Reklama

Reklama

Ledová archa - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2021, 7 h 55 min (Minutáž: 45–49 min)

Předloha:

Jacques Lob (kniha), Benjamin Legrand (kniha) (více)

Hudba:

Bobby Krlic

Hrají:

Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Sheila Vand, Alison Wright, Iddo Goldberg, Lena Hall, Sean Bean, Annalise Basso, Steven Ogg, Rowan Blanchard (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Velká Alenka už je připojená na konec Sněhoborce a pan Wilford chce znova ovládnout svůj vlak. Mel a Layton ale pletichaří a ze všech sil se snaží, aby zůstal mimo hru. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (12)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

druhá série má solidní momenty a velmi dobrého Seana Beana,který navíc - spolier - neumře,ale jinak mi přišla slabší než první a nemůžu se zbavit dojmu,že se velmi často motá v kruhu.Navíc je tu pár nových vedlejších linek,která nejsou vždy tak atraktivní a kdyby se celá série zkrátila o dva díly a děj se víc nahustil,bylo by to jen pro dobro věci...60% ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Big Alice s Seanem Beanem mě zpočátku nijak nenadchla. V druhé polovině jsem se s tím celkem naučil žít a dokážu si i najít nějaké sympatie ve Wilfordovi, jeho kumpáni jsou na tom hůř (Kevin, Sykes, doktorský páreček). Celkový dojem je z druhé série lepší, než z první, ale příště se bude vymyslet zase něco nového, aby z toho nebyla stejná písnička. O to hůř, se to bude dělat bez naší millfky. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám Seana Beana celkom rád, ale aj tak ma príjemne zaskočilo, ako veľmi veľa dáva druhej sérii Snowpierceru. Pravdupovediac, keď sa odhalilo, že si zahrá v druhej sezóne, bol to asi jediný dôvod, pre ktorý som sa ju (napriek sklamaniu z prvej) rozhodol pozrieť. A neľutoval som. Zázrak to však nie je. Po veľmi slušnom rozjazde sa niekde od štvrtej epizódy začne kopiť nuda na nudu a do toho scenáristický blivajz, kedy rôzne postavy stvárajú veci, ktoré ma ktovieako nezaujímali. Bol som síce zvedavý, ako sa to skončí, ale tušil som (a toto moje tušenie bolo následne „úspešne“ prevedené do reality), že vo finále zostane viac otázok bez odpovedí, ako na začiatku. Druhú sériu každopádne hodnotím predsa len o nejaký vozeň pozitívnejšie. Jednak ju do značnej miery zachraňuje charizmatický (a nepredvídateľný) Bean ako „boh vlakovej súpravy“, jednak aj herci z minula sa vo svojich rolách zjavne cítia istejšie a zdalo sa mi, že scenáre sú predsa len o čosi lepšie. A o čosi lepšia mi pripadala aj výprava jednotlivých vagónov. ()

OsahuKimina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10 Druhá série už působí daleko adekvátnějším, jistějším dojmem a pokračuje v trendu první řady s neustále stoupající křivkou kvality. Sice kolej po které se Sněhoborec s Alenkou řítí je stále stejná, tím myslím, že se vše točí kolem další vzpoury. Avšak teď je jasně daný záporák, který není ledajaký. Ano zdá se, že Sean Bean tentokrát nemá umírání na pořadu dne a po celou sérii nám servíruje mimořádně charizmatického psychopata. Slovy Laytona "starého, bílého diktátora s vlakovou soupravou" který si tuto roli evidentně užívá a přináší celému seriálu zcela nový drive. Většina postav z předešlé řady našla půdu pod nohama a taková Jennifer Connelly jako asi nejlepší a nejkomplexnější postava Melanie každou chvíli před obrazovkou, přesvědčuje jak celá show patří jenom jí. Naopak tu máme, ale dosud stejně nezáživně prkenného Laytona, co mě do teď nedokázal přesvědčit, že právě on není stále tou největší slabinou mezi charaktery. Co se daří je pozvolné oťukávaní světa mimo vlak, jenž dává cítit svěží v případě Ledové archy mrazivý závan tušení, kam to všechno do budoucna směřuje a z toho jsem nadšený. Například epizoda s expedicí Melanii na výzkumnou stanici v podobě filmu Marťan utvrzuje Snowpiercer coby důstojné postapokalyptické sci-fi s hromadou potenciálu do budoucna. Občasná béčkovost a nelogické prvky  vyrušují, ale na to divák nesmí lpět poněvadž na tom seriál nestojí už od začátku a když to dokážete odfiltrovat, dostane se vám slušná podívaná, která objevila svůj směr a je ucelenější, odvážnější a překvapivější než jsme viděli minule. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhou sérii považuji za solidní rozjezd. První série se mi moc nelíbila, nedokázal jsem si seriál zařadit do kolonky. Připadal mi, jako levné scifi s příměsí trapného amerického pohledu na svět - v nejhorším přijde spásný okamžik, poté musí všichni slavit. Druhá série už byla o kapku reálnější, příjemně dramatický, klišé nebylo na diváka nasazováno v každém druhém záběru. Sean Bean zde vyobrazuje skvělého záporáka, který docela dobře rozděluje diváky na dvě strany. Také mi druhá série přijde odvážnější, dějí se zde zásadnější momenty. I přes to všechno má pokračování slabší momenty. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku epizody hraje píseň „Stormy Weather“ od Etty James. (Duoscop)
  • Předtím, než Pike (Steven Ogg) schytá ránu tyčí, hraje píseň „Because I Got High“ od Afroman. (Duoscop)
  • V závěru epizody zazní píseň „Stormy Weather“ od Etty James. (Duoscop)

Reklama

Reklama