Reklama

Reklama

Ledová archa

(seriál)
  • USA Snowpiercer
Trailer 1
USA, (2020–2025), 30 h 58 min (Minutáž: 43–53 min)

Předloha:

Jacques Lob (kniha), Benjamin Legrand (kniha) (více)

Hrají:

Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Sheila Vand, Alison Wright, Iddo Goldberg, Lena Hall, Aaron Glenane, Mike O'Malley, Karin Konoval (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Planeta zamrzla a v obřím vlaku, který krouží po zeměkouli, se poslední lidé snaží bok po boku přežít v křehké rovnováze. (Netflix)

Recenze uživatele Nach k tomuto seriálu (11)

Série 1 (2020) (S01) 

Příjemné zpracování původního filmu, který vychází z knižní předlohy. Ač jsem se u prvních dílů bál, nakonec jsem byl o to pozitivněji překvapen, že tvůrci pochopili jakými cesty mají ohledně vývoje charakteru a děje jít a jaká překvapení přichystat. Natěšenost na druhou řadu je maximální a spokojenost z první též značná. Tak si to v budoucnu nepokazte. 75% ()

Nejdřív se změnilo počasí (2020) (S01E01) 

Pěkné nakouknutí do světa Ledové archy, trochu jinak než v původním filmu. Kvalitou jsme ale zatím o třídu níže, bez akce, ale zato se zajímavou hutnou atmosférou. Hlavní hrdiny zatím znám jen krátce, takže se do nich nemohu vcítit, ale potenciál tam je. Uvidíme u dalších epizod. 60% ()

Připraveni na nejhorší (2020) (S01E02) 

O něco lepší než předchozí díl, protože přece jen lépe chápeme jednotlivé charaktery, ale zatím nejsem s jejich psychologií plně ztotožněn. Celovečerní film kvalitativně vyhrává, ale v kostech cítím, že tento seriál má přece jenom navíc. Uvidíme. 70% ()

Přístup je moc (2020) (S01E03) 

Začíná se mi to líbit. Příběh jde směrem k hlubšímu pochopení světa Ledové archy a hlavní postava je mi čím dál více sympatickou. Jestli nastavená laťka bude pokračovat, věřím, že se dostanu i k pětihvězdičkovému hodnocení. 75% ()

I bez svého tvůrce (2020) (S01E04) 

Zatím nejlepší díl, se zajímavým zvratem a samozřejmě i skvělou akční sekvencí. Konečně mohu říci, že kvality původního celovečerního filmu byly překonány. 80% ()

Spravedlnost nikdy nenastoupila (2020) (S01E05) 

Kvality seriálu rostou. Myšlenka filmu a jednotlivé sociální rozdělení konečně dostává hlubší rozměr, stejně jako nám již známé charaktery. Jen tak dál. 75% ()

Trable chodí vždycky nevhod (2020) (S01E06) 

Docela dobře sestavená epizoda jejíž vrchol přijde v okamžiku závažné chyby ve vlaku, která si vyžádá svou oběť. Jinak kvalitativně jsme u minulé epizody, čemuž odpovídá i mé hodnocení. Nic více prozrazovat nechci, protože už bych jen spoileroval. 75% ()

Vesmír je lhostejný (2020) (S01E07) 

Rozhodně slabší díl v němž se jednotlivé charaktery příliš neposouvají, spíše se snaží získat informace, které je brzy někam posunou. Výjimku pak tvoří až závěr v němž se odehraje událost, která rozdá zcela nové, hlavně záporácké karty. Což kvituji a kdyby tato událost dorazila dříve, rozhodně by kvalita epizody stoupla alespoň na čtyři slunce. Takhle dávám hvězdy tři. 65% ()

Tak se točí dokola jeho svět (2020) (S01E08) 

Zatím možná jedna z těch nejlepších epizod. V podstatě dělící čára k níž příběh od počátku směřoval. A díky bohu je zde i akce dobře a přehledně nasnímaná (krom pár scén). Velikou pochvalu pak smekám za finální poslední minutu, kdy jsou následky vzpoury propojeny s následky na charakter hlavního hrdiny. Díky tomu se neskonale těším na další díl. 75% ()

Vlak žíznil po krvi (2020) (S01E09) 

Konečně první pětihvězdičkový díl. Skvěle vyhrocené drama o následcích, které revoluce přináší. A o těžkých rozhodnutích, které stírají propast mezi kladným a záporným. Jsem opravdu moc rád, že scenáristé na toto měli koule a doufám, že finální desátá epizoda bude podobně odvážná. Odteď už pro mě Ledová archa není seriálem o dobru a zlu, ale o různém odstínu šedi, kterou každý v sobě máme. 85% ()

994 vagonů na délku (2020) (S01E10) 

Skvělé dramatické zakončení s dobrou pointou pro případnou druhou řadu. Tvůrci správně šponují napětí a jsem za danou změnu v ději rád, protože původní linka již nikam dál nesměřovala. Na možnou druhou řadu se tedy vlastně těším a jsem zvědav, co Ledová archa může ještě v nastavené nové dějové lince předvést. 85% ()

Reklama

Reklama