Reklama

Reklama

Edge of Winter

  • USA Edge of Winter (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Elliot (Joel Kinnaman) žije so svojou ženou oddelene a ich dvaja synovia, Caleb a Bradley, sú preňho tou najlepšou vecou v živote, ktorá sa mu podarila. Kedže majú všetok čas len pre seba, Elliot usúdi, že nadišla konečne tá práva chvíľa na to, aby zo svojich synov učinil pravých chlapov. Odvezie ich 50 kilometrov za mesto za účelom naučiť ich strieľať z brokovnice. Zábava sa však vymkne z rúk a po tom, ako zapadnú autom v hlbokom snehu, zostanú trčať uväznení uprostred treskúcej zimy cez noc v divočine, ďaleko od akejkoľvek civilizácie. Nevinná hra na dospelých sa postupne začne meniť na hru na prežitie a dvaja bratia začínajú zisťovať, že ich otca, ktorého konanie sa stáva čím ďalej, tým nepredvídateľnejšie, sotva poznajú... (sochoking)

(více)

Recenze (23)

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, kto začal s tým, že tento film je horor, ale mal by s tým okamžite prestať, lebo si ho nájde Cujo a na mieste ho roztrhá vo svojich zakrvavených zuboch. Edge of Winter nemá s hororom prakticky nič spoločné. Začína sa ako priemerná depresívna dráma o nezodpovednom otcovi, ktorý sa so svojimi odcudzujúcimi synmi vyberie do zasneženej divočiny, potom to chvíľku pokračuje ako nudný survival a končí to ako triler bez napätia, aspoň ja som teda rozhodne napätý nebol. Joel Kinnaman je za bežných okolností vcelku sympaťák, tu ale hrá chlapa, ktorý si skutočne žiadne sympatie nezaslúži. A jeho dve decká sú vcelku neviditeľné (hoci jedného hrá asi najlepší filmový Spider-Man v histórii), takže ani im sa nedá fandiť. Nedá sa tu proste fandiť nikomu a tak len vyčerpane čakáte, kedy sa to skončí. A áno. Nakoniec sa to skončí. A ste radi, že ste radi. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já marně přemýšlím, proč jsem tenhle film chtěla vidět. Už se stalo, atmosféra výborná, kluci taky a taťkovi šiblo mohutně v hlavě a já z toho vyšla s celkem neodřenou kůží. Robe, příště to víc prohňoucej a bude to prima krimoška, takhle to vypadalo, že jsem Ti to diktovala od boku, protože mě nic nepřekvapilo. Ale kdo chce relax, kafe, buráky, proč ne. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj na režisérsku prvotinu veľmi zlé. Námet síce nie je žiaden lumen a je už pomerne obohraný, no za to lepší režisér z neho vždy dokáže vyťažiť niečo, čo dokážem oceniť alebo ma pobaví. To žiaľ nie je tento prípad. Joel Kinnaman sa síce snažil čo mohol a všetku tú pomätenosť som mu aj uveril, ale ani on nedokáže zázraky. Až na pár scén veľmi slabé, nevýrazné a na thriller aj s minimálnym napätím. Od záveru som tiež čakal viac. Na hranici podpriemeru a odpadkového koša. 30/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Edge Of Winter" podľa mňa mohlo byť oveľa zaujímavejšie. A najmä na začiatku človek absolútne nechápe otcove myšlienkové pochody. Nechcem veľa prezrádzať, ale človek je na začiatku mnohými vecami iritovaný. Až postupne začne jednotlivé myšlienky viac chápať. Herecké výkony sú okey, nikto mi tu nejako výrazne nepílil uši, ani nič strašne sa vo filme reálne neudeje, no celkovo je to skôr priemerný film, než dobrý. Atmosféra celkom funguje, dráma je v pohode, dokonca je tu pár momentov, kde človek vidí fakt, že otec má svojich synov naozaj rád. Len akosi nepozná hranice v prípade, že bude mať správu, že jeho synovia odídu do Londýna a bude ich vídať už veľmi veľmi málo, nakoľko jeho bývalá žena bude začínať život niekde úplne inde s úplne iným mužom. A jeho synovia sú tam súčasťou. Páči sa mi zasnežená a studená atmosféra, film má pár skutočne dobrých momentov, no myslím si, že sme mohli z neho vyťažiť aj o niečo viac. Alebo ... možno ani nie. Je to jednoduchý príbeh s jednoduchou myšlienkou a verím tomu, že sa z neho tvorcovia snažili vyžmýkať najviac. Problémom ale ostáva, že nás to nijakým spôsobom nechytí pod krk. To by fungovalo viac, keby sme tu videli viac ten boj o život. Ale toho ostáva skutočne málo. Reálne človeku len ostane hlavná myšlienka, ktorá dokáže zaujať, ale nedokáže pohltiť ani presvedčiť človeka o tom, že by mal film vyššie kvality. Hodnotenie: C ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kluci dobří, zimní atmosféra dobrá. Ale to nestačí. Kinnaman sice zahrál magora solidně, ale nemůžu si pomoct, nevěřil jsem mu, že chce těm dětem opravdu ublížit. Nehledě na to, že moment, ve kterém se to v něm všechno zlomilo, ve mě vyvolal víc než co jiného rozpaky. No a napětí, na které chtěl film sázet především, mi chybělo úplně. Je to debut, takže se dá ledacos odpustit, ale na víc jak 35% nevyšplhám. