Reklama

Reklama

Don't Knock Twice

Trailer

Obsahy(1)

Po dlhých rokoch chce Jess (Katee Sackhoff) získať späť svoju dcéru. Chloe (Lucy Boynton) však z tejto správy nie je vôbec nadšená, keďže matka pri nej nebola vtedy, keď ju najviac potrebovala. Svojou nerozvážnosťou sa však Chloe dostane do problémov. Zaklope dvakrát na dvere domu, v ktorom býva stará čarodejnica, a tým prebudí nebezpečnú kliatbu. Jedinou nádejou na záchranu je totiž len jej matka. Otázkou ale je, či dve osoby, ktoré boli tak dlho rozdelené, sú schopné spojiť sa a poraziť temnú kliatbu. (Marceloo)

(více)

Recenze (117)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Nok, nok ... Kto tam? To som ja, otvor! Otvor? Otvor, do piče! Otvor do piče? *** No, já už rozhodně podruhé nezaklepu ani za pytel sušených čuráků! Snad jen, kdyby se můj život náhodou náhle změnil v příval nikdy nekončící zábavy, a já bych se potřeboval ze sebevýchovných důvodů znovu unudit xmrti, aby mě to tolik nerozmazlilo. Docela škoda, že poměrně nadějného režiséra, jenž umí vcelku vkusně a atmosféricky naaranžovat dva minutové záběry solidního bububaráku s anorektickou ježibabou, doplnil páreček pissálků, který nade vši pochybnost pravidelně čichá lepidlo na kola, a partička enormně prkenných ochotníků včele s odpudivým babochalpem z Rydyka. Výsledkem je otravný, ukrutně narkoleptický a příšerně zahraný pičoid, jehož logika osciluje v uzavřeném intervalu (vysmažený debil; ambiciózní narkáč). Při jeho sledování celou dobu váháte, jestli by náhodou nebylo mnohem zábavnější strávit večer tím, že se pokusíte ukousat si nudou první články všech prstů na rukách a cákající krví zabordelit koberec, aby vám to následně ta vaše domácí čarodějnice dala pořádně sežrat a vy se aspoň na chvíli opravdu báli. Nicméně i tak to evidentně strašlivě vybubalo kompletní kohortu zdejších hororových gayxpertů, na jejichž gayrudované výstřiky dejte pouze v případě, pokud vám k absolutnímu zděšení taky stačí, když si zhasnete na hajzlu a někdo vám devadesát minut neumětelským hlasem recituje přes dveře isobarické hodnoty brázdy nad hřbitovem. Samozřejmě s chybami a v kiloňutnech. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sorry jako, celou dobu jsem ten film podceňoval, ale výsledný dojem je silný, až se tomu sám divím. Plusem je už samotný dramaturgický oblouk, v jehož středu je na hororové standardy komplikovaný vztah mezi matkou s její dcerou, kterou před lety opustila. Duchařiny a vyvražďovačky si zpravidla vystačí s jednoduššími vazbami mezi postavami, takže za to pochvala. Jenže takřka po celou stopáž jsem si říkal, jaká je škoda, že nakonec budu muset film zkritizovat za to, že tento vlastně ambiciózní oblouk staví na kostře strašně klišovité a hloupé hororové báchorky s množstvím lapsů ve scénáři. No ale světe div se, ono nakonec leccos vyplynulo do jiného světla a já zůstal příjemně překvapený, že to nebylo tak hloupé, jak jsem si myslel. Ve spojení s tím, že strašidelné sekvence jsou dobré až excelentní, tu tedy máme příjemný malý horor, který potěší. Pro hororáře lze doporučit, ostatní mohou minout. