Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V diskusi filmařů o krizovém stavu filmu a sváru mezi diváky a kritikou se překvapivě zrodí titul nového filmu "Děvčátko, neříkej ne!" Film bude jistě zábavný... Na základě anonymního dopisu o nevěře snoubenky Margot si najme továrník Hora detektiva Pejska. Jeho pátrání pak odhaluje snahy Margot získat od továrníka peníze pro milence Pepita, falešného hráče a podvodníka. Pepito prohrál dvacet tisíc a peníze musí zaplatit do půlnoci. Na módní přehlídce získá Margot od továrníka šek na na nákup kožichu, založí jej však omylem do kapsy kožichu, který si po přehlídce tajně vypůjčí prodavačka a modelka Eva. Eva se schází s továrníkem Horou, který si získal její náklonnost, přestože se vydával za šoféra... (ČSFD)

(více)

Recenze (20)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě zaujali hudení scény, hlavně se mi do hlavy vryla píseň "Děvče, neříkej ne" podle které je vlastně i název filmu, ale jinak tomu chyběla pořádná zápletka. Ano, milostný trojúhelník je vtipný, ale nebylo to ono, nebylo tam žádné napětí, žádná gradace příběhu a konec se mi zdál až moc naivní. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za pár povedených slovních hříček z úst Emana Fialy, jinak to byl film velice slabý, z části měl charakter reklamy sponzorů, jak ukázaly dlouhé minuty z módní přehlídky. Snd ještě Jožka Vanerová stála za povšimnutí, ale Jindřich Plachta totální výbuch a ví bůh, co všechno měla ta motanice kolem drahého kožichu a prázdné krabice znamenat. Vrcholem bylo zatčení celé skupiny výtržníků. Například jsem takynepochopil, jakým způsobem se módní salón dobral k penězům za kožich. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nudné pasáže při módní přehlídce možno přeskočit. Tedy pokud vás tehdejší móda nezajímá. Mne nezajímá ani letošní che che. Poměrně kvalitní komedii, která ještě obsahuje prvky starého dobrého němého filmu, a nakonec se velmi dobře zvrtne až v grotesku, sráží časté ječení, které jest nazýváno zpěvem. Tohoto jekotu je zde až moc, ale jde o operetku, jak na začátku filmu jest titulkem presentováno. No, mně to prostě vadilo. Ale jinak je to fajn zábava. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

"Z lásky bolej vlásky." není jedinou replikou, kterou zde Ada získala, ale pozastavovat se nad tímto filmem jen skrze její debut je značně liché. Větší roli tu má Hanka Vítová, ale pravými ideály jsou zde Jarmila Vacková - Morton, Otto Rubík, Eman Fiala a Jožka Vanerová. Na samém piedestalu pak stojí skupina manekýnek v čele s Eliškou Pleyovou a právě skrze tuto módní linii je příběh nejzajímavější. Pakliže je například Děvče z Podskalí nejzajímavější z historického hlediska pro dnes už nedochované pražské lokace, Děvčátko skvěle poslouží pro rekonstrukci recepce módy na přelomu 20. a 30. let. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

...jen cesta ve dvou, madame, tou pravou cestou k štěstí jest. Nádherná, téměř fetišistická záležitost. Ale spíš nedopatřením či, jak se říká, dílem náhody a okamžiku. Je zřejmé, že scénář i režie balancuje na hraně kýče, ale o to nakonec nejde. Protože ten skutečný přesah vězí v něčem jiném: a sice v tom, že tenhle rozezpívaný a lehounce nevázaný film zachytil krásu a půvab první republiky se vším všudy. Přehlídka dámské módy, k níž s obdivem a uznáním dodnes vzhlíží nejedna žena, je natolik fascinující, že jí prostě nelze odolat. Stejně jako oběma budoucím divám, Haně Vítové a Adině Mandlové. Mandlová zatím jen stvrdila, že bývala dvorní manekýnkou u Rosenbauma, Vítová si společně s Jindřichem Plachtou dokonce střihne lehce bizarní popěvek o tom, že kotě je jen kotě, dej však pozor, aby neškráblo tě. A k tomu jako vždy báječný Šlégl. Ten film je moje tajné guilty pleasure. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • K filmovému debutu Adiny Mandlové pomohly herci Oto Roubík a Jarmila Kronbaurová, které potkala na tenise. (M.B)
  • Režisér si do menší role vybral tehdejší modelku Adinu Mandlovou, pro kterou byl snímek jejím hereckým debutem. Spokojený s ní však nebyl a řekl jí: „Slečinko, z vás nikdy herečka nebude!“ (Raccoon.city)

Reklama

Reklama