Reklama

Reklama

Thomas Crown je milionář, který na to, aby ve svém životě zahnal nudu, krade a před ničím se nezastaví. Vzrušení do zkornatěných tepen nelítostného finančního magnáta nedokáží vlít ani milionářské zábavy jako golf, či plachtění po oceánu. Jeho slabostí je však umění, především impresionističtí malíři a ženy. Ještě více než umění však miluje hry a proto, když se na scéně objeví půvabná a chladnokrevně cílevědomá vyšetřovatelka pojišťovny Catherine Banningová, která podezřívá Crowna z krádeže Monetova obrazu z Newyorského muzea, Crown zvětří šanci a tato krasavice se konečně stává solidním soupeřem jeho intelektu. A tak oba hrdinové začnou hrát hru a prohrává ten, který poruší její pravidla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (233)

T2 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan má v tejto úlohe už asi dosť zarytý Bondovský šarm, takže pôsobí fajn ako zbohatli milionár ale zas na druhej strane má protivníka v nesympatickej žene vyšetrovacej poistováčke ako Rene Russo a to nechápem ako takýto tip ženy môžu obsadiť do role zvodkyne. Príbeh je v celku jednoduchý, krádeže až tak neohúria ako by mali ale na našťastie to nespadá do nejakého až zbytočného gýču. John McTiernan už veru nie je to čo býval. ║Rozpočet$48milionovTržby USA $69,305,181Tržby Celosvetovo $124,305,181 ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Ako ohodnotiť film, ktorý bol inšpiráciou pre môj nick a ovplyvnil aj môj vzťah k životu, umeniu a spoločnosti? Už len táto veta v sebe obsahuje všetko, ale predsa niečo. Zápletka je dokonalá, tak ako aj samotné prevedenie zločinu. Dej má úžasný spád a nenudí žiadnou minútou, práve naopak. Každý záber má svoju výpovednú hodnotu a každá scéna je dotváraná a modelovaná dokonalou hudbou Billa Contiho. K tomu prekrásne impresionistické maľby a najmä René Magritte, ktorý dokázal vyjadriť podstatu filmu už vo svojom obraze. Každý chce nahliadnuť za to povestné jablko a odhaliť čo skrývame. Vedieť a môcť si užívať život je snom každého, no len málokto je ochotný naplniť toto tvrdnie do bodky a nahliadnuť aj za hranice zákona. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Velmi príjemné prekvapenie v podaní vtedy aktuálneho Bonda. Celkom chytrý scenár poteší hlavne vydarenou pointou a niekolkými sviežimi nápadmi (dvojníci) a medzi hlavnými hrdinami to vážne iskrí. Je ale cítiť, že toto nie je McTiernanov žáner a film posobí v porovnaní napr. s Pasťou trochu lacno a občas televízne. Takže hviezdičky hlavne za scenár. Ale určite lepšie, ako originál. Aspoň u mňa. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Film si mě získal už počátečními titulky (jak se přehazovala písmenka:)). Rene si sice hrála na něco, čím není, ale v těch černejch šatičkách bych jí spapala i já:D. Jak prosté může být něco, co všichni tak urputně hledají. V tomhle případě ukradeného Moneta. Brosnanovi šlo jednoduše o pobavení a vzrušení a zkrátka se mu nedá odolat:) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

John McTiernan este v case, ked dokazal natocit fajny film, tentokrat s aktivnym agentom 007 Pierce Brosnanom. Nadpriemerny scenar, vyborne dialogy, obcasne kradeze su fajnym spestrenim a k tomu aj herecka ako Rene Russo /Lethal Weapon 2 a 3/ . Vyborna praca Mc Tiernana snad je este stale v roku 1999 samozrejmostou. 95 % ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Monetův obraz, který je ve filmu ukraden, se jmenuje "San Giorgio Maggiore at Dusk" a samozřejmě se jedná o reprodukci. Originál se dokonce ani nenachází na území Spojených států, ale visí v muzeu v Tokiu. (StarsFan)
  • Filmový Thomas Crown byl v reálnem životě belgický aristokrat Thomas Van Der Heijden, jehož vášní bylo loupení vzácných uměleckých děl. Nejvíce se proslavil krádeží sedmi obrazů Pierra-Augusta Renoira v roce 1961. (Olík)
  • Divoká erotická scéna byla ve skutečnosti natočena bez účasti hlavních dvou aktérů. Za Pierce Brosnana zaskočil model Jonathon Prandi za Rene Russo kaskadérka Cheryl Wheeler Duncan. (Reiniš)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Aféra Warner Bros.

Aféra Warner Bros.

29.01.2007

V počátku minulého týdne byly zveřejněny oscarové nominace a už se všude možně spekuluje o potenciálních vítězích v těch hlavních kategoriích (film, režie, scénář, herec a herečka v hlavní roli).… (více)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (více)

Reklama

Reklama