Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonathan Cross je jednou z největších amerických hvězd nejrychlejšího extrémního sportu všech dob, futuristického rollerballu. Společně se svými týmovými kolegy Marcusem Ridleym a Aurorou žije Jonathan život plný slávy, peněz, neuvěřitelných aut, dechberoucí rychlosti a nebezpečných situací. Všechno se však zkomplikuje v okamžiku, kdy tvůrce rollerballu Petrovič zjistí, že sledovanost tohoto sportu prudce zvyšují smrtelné havárie. Jonathan a jeho přátelé začínají hrát o svůj život a ta hra nemá žádná pravidla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $18,990,798Tržby Celosvetovo $25,852,764║ tak toto fakt McTiernanovi nevyšlo, teda riadne sa pošmykol, zlá kamera, strih, slaboduchý nevýrazný príbeh /15%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Originálna automobilová naháňačka v nočnom svetle!“ - tak ak musíte na obal VHS v rámci zúfalej reklamy umiestniť takto formulovaný pokus o akože navnadenie divákov, znamená to, že ste v zadku. Vo VIKINGOCH (1999) sa ešte kedysi špičkový akčný režisér McTiernan mohol vyhovárať na šikanu zo strany producenta Michaela Crichtona, ale ROLLERBALL už žiadne výhovorky nemožno použiť, McTiernan mal k dispozícii solídne herecké obsadenie (LL Cool J zo ZRADNEJ HLBOČINY, Jean Reno z LEONA, Rebecca Romijn-Stamosová z X-MEN), adrenalínový scenár o smrteľne nebezpečnom športe a okrem réžie sa podieľal na produkcii. tu už skutočne z katastrofálneho výsledku nemal koho viniť. Kebyže ROLLERBALL nakrútil najbližší video frajer, mávnem rukou, ale vidieť takýto paškvil (amatérsky strih, lacná európska výprava, hnusná akčná choreografia, nesympatický prcičkovský Chris Klein v hlavnej úlohe) od muža, ktorý v minulosti nakrútil SMRTONOSNÚ PASCU a PREDÁTORA, je neuveriteľné. Že je film podpriemerný, by ešte bolo krotko povedané. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Tenhle režisér natočil akční trháky: Smrtonosná past, Predátor, Hon na ponorku ? Všechna čest, ale tohle jde mimo mé chápání. Měl jsem dva faktory během filmu: nejhorší (když jsem zjistil - že je teprve půlka filmu) a nejlepší (film už konečně skončil). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bruslit neumím, házet neumím, ohebný nejsem ani řidičák na áčko nemám, ale přesto jsem přesvědčen, že bych to mohl v Rollerballu dotáhnout až do okresního přeboru. Díky tomuto snímku již konečně chápu pravidla, která mi kdysi originál zatajil a tak nějak se musím uznale poplácat po ramenou za to, že jsem se dokázal bavit o 40% lépe, než zbytek filmového národa. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Celej film je úplně debilní. Ta hra vypadala docela hustě a kdyby to opravdu exsitovalo, tak se na to na 100% koukám, takže jsem chtěl původně dát 2 hvězdičky za originální nápad, ale teď jsem zjistil, že je to akorát remake filmu z roku 1975, takže i ta 1 hvězdička je možná až moc vysoký hodnocení. A nechápu, co v tomhle braku pohledával Jean Reno. Asi mu tu roli přidělil národní výbor nebo co. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na úvodnú adrenalínovú jazdu sa už v priebehu deja nič nechytá, iba nahé scénky s Rebeccou a tá automobilová naháňačka v nočnom videní je riadne WTF. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Sci-fi je to proto, že dívčina přes reklamní spoty mluví česky. Jean Reno je hamižný a hraje v čemkoliv, za co mu zaplatí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozeral som to jedným očkom pri inej činnosti niekedy v noci, ale musím sa stotožniť s krátkou recenziou v nejakom časopise v minulosti pri vydaní tohoto filmu na DVD, že John McTiernan sa jednoducho zbláznil. K tomuto názoru stačí letmý pohľad na obrazovku bez počúvania všetkých dialógov. Jediným kladom je samozrejme Rebecca. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Příšernost největšího kalibru jedna debilní hláška střídá druhou a i Jean Reno, kterého mám celkem rád hraje podprůměrně. ()

klerik odpad!

všechny recenze uživatele

Mc Tiernanovi netreba ani hrobára, ten sa pochová aj sám. Nestáva sa mi to často, ale toto som fakt nedokázal dopozerať... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Budeš hrát !! Budeš hrát tak dlouho, dokud se neuzavře ta zatracená smlouva s kabelovkou.." Někteří by zkrátka kvůli sledovanosti doslova zabíjeli !! A jiní zase dobrovolně zabijí svou kariéru.. Naprosto příšerný remake v podobě filmové kopy hnoje bez špetky smyslu, v níž jeden hodně těžko hledá světlé body, vyjma zajímavého soundtracku, kdysi skvostného režiséra McTiernana, je toho jen ukázkovým příkladem.. Akční legenda McTiernan si vydobyla pověst tvůrce, který udělá hit i se sebeslabším scénářem, a tak právě Rollerball vycházející z vůbec ne špatného bijáku Normana Jewisona, potažmo povídky Williama Harrisona, zpočátku vůbec nevypadal jako propadák, co se režisérovi Smrtonosné pasti stane osudným.. Nehledě na další zajímavou souvislost, když byl McTiernan nakonec FBI uvězněn za odposlouchávání mimo jiných Charlese Rovena, producenta právě těch prokletých Rollerballs.. Další šmíry, v níž se objevuje moje milovaná Pink.. A s ní i Reno s pravděpodobně největší karikaturou své kariéry.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

-Nejdříve jsem dal - odpad - ale nedavné znovupodívání mě přesvědčilo o přehodnocení na jednu hvězdu. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná kokotina! Říkám si, že John McTiernan při tvorbě tohohle filmu musel bejt asi zhulenej, jinak si jeho počínání nedovedu představit. O nějaký akci nemůže bejt řeč, vadily mi všechny dialogy i debilní herci (snad až na Jeana Reno). Naprosto neodpovídající remake ()

Reklama

Reklama