Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se mu kupí dluhy a naštvaní výběrčí jsou mu v patách, riskuje tenhle výřečný klenotník z New Yorku všechno a doufá, že se tak udrží nad vodou a naživu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (432)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Kluci to zase dokázali a natočili další nezapomenutelný film, který se mi z hlavy jen tak nevykouří. Nevím, co bych mohl vyzvednout víc, jestli herecké výkony všechny zúčastněných nebo technické aspekty. Každopádně se jedná o další film, který hravě strčí do kapsy moderní produkci Hollywoodu, který chrlí zapomenutelné fláky jeden za druhým. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Dobrý časy je Drahokam pořád zahleděný do vlastní okázalosti, ale tentokrát slouží formální hrátky lepšímu zapojení diváka do nekončící změti nadávek, pochybných rozhodnutí a pronásledování, jež hlavní postavu charakterizuje a utváří. Silně subjektivní vyprávění, které takřka neodbočuje od hysterického Howarda, vytváří ruku v ruce s jeho pochybným charakterem silně nepředvídatelný řetězec událostí, v němž se každý záblesk naděje opakovaně neguje dalším blbým rozhodnutím, což velmi promyšleně kulminuje v černohumorném, ale nesmírně syrovém a dynamickém závěru. Adam Sandler perfektní a hlavně perfektně obsazený, tyhle nucené labilní pózy zvládá jako málokdo. Hudba zpočátku iritující, po čase splývajíci s neortodoxními vedením pozornosti. Znovu bych si to jen tak nepustil, ale pro jednou to strhne skoro dokonale. 85% ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 75% | Zajímavé, jak dokážou bratři Safdieové vystavět scénu, kde se překřikuje hned několik postav najednou a stejně jsem si ten chaos užíval. Adam Sandler tady hraje nejvážnější a zároveň jednu z nejpovedenějších rolí, kterou jsem u něj viděl (bez mučení se přiznám, že jsem stále neviděl vychvalované Volání o pomoc). Moc se mi líbil s postupem času přibývající tlak na hlavní postavu a nekompromisní konec. I made a crazy risk, a gamble, and it’s about to pay off. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Od začátku, až do konce neuvěřitelně intenzivní film. Odpočinete si jen na pár okamžiků a pak zase vzhůru do akce. A tomuhle uhádanému a ukřičenému dramatu, vévodí (světe, div se!) herecky výtečný Adam Sandler v roli klenotníka, který se nebojí sázet a riskovat, co to jen jde. Jestli se mu to povede, to uvidíte až po hodně povedeném konci, který ty předchozí dvě hodiny (skoro) dokonale zakončil. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Našlapaný energeťák o honbě za prachama taky s cílem vyváznout ze špatné situace (zadlužení). Film je originální především elektronickým soundtrackem jakoby od Vangelise, na extázi se snažícího napodobit Atticuse Rosse. V delším úvodě, kde zní hudba stejně hlasitě jako dialogy, je doslova rušivá. Působí jako chybná zvuková stopa, až máte nutkání chytit ovladač a něco napravit. Neotřelý způsob, jak diváka razantně zaujmout a vtahnout. Následně, s citlivějším použitím, se ze soundtracku stane významný prvek osobitého filmového zážitku. A ten dělá taky prostředí a jeho postavy. Filmoví hrdinové režisérské dvojky nejsou žádní andílci, mají všechny charakterové zápory (podvádění manželky i obchodních partnerů, bezohledná chamtivost). Přesto tomu zdejšímu držíme palce, protože ve světě lichvy a veksláctví ve kterém funguje, by nemohl fungovat jinak. Bezservítkové zobrazení tohoto světa, navíc v židovské komunitě, dělá film unikátním a jeho tvůrce odvážnými. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Postava Howard Ratner (Adam Sandler) je inspirovaná skutečnou osobou, a to šéfem klenotnictví jménem Howard, pro kterého pracoval otec tvůrců filmu (Benny Safdie, Josh Safdie) v jejich dětství. (MarLin)
  • V záverečných titulkoch je medzi poďakovanými osobami aj známy, v Los Angeles pomerne legendárny klenotník Ben Baller. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

18.12.2023

Dwayne Johnson je stále jednou z největších hvězd v Hollywoodu. Byť nesbírá slavná ocenění za herecké výkony jako na běžícím pásu, stále dovede na svoje svaly a charisma nalákat a přitáhnout do kin… (více)

Indie Doctor Strange je hit

Indie Doctor Strange je hit

22.05.2022

V posledních několika týdnech do kin vstoupily hned dva filmy s tematikou multiverza, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Everything Everywhere All at Once. První z nich se podle předpokladů… (více)

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama