Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 509)

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či ešte vôbec niekedy vo filme sa nájde väčší zhluk svalovej hmoty ako mal bývalý sedemnásobný Mr.Olympia! Bolo to treba využiť a to on urobil za pomoci rolí, ktoré mu boli ušité priamo na mieru. Predátor je opäť jedna z jeho klasík plných zábavy a akčnej explózie. Navyše na predýchanie ozaj hustej atmosféry som musel film párkrát aj stopnúť a byt párkrát vyvetrať! 100%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Arnoldův film, jeden z nejlepších mixů akčního nářezu s horrorem. Filmu se nedá vytknout snad vůbec nic. Originální nápad souboje skvěle vycvičené speciální vojenské jednotky s mimozemšťanem v prostředí jako je zrovna prales. Perfektní podání jednotlivých postav a jejich charakterů, skvěle vybraní ranaři tehdejší doby, úžasná atmosféra, kultovní úžasná hudba, brutalita, napětí, úžasné triky,které dodnes vůbec nezestárly. Film není ušit pro Arnolda, jako spousta jeho dalších, ale Arnold je zde jako rovnocený partner členů jednotky a je ve stejném průseru, jako oni. Geniálně propracovaná postava mimozemského lovce. Prostě naprostý kult, úžasná podívaná pro milovníky horrorů a akčních filmů, která nikdy nezestárne. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak bojové akce probíhají ve skutečném životě mimo plátno. Vždycky když totiž v nějakém (americkém) filmu vidím velkého idiota s velkou zbraní a velkou muskulaturou jak dělá "Tak pojďte sráči, tatata!!!" (zde role Jesseho Ventury), zakázala bych válku okamžitě a příslušné maníky nahnala do obchoďáků prodávat plyšáky. To je ale jenom takový povzdech mimo, protože samotný film se mi hodně líbí, hlavně kvůli fríkůlín hlavní postavě - predátorovi. Nikdo víc kůl nebyl od té doby vynalezen, maximálně dvojčata z Matrixu. No a za scénu, kdy si dredovitá příšerka z jiných planet nahrává hovor vojáků a smích indiána a potom si to pouští pořád dokola, jsem ochotna zamhouřit oči nad protěžováním amerického snu a armádního chlapského přátelství (Já tady svý chlapy nenechám, ty zlý hajzle, který jsi mě zradil!) a lípnout tam těch pět hvězdiček, protože tohle je opravdu jeden z nejlepších filmů s Arnoldem a ani při opakovaném shlížení neztrácí takřka nic ze své napínavosti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $59,735,548Tržby Celosvetovo $98,267,558Tržby požičovne VHS v USA $31,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,126,316 //počet predaných kusov 227,451║ __Predator je pre mňa niečo ako synonymum slova akčný film. Tento film som už videl nespočetne krát a vždy ma dokáže upútať naplno. "Dokonalejší film v akčnom žánry nenájdete!" Majstrovské dielo od Johna McTiernana, plného hustej atmosféry, drsnej akcie a to všetko v doprovode s výbornou hudbou od Alana Silvestriho. Arnold Schwarzenegger v jednej zo svojich nezabudnuteľných úloh ako Major Dutch, kde je perfektne dopĺňaný hercami, hrajúcimi jeho špeciálnu jednotku vojakov a to zastúpenie tvorili Carl Weathers ako Dillon - Bill Duke ako Mac - Jesse Ventura ako Blain - Sonny Landham ako Billy - Richard Chaves ako Poncho a Shane Black ako Hawkins. __/100%/ __moja recenzia ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika žánru. Nezbytná věc pro každého fanouška Arnolda. Nadčasové dílo prověřené časem. I po tolika letech nebylo lepší akční sci-fi natočeno (s vyjímkou Terminátora). Ten fešák co se kryje džunglí je opravdu hustej. A elitní jednotka nemá taktéž slabé místo. U mě je to jasných 5 bodů. PS: Kdo nemá rád Predátora nemá rád život:) 110% ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Když Dutch (Arnold Schwarzenegger) a jeho tým provedou útok na tábor partyzánů, stále zdánlivě hledají rukojmí, protože s jistotou vědí jen to, že jeden ze zajatců byl popraven (zastřelen ruským poradcem). Přesto napadnou tábor bezohledným způsobem a vyhazují do povětří celé budovy, aniž by se obtěžovali zkontrolovat, jestli rukojmí náhodou nejsou uvnitř. Teprve po přestřelce se Mac (Bill Duke) obtěžuje hledat muže, kteří by v táboře údajně měli být. (Jan.Kanak)
  • Studio dlouho váhalo, kterému režisérovi projekt svěřit. Arnold Schwarzenegger však nedlouho před natáčením zhlédl snímek Kočovníci smrti (1986) režírovaný Johnem McTiernanem, na jehož základě Johna doporučil. Svou volbu odůvodnil tím, že když McTiernan v tak levném filmu dokázal od první do poslední minuty udržet diváky v napětí, tak to zvládne i s filmem o rozpočtu desetkrát větším. Tato volba se nakonec ukázala jako trefa do černého. (ClintEastwood)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama