Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dej sa odohráva v III. Storočí pred Kristom, kedy na území modernej Číny neustále bojuje veľa malých štátov. Na okraji jedného z týchto kráľovstiev sú dve siroty, ktoré denne trénujú, aby si splnili svoj sen stať sa veľkými generálmi. Jeden z nich je však nápadne podobný vládcovi štátu, preto je odvlečený na kráľovský dvor... (Jadro)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (14)

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech těžce průměrná japonská historická řežba (která se ale odehrává v Číně...wtf?). Všechno je zde pouze prostě průměrný - postavy, akce, fighty (proč všichni proboha furt tak blbě lítali ve vzduchu?! - kopnu tě, odletíš 10 metrů vzduchem a zastavíš se o zeď... Seknu tě mečem a uděláš stejnej efekt. Atd...wtf). Krve taky pomálu. Rádoby vypjatý emocionální výlevy postav spíš k smíchu.Třeba takovýmu Rurouni Kenshinovi to nesahá ani po kontíky, i když se to tak nějak nese v podobným duchu a je to taky podle mangy. Ale jako jo, na podívání fajn. Jen prostě když vzpomenu na 70. léta japonské kinematografie a řezníky jako Sonny Chiba, Wakayama a Katsu, ... tohle je fakt úpadek... :-( ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zběžně mangu (která vyhrála nějaká ta ocenění, prodala desítky miliónů kusů, má přes 55 dílů a stále běží), existuje i anime (dvě sezóny). Jenže chtít vměstnat takhle rozsáhlou na věc vede zákonitě k dvěma věcím, zploštění charakterů, kastraci děje. Režisér si z námětu fikčního fanatsy světa sjednocení Číny prvním císařem bere pouze počátek mangy a byla to podle mě špatná volba. Za celý film dostanete jeden souboj hlavního hrdiny - Shin (Kento Jamazaki) s tajemným zabijákem, a poté souboj v sídelním městě mezi dvěma kandidáty na trůn. Jakkoliv mě dostává OST, kostýmy, stylizace a sympatické obsazení, tak film nabízí málo. Většina bojových scén slabé (kontinent za Čínou), dva parníky za Koreou, byť pár povedených momentů se najde. Tohle se prostě nepovedlo, navíc charaktery podány velmi zkratkovitě, není čas tady nic rozvinout, potenciál předlohy byl větší. Ano je to blbé, líbí se to v hodnoceních i tržbách, jelikož to patří do žánru Young Adults a má to obrovskou fanouškovskou základnu. Ale můžete vidět celou řadu historických, nebo fantasy fikčních snímků na dávnou historii, které mají prostě koule permanentní napětí a akci. Bavme se tady třeba z Japonska o Goemon, Shinobi, z Koreje The Restless, Musa, Shadowless Sword in the Moon, v Číně máte Yimou Changa, Chen Kaige a další režisérské hvězdy. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"To je blbý, to se bude líbit!" ■ Divné, že se film odehrává v Číně a mluví se japonsky, nicméně, je to podle japonské mangy, takže ok. Některé postavy mají nereálnou sílu, ale je to podle japonské mangy, takže ok. Nedá se říci, že je to špatný film - dobře vypadá, je jednoduchý, efektní a dívat se na Masami Nagasawu, jak se ohání mečem, není zlé. Nikterak silný počin, ale to asi ani nebyl cíl. Pokud večer není jiného co dělat, může být. ■ P.S. Generál Li Xin byl skutečnou postavou z konce Období válčících států, ale jestli prožíval zovna tohle, bych si nevsadil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Už klasicky pôvodné mango nepoznám, takže mi nevadí vraj veľké preriedenie obsiahleho deja, aby sa to všetko vošlo do jedného filmu. Rozhodne si ale nemyslím, že by tým utrpeli charaktery. Naopak. Ústredný hlavný hrdina a jeho vzťah s kamarátom s ktorým vyrastal od detstva si ma hneď získal. A som rád, že predstaviteľ kamaráta sa do príbehu vrátil aj keď už v ďalšej úlohe, čím ich vzťah získal ďalší rozmer. Najviac sa mi na filme páčila práve táto komornejšia prvá tretina. Stredná časť filmu v ktorej získavajú spojencov pred finálnym útokom mi pripadala najslabšia. Bohužiaľ sa tvorcom nepodarilo vytvoriť dostatok zaujímavých epizódiek alebo vedľajších postavičiek, ktoré zaujmú len vizuálom. Trochu mi táto časť pripomínala Star Wars, len namiesto ďalekej budúcnosti sa film odohráva v minulosti. No a ak by som mal ísť ešte hlbšie do minulosti, tak to trochu pripomína Kurosawove dobrodružné samurajské filmy z ktorých nakoniec čerpali aj Star Wars, takže kruh sa uzavrel. No a posledná tretina je už plná bitiek. Tie sú síce kvalitné, ale je to v takom komixovom nadnesenom štýle. Normálny chvat sa často strieda s predrátovaným kúskom alebo rovno CGI prevedením. Kontaktné to príliš často nie je a naviac sú bitky až príliš dynamicky zostrihané na to, aby ste si ich poriadne vychutnali. Bitky rozhodne nenudia (minimálne ste v napätí kvôli sympatickým postavám), ale ako celok ma príliš neohúrili. Pochvalu si zaslúži veľkolepá výprava a špičkové CGI na úrovni top Hollywoodskych filmov. No a to, že Čínsku históriu znásilnili japonský filmári mi nevadilo z toho pohľadu, že tam japonskí herci hovorili japonsky, ale kvôli typicky afektovanému japonskému spôsobu hrania. Najmä hlavný hrdina sa občas správa jak hysterka. Číňania by proste tie postavy zahrali úplne inak. Takže najlepšie je predstierať, že to je príbeh z dávneho Japonska a je to v pohode. Bežný divák ale asi rozdiel medzi tými šikmookými a ich ting ťang ťong jazyku aj tak nerozozná a bude v pohode. Takže celkovo to je solídny historický film plný bitiek, ktorý sa dá vidieť aj opakovane. 7/10. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Trošku fantasy, trošku pohádka, ale pořád je celý film brát dost vážně a snaží se striktně vyobrazit co nejdetailněji veškeré city, které postavy prožívají. Po smrti svého nejlepšího kamaráda je druhý ze sirotků rozhodnutý, že se pomstí všem, co za jeho smrt mohou, ale nakonec jeho dobré srdce dokáže pochopit detaily a odpustit. Líbí se mi to, že film je vlastně svým časovým obdobím zařazen přesně do historického momentu, který je přesně podle reality. Doba 3. století před kristem, když v Číně skutečně došlo k prvnímu sjednocení malých "státečků" a vznikla první sjednocená Čína. Zkrátka a dobře, kdo má rád kenjutsu a čínskou historii by si tenhle film neměl nechat ujít. 75% ()

Galerie (77)

Reklama

Reklama