Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael (Mark Ghanimé) sa zúfalo snaží zblížiť so svojou dospievajúcou dcérou Karen (Jeni Ross). Keď narazia na odľahlý dom a v ňom situovanú escape room, zacíti jedinečnú šancu naplniť tento svoj zámer. Dajú sa do kopy s dvojicou špecialistov na únikové hry a zábava môže začať. Štvorica však čoskoro zistí, že tu ide o viac, než len riešiť logické hádanky. V dome sa začnú diať zvláštne veci a oni si pomaly uvedomujú, že v stávke je to najcennejšie – ich vlastné životy. (beso74)

(více)

Recenze (21)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Slabé a přitom by se to dalo natočit krvavě. Navíc nesnáším filmu typu Déjà vu. Ta kráva, co se motala kolem těch prostěradlech, to byla už na mne komedie... 30% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když jsem narazil na No Escape Room říkal jsem si paráda. Nějaká málo známá únikovka. K dnešnímu dni jen 257 hodnocení. Po dokoukání musím konstatovat, že teď už se ani nedivím, že má tenhle film tak málo hodnocení. Jde pouze o x tou variaci na filmy o únikových hrách, která divákovi nenabídne nic zapamatovatelnýho. Ti co mají rádi únikovky nechť to klidně zkusí ale žádnej zázrak od toho opravdu nečekejte. Za mě spíš ztráta času. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak bývá, tvůrci z druhé kategorie posbírali přední atributy populárních hororů, které pro mnohé v jejich provedení mohou být více Restroom než Escape Room. Ovšem já jim dal šanci mě pobavit. Sifl kanál nevládne okázalou produkcí, určitě se však najdou scény na dobré úrovni i občasně originálně posazené sekvence. Sázkou na jistotu jsou rébusy a jejich řešení skupinkou lidí, které ještě navíc čeká konfrontace s rozdivočeným duchem. Celé to provází spád událostí, roztomilá Jeni Ross, působivá sekvence se záhadnou ženou vynořující se z vody a závěrečný veletoč, co mě utvrdil v tom, že jen scenárista věděl, jak to má vyznít, neb jsem úplně dostatečně nechápal závěrečné rozuzlení. No, režisér Alex Merkin a scenárista Jesse Mittelstad spolu nedělají prvně, tak se jistě chápou. Finále má působivost, na televizní film je to i poměrně šikovně zrežírované. Ztráta přehlednosti, hlavně v závěrečné kumulaci, i tak stála film body. A mnohem slabší se jevily sekvence bez Jeni Ross. Třetím a největším záporem jsou úmrtí. Nejde o to, že jich je pomálu, z pěti lidí na scéně sto zabití nejde provést, nicméně ta, která dostupná jsou, jsou hodně mrzká, takže pokud bažíte po brutalitě, určitě se se zlou potážete. Je evidentní, že tvůrci chtěli něco podniknout v oblasti lehounce obehraného schématu únikových místností. Mně osobně se tohle téma líbí a připadá mně trendy, jen ta svěžest námětu nemůže vydržet přece navždy. Tady to ještě pořád slušně drželo pohromadě. A nemám nic proti duchařským rejdům naroubovaným na námět, který zrovna pro tohle není synonymem. 7/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Trochu strašidelný, děj určitě vzbudil mou zvědavost, ale jakmile se ukázalo, že to fyzikálně nedává nesmysl, nebylo už o co stát. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zápletka je večerníčkově jalová - otec s dcerou jedou do malého města do únikového pokoje a zjistí že místo je poněkud zlověstné. Takže jsem doufal že aspoň obrazová stránka, styl, atmosféra a lekačky budou stát za to. Posuďte sami. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No celkem se snažily, ne právě že ne. Příběh slabý a v domě se moc nestalo, takže ono to ani moc nebralo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úniková hra řízlá strašidelným domem. Občas se filmu podaří vykouzlit zajímavou atmosféru a jsou tu vidět i prvky napětí, ale režie toho nedokáže využít. Samotná úniková hra mi občas nedávala smysl, což se dá říct i o chování postav. Navíc Merkin sem nacpal spoustu žánrových motivů, které tu podle mě neměly co dělat. Bída to byla i po herecké stránce a korunu tomu nasadil stupidní konec. Vydržet se to dá, ale to je tak všechno. 25% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Videl som niekoľko únikových hier. Niektoré mali dômyselne hádanky a ešte zaujímavejšie riešenia, inde sa k bezbranným lúštiteľom pridal aj pomstychtivý démon a zas u inej si len z niekoho, kto tieto hry vyhľadáva chceli len trocha vystreliť. A potom tu máme tento strašidelný dom, ktorý sa ani tak nezaoberá únikovou hrou, ako vatou okolo toho. Je pekne, že pri takomto druhu filmu si niekto spomenul aj na časové smyčky, ale malo by to aj tak mať hlavu a patu, čo v tomto prípade sa nepodarilo splniť. Je to kvôli viacerým faktorom a to nezaujímavým scenárom, slabou kamerou či úbohým herectvom zúčastnených. Ale hlavne mi to prišlo celkovo chaotické a zmagorené a finále už bolo aj na mna priveľa. Tak len slabé 2*. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut filmu je výborných. A to jakože fakt VÝBORNÝCH, protože teď už pro mě escape room games budou mít náznak něčeho, co jim doteď chybělo - strach. Super, super. Jenže pak se to zvrtne a ve chvíli, kdy najdou kostlivce ve skříni film ztrácí dech a rozběhne se špatným směrem. Márnice? Opravdu? Záchod? Fakt? Velkolepým záchodkovým finále to už nezachránili a jejich myšlenka se vypařila jak tělo v kanále. Zbyl tu jen krvavej flek a rozpaky. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Tento žánr se mi obzlášť líbí, už jenom z důvodu hraní Escape The Room Games na mém PC. Začátek filmu je vynikající a nástup do strašidelňáckýho domu působivý. Pak, a to bohužel většinu stopáže, sledujeme celkem zmatenou hru, která zavání něčím hodně divným. To se potvrdí koncem, který je buď geniální, nebo ukázka zoufalství tvůrců, jak to celé zakončit. Mně nevadil. Celkem jsem si tuhle "eskejpovku" užil a doporučuju ji každému, kdo chce hledat únik z pekelně strašidelnýho baráku a ještě zapeklitějšího filmu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Rozjezd to mělo fakt slušný, na televizní film fakt hodně slušný, takže jsem doufal, že to tak zůstane po celý film, ale bohužel ne. To, co nastolí prvních 30-35 minut se rázem změní v směšnou blbost, u které jsem na konci ani nepochopil, co je teda v tom domě lovilo, jak moc byla historka s vědcem pravdivá či nikoli, jestli z toho domu teda je nějaká cesta ven nebo jestli funguje na principu No End Housu, který mi to celé připomnělo. Jenže No End House (teď mluvím o té creepypastě) mnohem lépe funguje, dává větší smysl a nepůsobí směšně. No Escape Room ale tímhle dost trpí a je to strašná škoda, protože jak jsem psal, na televizní film to vypadalo dobře a mělo to i napětí a atmosféru. Po příběhové stránce to ale hodně selhalo. 2* ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá přesně film u kterého vítězí forma nad obsahem. Zhruba 30 minut se to dá a jedeme podle šablony 5 lidí únikové místnosti hledání číselných kódů a nápověd pak se do toho začnou rvát mysteriozní sračky, kontakty se záhrobím, deja vu, minulé životy a jde to vše do hajzlu. Filmu chybí napětí (opravdu stínové ruce v prostěradlu horor nedělají) gore (musíme se spokojit pouze z šaháním do mrtvé ženské) a hororové prvky (lekačka tam není třeba žádná). Chtěl jsem dat 20 procent (za hlavní herečku) , ale ten konec to úplně podělal P.s. taková menší detailní chybička na tom záchodě jí spadla rtěnka a zvedla ji pak jak odcházela si ji nevzala tudiž ji někdo na tom záchodě musel pak najít i kdyby se to několikrát resetovalo pořád k té scéně došlo tak by musely vědět od té barmanky , že tam asi šly jelikož moc možností kam jít neměly. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Žádná extra podívaná ani ultra super lekací, či nějak jinak zajímavě zpracovaný horor to není, co si budeme povídat. Nicméně to stojí za podívání, protože tam hraje výsostně urostlá zrzka, ze které ti budou vibrovat koule ještě pár minut po skončení filmu. ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Na imdb 55% len kvôli tomu som dal tomu šancu ale vidím že buď to sú američania absolútne nenáročný alebo ide o podvodné hodnotenia inak sa to nedá vysvetliť. Celkom slušne natočený brak bez logiky a zlých hereckých výkonov. (20%) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak tento film som velmi nepochopil,je totalne zmateny,koniec bol taktiez cudny,postavy sa chovali tiez nejako zvlastne,celkovo mam z tohto hororu chaos,cize moje hodnotenie bude samozrejme nizsie...:-) ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Není to zdaleka taková tragédie, jak jsem se obával. Navíc když se vezme v potaz, že se jedná o televizní film. Ano, místy dost nelogické, konec přinejmenším zvláštní. Je zde ale i řada dobrých scének a dle mého názoru vyšla už řada horších filmů na toto téma. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Asi štvrtý film s podobnou tématikou a asi najhorší z nich (Nie žeby ostatné, čo som videl boli zas až tak dobré). Štvorica dobrodruhov chce precvičiť svoju logiku, naučiť sa hrať trochu tímovo a zažiť nejaké to vzrušenie a tak sa zastaví pri domčeku, ktorý je prerobený na práve takýto účel. Dievčatko vyzerá byť naprostý génius, pretože pri svojej prvej návšteve prichádza na šifry oveľa skôr ako dvojica ostrieľaných veteránov. Mňa to však medzitým už začalo nudiť , ale zrazu sa tu objaví nadprirodzeno a ja opätovne zbystrím pozornosť, že sa niečo zaujímavé bude diať. Namiesto toho som podobne ako hrdinovia uviazol v exhibicionizme tvorcov, ktorí sa vyšantili na vzhľade izieb, zabudli však k nim priradiť aj nejaký dej, ktorý má problém sa niekam pohnúť a najradšej sa pohybuje v slučkách. Čím bližšie ku koncu, tým je divák viac zmätený a menej spokojný. Bohužiaľ, aj napriek snahe o šokujúci koniec je to totálna hlúposť. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

To zase bylo.... Začátek vypadá obstojně.. pohlednej velkej dům.. uvnitř fajnově vypadající..poblouznena holčina co je uvede do hry... vše se vyvíjí nadějně... záhy však přichází nuda..nuda...a ještě jednou nuda.. žádná akce nic... nemá to hlavu ani patu...konec jsem nepochopil.. všude zámky.. nevím... 15% za začátek.. celkově to je strašnej shittt.... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ono by to až tak špatné nemuselo být. Je třeba si uvědomit, že jde o film pro televizi. Jenže vinou špatného střihu a kamery jsou některé scény jako nedokončené. Dějově to domotali se dvěma žánry, ale to by až tak nevadilo, jako to, že to nakonec vyšlo jako příliš statické. Prvních 40 minut jsem dal v pohodě, ale pak už jsem se nudil víc a víc. Dávám deset za dva dobré záběry a deset za překvápko na konci. Dále hodnotím tu černovlasou dívčinu, totiž její postavu, koukáním na ní se také zabil nějaký ten čas. Takže za mně i s celkovým dojmem dám těch čtyřicet s tím, že si je snímek moc nezaslouží a podruhé ani omylem. . ()

Reklama

Reklama