než otravným způsobem). Hlavní potíž je bohužel v délce, v tom souhlasím s řadou kritičtějších recenzentů. Začátek je výborný, to film dokáže vzbuzovat diváckou zvědavost, působí tajemně a znepokojivě. Závěr je taky super, protože wtf momenty v něm naberou na obrátkách takovým způsobem, až jsem chvílema váhal, jestli opravdu vidím, to co vidím. Jason Isaacs hraje Christophera Leeho v nejlepších letech a je to celé úplně krásné (ale kdo z dnešních návštěvníků kin to ocení?!). Naneštěstí prostřední víc než hodinu Verbinsky povážlivě natahuje a výrazné pokrácení by jí rozhodně neuškodilo. Kdyby se všechno mezi první a poslední půlhodinou smrsklo zhruba na polovičku času, asi bych šel do plnejch. Protože jsem fakt rád, že něco takového vůbec vzniklo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Má to mierne priblblé rozuzlenie a záverečná konfrontácia je možno až céčková... ale nemôžem si pomôcť, potešil ma staromódny horor o mladíkovi z civilizácie v odľahlom sídle, ktorý nie je postavený na ľakačkách, ale na postupnom budovaní mystéria a solídnom príbehu. Navyše je to vizuálne jeden z najúchvatnejších filmov posledných rokov (skutočne každý záber je precízne komponovaný) a má to skvelý soundtrack. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vizuálně je tento film naprostá a čirá lahůdka. Příběhově už je to trošku slabší. Problém je, že začátek se rozjíždí naprosto parádně. Podobnost s Prokletým ostrovem mi vůbec nevadí. Naopak jsem ze švýcarské vesničky a zámkem nad ní vysloveně nadšený. Atmosféru to vytváří naprosto dokonalou a konečně se taky někdo nebojí ze Švýcarů udělat onuce, které byste přirovnat k přivandrovalcům v té nejzapadlejší ulici v Bukurešti. Celou hodinu a půl to tu skvělou atmosféru drží, herci se také snaží a celé to spěje k závěru, u kterého je jasné, že se to rozlomí. Jenže tady je jasné, že to bude buď hodně dobré a nebo hodně špatné. No a tady se z toho stala čirá fantasmagorie. Nicméně po shlédnutí jsem měl asi půl hodinové okno, abych přemýšlel, jestli mi to ve výsledku vadilo nebo ne a nakonec jsem usoudil, že kvůli té skutečnosti, že se Gore Verbinski nebál pustit do mysteriozního thrilleru si to tu čtyř hvězdu zaslouží. Takových filmů moc není a přitom neuvěřitelně táhnou. A za to vizuálno co vykouzlil? To bych byl blbej, kdybych šel níž. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Psychadelický, zvrácený, děsivý a přitom šíleně sexy snímek. Expozice je zbytečně roztahaná a cíl cesty vidíte před sebou dřív než samotný hrdina, ale ono to tolik nevadí. Kompozičně a barevně dokonale sladěný film, který vyniká ve své detailnosti. Užil jsem si to. Moc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $8,106,986 Tržby Celosvetovo $26,620,002▐ Gore Verbinski sa proste nevie predať. Má to nejaké zaujímavé atribúty, je to poctivo chladné, miestami temné, lokácie v horách na zámku priam dokonalé (podobne sa takto vedel predviesť v horore Kruh) pre ponurú atmosféru ale je to využité len tak na poli, ono by to chcelo aj lepší dejoví spád, je to strašne pomalé, dokopy sa tam skoro nič nedeje na tej prepálenej dĺžke. Herecky slušné ale viac než na priemer to nesiaha. /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ta atmosféra vás pročistí jako slavná voda profesora Volmera. Prvních cca 15 minut čistá extáze. Jako gotický horor od Sorrentina. Dokonce člověka asi hodinu Lék na život drží v podezření, že přichází s chytrou metaforou světa stiženého rakovinou ambicí a mamonu. Nic takového se samozřejmě nekoná, scénář má roztroušenou sklerózu, takže celkem primitivní incestní storku cestou rozsype tak dokonale, že na konci moc nedává smysl. Ale to nevadí. Tenhle film ztrácí příčetnost stejně zábavně jako hlavní postava a plesový závěr je něco, co v Hollywoodu umřelo ve 30. letech. A Verbinski to tahá z rakve, jako by to byla ladná křepelka. Nekrofilní soulož se vším všudy. Nesoudná, nepříčetná, místy bezmála debilní... ale strašně zábavná. Nevíte, kde se dá ta alpská voda pořídit? ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Výtečný rozjezd a spousta přesahů. Škoda sestupné kvality mysteriózního vyprávění. Jinak vizuální žrádlo a jiná podobná potěšení.. 70% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nádherně, ale opravdu nádherně natočené béčko! Stejně jako Marty Scorsese v Prokletém ostrově i Verbinski v Léku na život rozvíjí témata a žánry áčkovými hollywoodskými studii dávno opuštěná a zapomenutá, je to taková restauraci amerického chápání filmu z doby klasického Hollywoodu, po formální stránce omračující a strhující...ta kamera! Hudba! Atmosféra! A to pitomé rozuzlení a béčková mělkost...přepálená stopáž...ani to ovšem nemůže cinefilní zážitek zkazit... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celou dobu zábavně konspirační film o super luxusní klinice, kde je něco shnilého. Graduje to velice mírně, což jen umocňuje pocit z přestřeleného finále, které naopak působí dost urychleně. Přišlo mi, že tvůrci nevěděli, jak z toho ven, tak zvolili šestákovou variantu. Ale co, mě to náhodou pobavilo. Dane DeHaan zahrál výborně a je škoda, že Gore Verbinski dál nic netočí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“MÁME V SOBĚ NEMOC. STOUPÁ JAKO ŽLUČ, KTERÁ NÁM V HRDLE ZANECHÁVÁ HOŘKOU PACHUŤ. JE V KAŽDÉM Z VÁS, KDO SEDÍTE KOLEM STOLU. POPÍRÁME JEJÍ EXISTENCI, DOKUD SE JEDNOU TĚLO MYSLI NEVZEPŘE A NEVYKŘIKNE: "NEJSEM ZDRAVÝ ČLOVĚK...“ /// Konečně zas nějakej film se snovou atmosférou… chlapec chodí, naslouchá, sleduje a vyptává se v tajemstvím narvaným alpským ústavu … jako v těch adventure hrách. Je to tajuplný a díky mysterióznosti to dostatečně udržuje mou pozornost. Nechyběj ani fajn filmový okamžiky (kamerový i kostýmní scény). Tohle všechno bohužel převyšuje příběh, kterýmu by slušela nějaká nevyčpělá pointa. Vizuál parádní, příběh … prostě hodně dobrá trojka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Piju vodu. 2.) Su na místě, ze kterýho se nevodchází. 3.) Thx za titule „vidra„. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Docela napínavé drama. A kliniky a experimenty miluji :-) Škoda jen, že do postavy mladé dívky, vybrali takovou hnusačku s prasečím ksichtem! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Gore Verbinsky se vrací zpátky k hororu( Žánr, který jej proslavil (Kruh), poté se už motal pouze kolem blockbusterú( pokračování Pirátů z Karibiku a Osamělý Jezdec) a jeho novinka je pro mne jedno z největších překvapení letošního roku. Lék na život má velice atraktivní téma z prostředí Sanatoria v krásných Švýcarských alpách, snaživého hlavního hrdinu Dana de Hána, který je mi sice spíš nesympatický, ale hrál solidně, inteligentní dialogy, vynikající kameru, jde vidět, že Verbinsky se víceméně vyžívá v netradičních kamerových záběrech ( Oko jelena, z poza vlaku) a taková bouračka s