Reklama

Reklama

Klimt & Schiele - Erós a Psyché

  • Itálie Klimt & Schiele - Eros and Psyche (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rok 1918 nepřinesl jen konec světové války, ale také úmrtí proslulých malířů Gustava Klimta a Egona Schieleho. Oba dva jsou synonymem “zlaté éry” Vídně a oba dva způsobili ve výtvarném světě revoluci. O jejich obrovském talentu, snech, ale i skandálech a posedlostech vypráví dokument Klimt & Schiele - Eros a Psyché. Snímek diváky provede nejslavnějšími kulturními prostory rakouské metropole - galeriemi Albertina, Belvedere, prostory Uměleckohistorického muzea, Muzea Leopoldových nebo Muzea Sigmunda Freuda. (Aerofilms)

(více)

Recenze (4)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument, který je víc o Erós a Psyché, než o Klimtovi a Schielem. Životy těchto dvou malířů jsou zde pouhou kostrou pro vyprávění o celém vídeňském tlakovém hrnci, v němž se vařila kultura a myšlení (např. pohled na ženskou sexualitu) pro 20. století. Skvělé zasazení do kontextu, detailní záběry na nádherná plátna a kresby a velmi zajímavý výklad relevantních odborníků (historiků umění, muzikologů, galeristů...) poněkud sráží zbytečně patetický a přehrávající průvodce filmem Lorenzo Richelmy a také Lily Cole, která čte - velmi nevýrazně - úryvky např. ze Schnitzlerovy Slečny Elsy. Z mluvících hlav si film pro sebe ukradl (v pozitivním smyslu) rakousko-americký nobelista Erik Kandel... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na obou malířích jsem byl přímo v galerii, na Klimtovi za 550 Kč před třemi lety v Basileji. Konečně jsem se dozvěděl i něco o jejich životech a názorech. ()

Reklama

Reklama