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Poslechl jsem kolegu z práce a podíval se na film, který mi doporučil. Natěšený jsem si připravil chipsy a cinzáno. Asi po 30 minutách jsem spal... Film jsem si tedy pustil druhý den a naivně jsem doufal, že když má film na CSFD hodnocení 60%, musím přece vydržet do konce. To nemůže být přece sračka! BYLA... do konce jsem vydržel, ale s utrpením. Jakási pohádka, kde se plíží babizna s efekty blikajících světel a tmavých stínů. Nulové napětí a totální blbost. film, kde se babizna snaží chytit puberťačku. A Vy si jen pokládáte otázku, proč s tím dělá takové cavyky? Tak negra chytne za minutu a tu krávu chytá 95 minut? 10% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Don´t Knock Twice je očividně za malý peníz, ale vzhledem k tomu, že celý film se odehrává ve tmě, tak laik nepozná vůbec nic. Čarodějnice je pro mne atraktivnější než duchové,démoni a ďáblové dohromady tedy za ústředního bubáka velké plus. Film je od začátku velmi snaživý, na nic se nečeká a atmosféra houstne po celý film. Škoda, že ke konci film spíš stagnuje než graduje. Přesto v subžárnu rozhodně ten lepší kus za poslední dobu. Rozuzlení zaujme. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Temná strana dvier. Vynikajúce monštrum s dobrým univerzom, ktoré je však vo filme vlastne len zopár desiatok sekúnd a zvyšok je klišé nuda s priemernými postavami, nesympatickými hercami, predvídateľným scenárom a stereotypnou, nezáživnou réžiou. Potešil škodoradostný záver. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Pošťák vždycky zvoní 2x a dementi co chtěj chcípnout ťukaj 2x na dveře babušky Jagušky. Ta se nasere, že jí někdo vyrušil od pletení ponožek nebo čumění na Ordinaci a hned zahájí svou kletbu. Všichni mladí to ví, všichni se o tom spolu baví a co myslíte? Ťukaj dál? No jasně, že jo. Jednou takhle zabuší černoušek a jeho bílá přítelkyně (miluju jak do filmů serou čím dál častěji barevné páry a jo, vím že ode mě to sedí) no a čarodějnici to opět nasere. Černoušek zařve hodně rychle a bloncka, aby si zachránila prdel, kterou má pěknou, se rozhodne utužit svůj vztah s matkou, kterou už nikdy nechtěla vidět, ale tak když jde o život, člověk názor změní a běží za maminkou. Mamča je nadšená, že jí dcera dává druhou šanci a nadšeně si jí pustí do baráku. S tím otevře samo sebou i Jagušce a ta začne oběma kurvit život, jelikož bloncku prostě chce za každou cenu získat do svých rachitických spárů. Koukalo se mi na to každopádně fajně, občas jsem sebou i cukla, chytila se za hrudník v místech, kde mají holky kozy (já tam mám hovno, krom bradavek) a přerývavě dýchala jak po jebačce s mladým. Celkově vzato tedy musím tento horůrek pochválit, Jagušku poplácat po vychrtlém ramínku, za dobře odvedené strašení ale, že bych od teď na důchodkyně radši zvonila, aby mě nesežraly, to zase ne-e. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mě docela překvapujete, lidi. Po delší době se objeví dobrý, skoro až starosvětský horor s klasickými postupy strašení, a spousta z vás si jen stěžuje na všemožné vykrádání a absenci originality. Vážně jste u duchařiny něco takovýho čekali? DNESKA? Pokud ale nepatříte k rejpalům a chcete se na hodinku a půl "jenom" pobavit, existuje solidní pravděpodobnost, že vás tahle novinka nenasere. Je totiž docela prima sledovat horor, u něhož vám hlavní postavy nejsou úplně u zadku i přes to, že příběh nabídne pár logických kopanců. Každopádně, atmosféru to má moc pěknou, občas je to poměrně strašidelný a tentokrát nevadí ani pídění se po pravdě, s čímž navíc souvisí i příjemný závěrečný twist. Zkrátka nemám důvod nadávat, bavilo mě to a tečka. (70%) ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Snímek Don't