jelenem, patří k tomu nejlepšímu střetu auta se zvěří, co kdy bylo natočeno. Celkově jsou zde velmi solidně zrežírované hororové scény, které potěší každého fanouška ( Rozříznutí břicha krávy s následujícím vypadnutím všech vnitřností i telete, detailní vrtání zubů či úhoři v krku) Na nic se nekouká hezky, ale zároveň jsem měl husí kůži a byl fascinován. Pro někoho může být nevýhoda délka dvou a půl hodin, pro mne se však jednalo o velmi zábavnou věc, při které jsem byl v pozoru po celý film. Velká mysteriózní spokojenost, která letos bude patřit k tomu nejlepšímu. Co se týká vizuálu Cure for Wellness patří snad mezi nejlépe natočené mysteriózní hororové drámo, co jsem kdy měl možnost vidět. Doporučuji. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pozerám, že vás tu majú radi.“ Bavilo ma to od prvých sekúnd. Príjemne pomalé tempo, krásna starosvetská atmosféra. Určite jeden z vizuálne najpeknejších filmov roka. K tomu jedinečné prostredie (nádherné švajčiarske tajuplné kúpele pre pracháčov vysoko v horách s nie príliš príjemnou minulosťou), sympatické herecké obsadenie (najmä Dane DeHaan a Mia Goth, ale aj môj neobľúbený Jason Isaacs sa predviedol v celkom dobrom svetle, čo ma zaskočilo). Vôbec mi nevadilo, že je to dlhé, skôr naopak. Nepotešilo ma finále a občas sa do inak značne originálneho a nepredvídateľného scenára tvorcom podarilo, neviem prečo to robili, prepašovať klišé (miestny policajt). Bavili ma aj hrdinovi spolupacienti. Potešili ma tiež rôzne sexuálne a krvavé vsuvky. Nie je to porno ani gore festival, ale na áčkarský hollywoodsky film je to nečakane dospelé, odvážne a občas nechutné (krava, zuby, incest). Bavili ma tiež úhory a bicykel. Rozhodne viac bicyklov vo filmoch! Príjemne „trhlá“ snímka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako nebylo to spatny, ale bohuzel ani zadnej zazrak. Takovej slabej odvar Prokletyho ostrova. Verbinski slusne buduje atmosferu, az hororovy vyjevy postupne pribejvaj a misty to je fakt solidne napinavy, jenze problem je, ze pointa je cloveku jasna uz tak nekdy od poloviny filmu, 140 minutova stopaz je naprosto silena, od tajemna az hororu se to postupne presouva spis k slusnymu bizaru a nemoh sem si pomoct, ale DeHaan me proste sral a mel jsem chut fandit spis Isaacsovi. Po vizualni strance parada, par scen je super, celkove paradni atmosfera, ale to je bohuzel tak nejak vsechno. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne film pro každýho, ale pokud máš rád starý gotický horory, je slušná pravděpodobnost, že ti to sedne. Trefou do černýho nejsou jenom ty bizarní přeludy, díky nimž tě Verbinski drží na vážkách, jestli hrdinovi skutečně nehrabe. Hlavní doménou je totiž samotný sanatorium v nádhernejch kulisách švýcarskejch Alp. V tomhle odcizenym prostředí léčebny pro "nemocný" je totiž spousta prostoru pro rozehrání silný paranoie. Napravo vidíš starý a oschlý, avšak neustále šťastný pacienty, zatímco nalevo na tebe čeká podezřelej doktor s personálem a jeho neobvyklejma léčebnejma procedurama. Je sice fakt, že je to dlouhý jak tejden před vejplatou, ale než stačíš usnout, film na tebe vybalí sem-tam nějakou humusárnu... třeba jako rozseknutí kravskýho břicha nebo detailní vrtání do zubu. Závěr je pak trochu nečekaně béčkovej až hanba, ale pokud to budeš brát jako poctu Kladivářům, skousneš to a celkem se i pobavíš. ()

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama