Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Titul Road to Perdition lze chápat ve dvou významech. Perdition je jméno města, do kterého jede Michael Sullivan (Tom Hanks) se svým synem Michaelem Sullivanem jr. (Tyler Hoechlin). Perdition - zatracení - je také eufemismus pro peklo. A Sullivan senior poznává, že si zvolil životní cestu vedoucí do pekel. Modlí se, aby svého syna od takové cesty uchránil. Je rok 1931, doba velké hospodářské krize. Michael Sullivan, nájemní vrah, pracuje pro irský gang. Do jeho života vstoupí pan John Rooney (Paul Newman). Zachrání mu život dřív, než si Michael Sullivan vůbec uvědomí, že o krk jde. Pan Rooney je pro Sullivana seniora vzorem. Totéž k svému otci cítí Sullivan junior. Annie Sullivanová (Jennifer Jason Leigh) svého muže velmi miluje. Neptá se ho na jeho práci. Má se dobře a je za to vděčná, ale často má strach. Bojí se o děti. Avšak práce zasáhne do života Sullivanovy rodiny. Umírá manželka Annie a jejich starší syn. Michael Sullivan se s druhým synem vydává na cestu odplaty a vyrovnání. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (863)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších mafiánských filmů všech dob. Skvěle ponurá atmosféra podpořená přesnými hereckými výkony, zvlášť Jude Law mi utkvěl. Tom Hanks svoji, pro něj, dost netradiční roli také zvládl a Daniel Craig je se svým slabochem opravdu odpudivý/skvělý. No a Paul Newman je prostě třešnička na dortu. Sam Mendes je prostě jeden z nejlepších režisérů co znám. Zde se mu navíc povedl geniální tah se skvělou hudbou bez které by byl film sotva poloviční. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Okamžitá klasika, kterou se Mendes nesmazatelně zapsal do historie jako režisér s nezaměnitelným rukopisem a nevídaným citem pro pohrávání si s klišé. Nejde však jen o vizuální preciznost, mnohem zajímavější je, jak si Mendes pohrává s postavami, jak prohlubuje vztah mezi otcem a synem Sullivanovými (ta kamera!) a i přes hromadu předvídatelných zvratů postupuje k dojemnému a dech zastavujícímu finále. Thompson v dešti? Skvělý (stejně jako sklad, vendetta a spousta dalších scén)... ale Hanksův pohled na motykou se ohánějícího potomka mi dal to nejdůležitější - EMOCE. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Akční scény (nebo obecně scény, kde se střílí ) jsou vrcholy tohoto snímku. Zejména Jude Law versus Tom Hanks a Tom Hanks s Thompsonem versus Paul Newman. Druhá rovina filmu, rozvíjení vztahu otce a syna, není tak dobrá. Ty scény jsou příliš dlouhé a do děje zasahují trochu násilně. Sem tam i trocha nepříjemného sentimentu. Ale pořád se jedná o nadprůměr. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Sam Mendes nám dokázal, že Americká krása nebyla jen náhoda! I jeho druhý celovečerní film dopadl na výbornou. Tom Hanks v roli mafiána, který se společně se svým synem vydal za odplatou a vyrovnáním s mafiánem Paulem Newmanem, který nařídil zabít jeho a celou jeho rodinu. Po celou cestu ho, ale pronásleduje zabiják Jude Law. Paul Newman se mi velice líbil jen škoda, že za svou roli neobdržel Oscara (už jen kvůli tomu kolik toho pro film udělal a kolik možností v jeho věku bude ještě mít). Skvělé dílko a musím jen popřát Samu Mendesovi hodně štěstí a těším se na další jeho film(y). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jak to ten Mendes jenom dělá ? Každý konec jeho filmu je tak napínavý, že mě doslova zvedá ze židle/křesla/gauče ! Člověk prostě ví co příjde, ví že to přijít musí, ale nechce aby to přišlo a tak čeká a čeká až to příjde. A poněvadž tohle není filosofický krouže už se v tom dál nebudu nimrat, prostě to přišlo a já jsem nakonec rád i nerad, jsou to ale emoce a to je hlavní. No a ta scéna v dešti, daaamn. Takže ano, s Road to Perdition mě Mendes taky dostal. 8/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (25)

  • Jude Law se setkal s kouzelníkem, aby se naučil jak přesouvat minci mezi prsty. (Hal_Moore)
  • Tyler Hoechlin (mladý Michael Sullivan) svou roli získal v národním castingu, kde se sešlo více než 2.000 mladých herců. (Hal_Moore)
  • Během natáčení občas teplota spadla až na třicet stupňů pod nulou. Tato skutečnost však neznamenala, že na scéně bylo tolik sněhu, kolik štáb potřeboval. Bylo potřeba vyrobit spousty tun umělého sněhu. (Hal_Moore)

Související novinky

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

10.07.2011

V rozsáhlém interview pro magazín Esquire Daniel Craig tvrdí, že thriller The Girl with the Dragon Tatoo (u nás film půjde pod stejným názvem jako předloha a švédská adaptace, tedy Muži, kteří… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama