Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Coureur sleduje boje, slávu a sny mladého zaníceného cyklisty, který je pro vlastní úspěch odhodlán udělat cokoli, bez ohledu na to, s jakými následky se on i lidé kolem něj kvůli tomu budou muset potýkat. Felix Vereecke vyrůstal v bizarním prostředí otcovy ligy cyklistických veteránů, kde nebyla nouze o alkohol, násilí ani zakázané látky. Za každou cenu se touží stát profesionálním jezdcem, stejně jako jeho otec Mathieu, který si chce vyplnit vlastní zkrachovalé sny o kousku cyklistické slávy. V dospělosti Felix prokáže neuvěřitelné nadání. Když se stane národním šampionem v kategorii dorostu, vydá se na cestu vstříc zemi cyklistice zaslíbené – Itálii. Nelítostná konkurence a Felixovo podlomené zdraví by se však mohly zasadit o jeho pád. (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tady se Belgičani moc neukázali. Námět je jasnej – cyklistika – ale ti lidi kolem něj jen potvrzují, že cyklistika je nejnevděčnější sport pod sluncem. Jak kdyby v něm vládla banda veksláků a to sympatičnost snímku moc nepřidá. Naopak. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Cyklistika je sakra ťažký šport a to ešte neberiem do úvahy všetky tie pichania injekcií do všemožných citlivých partií. Boli časy, kedy sa rôzne prípravky brali aj na amatérskej úrovni, na poloprofesionálnej už to bolo lepšie organizované a ako to prebiehalo na profi úrovni nám ukázal veľký Lance. Holt, 90-te roky, zlatá éra cyklistiky, kedy frčalo EPO, rastové hormóny a krvné transfúzie, už je našťastie minulosť, ale ako to občas s cyklistami v tejto dobe dopadlo, nám bez servítky ukazuje tento film. Silný príbeh, aj výborne natočený, k úplnej spokojnosti mi tu ale predsa len niečo chýbalo. Ale pre mňa najlepší film o cyklistike, aký som videl. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Sportovní film podaný tentokrát trochu jinak. Bez pompy a oslavných fanfár, kultu slavných sportovních osobností, tak jak to třeba umějí Američané, probíhá příběh cyklisty, který má velkou touhu se prosadit. V jednom z nejnáročnějších sportovních odvětví na fyzickou kondici se časem nemůže obejít bez zakázaných podpůrných prostředků (EPO a pod.). Film je natočen věrohodně, záběry z cyklistických závodů a vše co se kolem děje, je podáno dokumentárním stylem. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Rovnou říkám,že jsem fanoušek cyklistiky až to máme jasnější.Rovnou bych zde kolegu curila,který psal až o dokumentární stylizaci poupravil.Ne,vážně tu nemáte nic co společného na míle daleko s dokumentem.Film je natočen jako tisíc dalších sportovních dramat,jen zde poměr kolo vs ostatní je 50-50.Režijní vs herecký debut Niels Willaerts nemusí nutně znamenat něco špatného.Ono celkově Felix vypadá jak model na kole,ale docela mu i věříte,že to kolo může mít rád.Samozřejmě znalci seriálu Gomory poznají hned tvář,zde šéfa týmu.Musím říct,že jsem se těšil na pěknou projíždku krajinou,nějaký dechberoucí závod,ale je zde vidět komornější styl či spíše menší budget.Takže jste bohužel spíše celým snímkem konfrontován tím,jaký cyklista zase bere.To by vlastně tak ani nevadilo,spíše,že na poloprofesionální tým to spíš vypadalo jak někde v chlívku a na pařbě.Že by všem cyklistům to bylo silně u salámu a nebyly jako tým je trochu marně cucán z malíčku a to vadí.Rodina a syn je tu zase dobře propojen a taková až rodičovská sonda do nitra tu je cítit.Samozřejmě tu máme i tréninky na kole v týmu,takže i ty závodníci mají trochu prostoru,ale žádná velká pálka to není,protože nejvíc si pamatujete rusáka co má zakázaný látky jako hobby:)Osobně nevím čím chtěl snímek tak až být,protože na konci máte jeden shot z reálného záběru a hraného.Pár okamžiků to rozhodně má,asi nejvíc ten na záchodě,nějaký trénink a malinko tajemství o látkách,ale žádná velká cyklistiká bomba to zas není.65% ()

Reklama

Reklama