Reklama

Reklama

Mimi & Líza: Záhada vánočního světla

  • Slovensko Mimi a Líza: Záhada vianočného svetla (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimi a Líza jsou nevšední kamarádky. Jedna má oči stále zavřené a druhá je má otevřené dokořán. Ale obě se však umí dívat a společně vidět. Protože svět se dá vidět i rukama i ušima, jen to zkusit… Pásmo krátkých animovaných filmů pro malé děti a jejich rodiče o neobyčejném přátelství dvou malých holčiček. (CinemArt)

Recenze (9)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jako večerníček pro malé dívky to při délce epizody nějakých sedm minut dává smysl. Pak by tu byla jako příjemný bonus zhruba třikrát delší speciální vánoční epizoda. Jenže celé pohromadě to s více jak hodinovou délkou už je prostě ubíjející. Není to nijak ojedinělá situace, ale televizním večerníčkům prostě lépe svědčí televizní obrazovka, než je v jednom balíku posílat do kin. Kratší útvary bych hodnotil výše, hvězdičky platí pro plnou verzi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi milý vianočný animovaný filmík pre menšie deti, ale natoľko bezkonflitkný, že poteší aj ich rodičov. Nikto sa tu nehrá na žiadnu postmodernu a neokazuje sa na výdobytky najnovšej techniky, proste sa ide v šľapajách detskej tvorby minulého storočia. Občas takýto prístup skutočne poteší, proti jednoduchému, ale solídne podanému posolstvu filmu nemôže mať nikto žiadne námietky. Vrcholom je "surrealistická" cesta dievčat so živým svetlom naprieč časom. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

(Zhliadnutá televízna, polhodinová verzia) V roku 2018 už hádam dosť nepotrebná a zastaralá rozprávka, či už nekonfliktným príbehom alebo animáciou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuta televizní verze. Je to sice milé, koukat se na to dá, ale jinak mě to teda ničím nezaujalo. Večerníček neznám, já se o slovenské a vlastně i české večerníčky už vůbec nezajímám, takže se seriálem porovnat nemůžu. Jinak mě tenhle film ale moc nezaujal, dětem se to asi líbit bude, ale mě na tom neoslovilo skoro nic, ani animace, ani příběh, možná jen tak ten nápad se slepou hlavní postavou a žárovkou jako strojem času... Btw, já si Vánoce užívám bez těch světílek, max. tak se svíčkami na stromečku a je to fajn i tak. Jo, a ještě je obdivuhodný, že do příběhu, co má 27 minut, se dají narvat snad 4 písničky... 2* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Stává se trendem dělat z populárních seriálů filmy. A protože na celý film by jeden nápad nevystačil, není nic nového dát více epizod do jednoho uceleného díla. Takže ten název je trochu zavádějící, protože tuto povídku uvidí divák až na úplném konci. Za to však patří k nejpoučnějším v přístupu k jiným dětem a vzorky špatného chování. Také dabing mohl být nápaditější. Arnošta Goldflama jako krokodýla beru, ale aby hrál na prahu osmdesátky chlapa ve středním věku zrovna chytré není. Velkým plus je ale to, že se hlavní hrdinky dotýkají i témat, která do pohádkových příběhů zrovna nepasují. Mimi je slepá a číst musí pomocí Braillova písma. Zábavnou formou jsou také ale děti učeny i správným věcem. Třeba, že nemocem předcházejí vitamíny v podobě ovoce či zeleniny... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Mimi a Líza v celovečernom prevedení. Ja som sa dostal k 65-minútovej kino verzii a musím povedať, že cítil som z toho podobnú atmosféru ako v samotných televíznych dieloch. Prvú polovicu tohto snímku tvorí pár epizód z televízneho seriálu, na ktoré potom nadviaže príbeh o záhadnom vianočnom svetielku. Táto rozprávka je iná v tom, že má krásny retro štýl s nádhernou hudbou od orchestra Slovenského rozhlasu a veľmi milú a pohodovú atmosféru. Na to, že to nie je moja cieľová skupina, príjemne sa na to pozeralo. 65 % ()

Reklama

Reklama