Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblastnímu školnímu řediteli Franku Tassoneovi (Hugh Jackman) a jeho věrné obchodní asistentce Pam Gluckinové (oscarová Allison Janneyová) jsou přičítány zásluhy za to, že se zasadili o nebývalý věhlas veřejných škol na Long Islandu. Vždy dokonale upravený a vypulírovaný Frank je mistrem v šíření pozitivních zpráv, ať už před publikem složeným z vedoucích představitelů místního společenství, nebo před znepokojenými studenty či rodiči ve své kanceláři. Frank zkrátka budí dojem, že mu zdánlivě nelze nic vytknout. Dokud se odvážná reportérka školních novin (Geraldine Viswanathanová) nezačne prokousávat finančními výkazy a odhalovat zpronevěru gigantických rozměrů. Frank se však za žádnou cenu nehodlá vzdát a začne nevybíravým způsobem zametat všechny stopy. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (75)

misterz 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivo dobré... Úvod ma síce príliš nezaujal, už som pomaly začínal nadávať, čo za nudnú vtákovinu s uhladencom v hlavnej úlohe to pozerám, no ako sa začalo odkrývať pozadie tej podarenej dvojice, tak dejová linka dostala spád. A už to išlo, ani som sa nenazdal a koniec. Na slabší nadpriemer to stačí.70/100 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborne spravený malý veľký film. Príbeh postupne narúša masku výborného učiteľa, mentora a zástupcu a robí to decentne a postupne. Necháva nás ( ak si o príbehu nezistíme nič skôr) neustále pochybovať nad možnými obvineniami. A potom to ide krásne do gradácie. Nie je to prehnané. Je to manipulatívne. A má to silný základ v charakteroch, ktoré veľmi trefne a účelovo dotvárajú vzťahy jednej komunity a zároveň klamstvá v pozadí. Funguje to na mnohých úrovniach a trio Jackman, Janney a Romano podávajú skvelé výkony. Až trochu zamrzí, že sa o tom filme až tak nevie. Film, ktorý je o postupnom odhaľovaní klamstva. Či už v tom skutočnom príbehu alebo voči divákovi. A funguje to. Určite treba vidieť. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu tak nízke hodnotenie skutočne nechápem. Ale zase na druhú stranu sa dá pochopiť, že štát, kde sa dajú v pohode kradnúťmilióny z rozpočtu na jednu strednú školu, musí pôsobiť na našinca ako čisté sci-fi a niekto sa tešil na drámu reznutú komédiou. Komédia to teda rozhodne nie je, možno satira, ale skôr iba veľmi kvalitne nakrútený skutočný príbeh so špičkovým obsadením. Jackman hrá svojho morálne skazeného, ale skôr ambivalentného učiteľa, a v hĺbke srdca možno dokonca aj utlmeného dobráka, čo mu sily stačia. Film chcem doporučiť ďalej, určite si pozornosť zaslúži a zatiaľ sa zdá, že sa mu jej poriadne nedostáva. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevtipnej film, a i přes to k filmu někdo napsal komedie do popisku.Nechápu.Přece píšeš něco až po tom, když to vidíš, ne.K filmu mě samozřejmě přilákal Hugh Jackman, ale kdybych věděl, co uvidim, vyseru se na to.Navíc se stává modním hitem filmů všude cpát gaye nebo lesby, jako že je to vlastně úplně normální.Ale když koupíte dvě stejný kliky ke dveřím, tak at´ se s tím rvete jak chcete třeba tejden,nic s tim nenaděláte.Když tak přemýšlím, ani nevim co nás ve filmech ještě čeká za úlitby.10%. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman Vám ukáže, kam až je schopný zajít učitelský sbor, který se cítí finančně nedoceněný. Bad Education je výborný film, který z největší části táhnut právě Jackmanem, který výborně ztvárnil muže, kterému přišlo naprosto normální nahrabat si několik milionů a ani to nijak zvlášť nemaskovat, protože pod svícnem je největší tma. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2010 byl Frank Tassone (Hugh Jackman) za dobré chování podmínečně propuštěn po necelých třech a půl letech výkonu trestu. V době natočení snímku mu bylo 72 let a stále pobíral roční penzi 173 495,04 amerických dolarů. (Untouchabl)
  • Scenárista Mike Makowsky bol paradoxne v roku 2004 študentom predmetnej školy v Roslyn a aj počas toho, ako skutočného Franka Tassoneho (Jackman) zatýkali. (Real Tom Hardy)
  • Vzťahy Franka Tassoneho (Jackman) sa zdajú byť historicky presné až na jeden malý detail – Kyle nebol jeho bývalý študent. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ryan Gosling jako vlkodlak?

Ryan Gosling jako vlkodlak?

30.05.2020

Studio Universal pokračuje v oživování svých klasických monster, a další na řadě je podle všeho Vlkodlak. V nové verzi by si pak hlavní roli mohl zahrát Ryan Gosling (Drive, Blade Runner 2049).… (více)

Reklama

Reklama