Knock Twice sice ostříleného fanouška hororu pravděpodobně příliš nenadchne, ale dvojitým zaklepáním si přinejmenším získá jeho pozornost na celých 95 minut. Oceňuji, že se režisér C. W. James rozhodl pro kariérní posun a pustil se na tenký led královského filmového žánru. Nicméně má před sebou ještě pořádný kus práce. Nelze mu upřít snaha, avšak jakožto zdejší hororový expert postrádám v jeho režii mnohem více citu. Atmosféra musí na diváka dýchnout. V případě Don't Knock Twice naopak přetrvává dojem jakési těžkopádnosti, která je zjevná zvláště u nefungujících lekaček. Výsledkem je tak až přehnaně přátelský horor, který bych bez obav doporučil i pro rodinnou projekci. Potěšil mě však odkaz na slovanský folklor, jehož studiem se dlouhodobě zabývám, a tak i přes lehce zmatečný twist mírně nadhodnotím a udělím snímku slabší tři hvězdy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to tak... Někdy prostě stačí, když film nonstop temně duní. Dokonce pak ani nevadí, že postavy se nechovají ani v náznacích, jak by se v takové chvíli choval člověk, ale rovnou přijímají roli figurek na žánrové šachovnici (chlápek vidí monstrum a místo aby se pokoušel utéct, se ohlíží po lampě, protože ví, že kdyby scéna přestala být strašidelně nasvícená, přestalo by mu hrozit nebezpečí). Vývoj děje je místy vyloženě dementní (ty padací dveře), ale je to tak za hranou, že to nevypadá, že tomu vůbec mělo být jinak. Ledasco je vykoupeno závěrem, který do toho zpětně vloží trochu logiky, ale zase bych nepodléhal iluzi, že to najednou dává smysl. Jde prostě o dlouhý hororový klip, kde jediná motivace je show. Podobně jako Rychle a zběsile na poli akce je tohle typický post-truth film v rámci hororu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch chce Jess (Katee Sackhoff) získať späť svoju dcéru. Chloe (Lucy Boynton) však z tejto správy nie je vôbec nadšená, keďže jej matka pri nej nebola vtedy, keď ju najviac potrebovala. Svojou nerozvážnosťou sa však Chloe dostane do problémov. Zaklope dvakrát na dvere domu, v ktorom býva stará čarodejnica, a tým prebudí nebezpečnú kliatbu. Jej jedinou nádejou na záchranu je jej matka, lenže otázkou je to, či sú dve osoby, ktoré boli tak dlho rozdelené, schopné spojiť sa a poraziť temnú kliatbu. - Na Don't Knock Twice som sa tešil už od prvého momentu, kedy som sa o tomto projekte dozvedel, pretože spojenie talentovaných herečiek Katee Sackhoff a Lucy Boynton, ktoré straší perfektný Javier Botet, je velmi slubným námetom. Don't Knock Twice svojím názvom nahneval kopu ludí v USA, čomu trochu nerozumiem, ale napriek tomu, že ide o modernú ducharinu, sa nejedná o projekt, aký sa dá nájsť každý týždeň. Tvorcovia sa vyhli klasickým zbytočným zoznamovačkám a už od prvých minút sa ide na hororovú akciu. Atmosféra funguje schopne a Javier Botet straší s prehladom, takže v tejto oblasti nemám čo vytknúť. Ideálnym doplnkom bola aj legenda o Babe Yage, ktorá mi pomohla zistiť, prečo to malo release v Rusku skôr, než v USA. Osamelý dom zvláštneho tvaru pri ceste pôsobí nepríjemne a tvorcovia zvolili inteligentný prístup, kedy sa dej uberá rôznymi smermi a preto to celé nepôsobí priamočiaro, čo je len dobre. Po niekolkých mesiacoch sa v horore objavil svet Upside Down, čo je len plus. Jediným mínusom je velmi rýchly koniec. Celé to na mňa pôsobilo velmi dobre, fungovalo to správne a ďalšie hororové projekty miestneho obsadenia budem netrpezlivo vyčkávať, pretože hlavne Javiera Boteta v blízkej budúcnosti čakajú úlohy v tých najväčších hororových projektoch. + Javier Botet + herečka z Oculus + herec z 13 Eerie + herečka z February ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ťuky-ťuky Baba Jaga, před peklem se dělá řada.. Bylo by snadné poplivat to kvůli otřepaným klišé, podceňování divácké inteligence či doslovnosti, ale proč to dělat, když je to v některých aspektech opravdu dobré. Hudba i zvukové podkresy znova dokazují, jak jsou u hororového žánru důležitou složkou atmosféry. Od tichého dunění a hučení včelích rojů až po syntezátory u božího záběru hořících dveří, fontány a matky s dcerou (úplný Deakins). Opuštěný dům u velšské rychlostní komunikace či rozlehlé venkovské sídlo působí hrozivě už sami o sobě, nezanedbatelným kladem je i vhodné obsazení (až v půlce jsem poznal Nicka Morana, neúspěšného karetního hráče a člena Stathamova kvarteta z Lock, Stock and Two Smoking Barrels). Navíc průběh šikovně svádí k dojmu, že vše standardně vyvrcholí jako tucty podobných duchařin, ale vy najednou zjistíte, že sedíte Jaze na lopatě a ani o tom nevíte. Škoda jen, že démonická čarodějnice, která vydávala zvuky jak astmatický E.T., moc hrůzy nebudila. Vlastně když se nad tím zamyslím, měla vysokou postavu, útlý pas, nohy jak Sklenaříková, kdyby si něco udělala s vlasy a narovnala chůzi, hned by mohla na přehlídková mola! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ja som dúfal, že sa mi to bude páčiť a aj sa mi to páčilo, len mi to počas pozerania pripomenulo také množstvo iných filmov, až to (pre mňa) nakoniec nemalo žiadnu vlastnú tvár. Takže nič extra, len solídne zmáknutá VYKRÁDAČKA. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V časoch tých najstereotypnejších ducharín ma vždy poteší, keď sa v podobnom type filmu objaví aj nejaký trochu odlišný záporák, či už nejaký démon alebo v tomto prípade čarodejnica, tentoraz sa navyše jedná o britskú produkciu, od ktorej mám vždy trochu väčšie očakávania, preto som si Don't knock twice nemohol nechať ujsť a nakoniec to nebolo zlé, ale aj tak sa nezbavím trochu rozporuplných pocitov. Prvá tretina mi sadla až prekvapivo dobre, zápletka pôsobí zaujímavo, film sa môže oprieť o sympatické a v rámci žánru aj pomerne prepracované postavy, či už v podaní Katee Sackhoff alebo aj jej dcéra, tieto dve tu majú zaujímavo podaný vzťah a hlavne výborne funguje aj po hororovej stránke, atmosféra sa vydarila, čarodejnica si minimálne svojim vzhľadom vie získať rešpekt a jednotlivé hororové sekvencie sú dostatočne pôsobivé. No potom to už upadne do priemeru, pozerať sa na to dá, ale film ani moc negraduje, čo už platí až do úplného záveru, aspoň finále v hororovom žánri očakávam trochu dynamickejšie, hororová stránka sa už úvodu nevyrovná a celé mi to prišlo síce prehľadné, ale aj tak zbytočne prekombinované, pričom ani to pátranie po pravde mi neprišlo tak atraktívne, ako väčšinou. A preto ma aj záver skôr sklamal. Ale ten vzťah s dcérou si tu neustále drží svoju kvalitu a tak aspoň po tejto stránke som bol zvedavý, ako to celé dopadne. A zo zvyšných postáv už zaujme iba detektív. Inak režijne môžem prakticky len chváliť, mám rád tieto malé horory, ktoré nepotrebujú veľký rozpočet, ale aj tak vyťažia maximum, aj keď v tomto prípade skôr len tú prvú tretinu. Takže nakoniec som trochu sklamaný, po úvode som čakal určite viac, ale to jedno pozretie neľutujem, na ten lepší priemer to stačí. 63% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od úvodu neskutočne snaživý duchársky horor, ktorý vsadil všetky karty na temnú atmosféru. Škoda, že ma určité pasáže trošku "minuli", pričom najviac som si sľuboval od "mikaníc", ktoré na mňa bohužiaľ nezaberali ako som očakával. Napriek tomu, že je "D.K.T" skutočne vykrádačkou ako prasa, uberať na "kvalite" mu z tohto dôvodu nebudem. Viac ma totiž zamrzel záver, ktorý upustil z tempa, mohol byť zdrcujúcejší, z pohľadu horor žánru skrátka vyhrotenejší. Aj keď sa nestalo, spokojnosť viac než slušná. P.S.: odporúčam sledovať večer so slúchadlami na ušiach - 65% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horor naruby. Příliš razantní a nesmlouvavé vhození do předem nijak nebudovaného, odbytě vystavěného děje. Jde to do hloubky na nesprávných místech a snaží se o svižné lekačky tam, kde by naopak měla atmosféra houstnout. Dokonce i bubák stokrát provařený jinde... Vlastně ani nevím, proč jsem na tuhle bídu byť i jen dvouhvězdičkově hodný, asi kvůli těm pěknejm babám. Ach jo. Neměl sem před tím dohrávat Resident Evil: Biohazard. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tady někdo nakoukal moderní horory a okopíroval strašící postupy, bohužel ale také přidal porci rodinného dramatu a na závěr se snažil vystavět detektivní zápletku. Pokud film zůstává u strašení, funguje to poměrně přesvědčivě. Zbylé ingredience jsou bohužel hrozné. Britský příspěvek do čarodějnických témat nemá šanci na nějaký výraznější zápis do historie. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Překvapení! Ani jsem nedoufal, že se mi nějaká duchařina z poslední doby zalíbí. Trapnosti V zajetí démonů a jim podobné mi tenhle žánr nadlouho znechutily. Báječné úvodní titulky navnadily, a tak jsem se ve skrytu duše těšil. Variace na Krvavou Mary (i když se mluví spíše o Babě Jaze, což je nakonec sporné) se vydařila. Snad i proto, že démonických scén je minimum (ano, pařáty lezoucí z umyvadla byly legrační, bohužel) a příběh je vystavěn jako atmosferické drama mapující nelehký vztah matky a odcizené dcery. V momentě, kdy se dcera dostane do smrtelného nebezpečí, snaží se společně s matkou najít cestu, jak z toho ven. Nejsilnější scény jsou ty, kde vládne jen obraz, mrazivá hudba a vyděšené tváře. Když se objeví démon, snímek začne sklouzávat k úsměvnosti. Ale jak jsem napsal, takových scén je naštěstí pomálu, tudíž za mě 4*. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Místy má tento horor zdařilou atmosféru strachu, ovšem v některých částech působí dosti lacině, což mi neumožňuje hodnotit lépe. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Příjemný horor s fajn herci, kteří sice občas působí trochu uměle, ale to zase zachraňuje docela slušná atmosféra a téma, které bylo nastoleno. Čarodějnice, nebo démon? Ono to je vlastně jedno. Hlavní je, že je tu dobrá zápletka. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době sáhnu po méně známém hororu, který příjemně překvapil. Don't Knock Twice přichází jako zjevení a už v prvních minutách by se napětí dalo krájet. Rozjezd je velmi solidní, pak přijde na chvilku ústupek, ale dále nemám co vytknout. Výborná atmosféra, napětí a herecké duo funguje dobře. I když jsem dlouho přemýšlel o třech hvězdách, nakonec závěr není až tak předvídatelný, jak se na první pohled zdá, což chválím. 7/10 = 75% ()

Reklama

Reklama