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První polovina plná nejistoty je fajn. Divák ví, kluci tuší, že něco úplně nesedí. Po psychologické stránce mě to úplně nepřesvědčilo a kvalita cinematography je také spíše ušmudlaná. O žádné velké pokoukání se nejedná. Atmosféru to má ale solidní a jako nenáročný béčkový thriller to vcelku funguje. Tedy až na ten odevzdaný závěr, kde už se tvůrcům nechtělo zřejmě nic moc vymejšlet a kvůli kterému výsledný dojem bohužel dost klesne. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Edge of Mediocrity. Thriller bez napätia, bez atmosféry, s pomalým rozjazdom, ktorý si chvíľkovú pozornosť drží akurát tým, že divák čaká ako sa vyvinie a čo nakoniec ponúkne. Bohužiaľ nič akokoľvek zaujímavé. Tatkovi v polovici preskočí a po lese začne naháňať svojich potomkov. Pozeral som to iba kvôli skvelému Joelovi Kinnamanovi z The Killing, no toto nie je rola, ktorú vo svojej filmografii potreboval, rovnako ako ju nepotreboval „nový Spider-Man“ Tom Holland. Režisér totiž zabudol, že mrazivá atmosféra sa nevytvára iba tým, že film natočím v zime. Televízny thriller, ktorý v prvej polovici akurát nudí a v tej druhej konaním postáv skôr otravuje. CELKOVO: 2* (4/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Edge of Winter" není snímek, který by mě dokázal úplně odrovnat, přece jen má ze začátku takové to moderní pomalé tempo, kdy jsou zde dlouhé záběry a jako kdyby se nic nedělo, ale on se pak zvrtne a v závěru už je krásně šílený, což se mi více jak zamlouvalo. Škoda, že není snímek vyrovnanější a nedovede strhnout dříve. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Mužík si udělal děti,ale pak všichni v jeho okolí poznali,že má hovna v hlavě,a vysrali se na něj,a on přišel o děti.Teď aby o ně nepřišel začne magořit,a pozvolna z toho začne magořit i divák.Von totiž ten film je plnej filmařskejch hoven,a koukat se na to moc nedá.30%. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Do té doby než tátovi švihlo to vypadalo na docela zajímavý biják. Jenže pak šla celá atmosféra do kopru, navíc ta přeměna Kinnamana byla dost nepřesvědčivá. Suma sumárum slabší béčko. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Slabota, o ničem. Hollanda mám ráda, a neříkám, byl dobrej, ale na jednom herci se film stavět nemůže. Je to celé bez nápadu, je to tak předvídatelné, že víc, už to snad ani nejde. A navíc se v tomto thrilleru nic neděje.. nic. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nehrál Joel Kinnaman, tak mě to baví více. Ten herec má divnej ksicht - na divný týpky, co jim hrábne, nebo na hajzli, co se vždy přidaj tam, kde z toho něco kápne, se hodí. Ale zahrát to pak už tolik neumí ... myslím. Nebo to taky bylo příběhem ... sám o sobě dost o ničem. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prvý pokus pána R. Conollyho nedopadlo dobre. Jediné, čo vypadá dobre je zimné prostredie. A ten záver... to je len zlý vtip, že? Osobné hodnotenie: 50% (*) ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Nezodpovedný tata, ktorému konečne prepne, ako na potvoru akurát počas mrazivej zimy uprostred lesa s dvomi nezletilými potomkami v opatere. Pobavilo. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Kanadský filmy určitě nevyhledávám,ale u tohoto snímku jsem udělal vyjímku,protože zde hrál Joel Kinnaman,kterýho si budu vždycky už pamatovat jako toho detektiva z The Killing.Pomalé tempo,hromady sněhu a od půlky filmu docela slušná atmosféra,která se rozjela díky jednomu slovo a to je Londýn.Hudební podkres jel víceméně pořád a nenásilně budoval atmosféru.Samozřejmě zde nebylo zrovna košér přeměna táty k synům,která v podstatě se rozjela tak nějak scenáristicky násilně,ale na to člověk brzo zapomněl a docela se i bavil.Nejvíc jsem se bál konce a právem.Auto se prostě najednou rozjelo a konec šmitec.Pro mě docela překvapviá jednohubka,která ví čím chce být.70% ()

Reklama

Reklama