Reklama

Reklama

Don't Knock Twice

Trailer

Obsahy(1)

Po dlhých rokoch chce Jess (Katee Sackhoff) získať späť svoju dcéru. Chloe (Lucy Boynton) však z tejto správy nie je vôbec nadšená, keďže matka pri nej nebola vtedy, keď ju najviac potrebovala. Svojou nerozvážnosťou sa však Chloe dostane do problémov. Zaklope dvakrát na dvere domu, v ktorom býva stará čarodejnica, a tým prebudí nebezpečnú kliatbu. Jedinou nádejou na záchranu je totiž len jej matka. Otázkou ale je, či dve osoby, ktoré boli tak dlho rozdelené, sú schopné spojiť sa a poraziť temnú kliatbu. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ale jo, v tý krizi posledních měsíců, kde zakopnout o kvalitní horor je asi tak pravděpodobný, jako že Livingdead napíše smysluplný komentář, potěšila tahle Baba Jaga dvojnásob. Horor, co straší už jen zlovolnou hudbou (podle mě největší plus filmu) a co se nesnaží zavděčit současnýmu mainstreamovýmu divákovi. Lekačky celkem funkční, ale je to hlavně atmosféra (tedy v hororech to nejpodstatnější), co Don't Knock Twice tahá nahoru. No ale abych jen nechválil, vytknout by se tomu dalo docela dost, ale na to já tentokrát seru a děkuju Anglánům za slušný příspěvek do rodiny duchařských hororů, silnější tři*. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Väčšinou hodnotím/komentujem filmy hneď po zhliadnutí, ale pri Don't Knock Twice na písanie nebol čas, takže sa do toho púšťam až "deň po" a vlastne ani neviem what to say, čo asi vypovedá samo o sebe. Pamätám si viac menej len to, že som sa pri sledovaní mierne nudil. Baba jaga alebo čo za príšeru sme vlastne mali možnosť vidieť by sa dala označiť za celkom hrôzostrašnú, ale scén s ňou nebolo príliš veľa a mimo nich som nepociťoval najmenší závan hrôzy a či nebodaj kvalitnej atmosféry. Príbeh sa viac menej celý čas nikam neposúval, "vyšetrovanie" všetkého paranormálneho, čo sa mladej Jess dialo, vo mne nič nezanechalo a o napínavom rozlúskavaní záhady fakt nemožno hovoriť. 40% a na jedno zhliadnutie sledovateľné. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Jak říkají starý povídačky, neklepej na dveře, už ti takhle zmizel kámoš. Ne, oni jentak z hecu zaklepou. A ejhle hned jeden zaklepe bačkorama. To je překvapení. A pak začla taková líná naháněčka ve stylu It Follows. Souhlas s kolegou LIVINGDEAD, že černýho kámoše dostala hned a s ní dělala cavyky. Dá se argumentovat jedině tou rodičovskou láskou. Ten vztah matka-dcera jak tu spousta lidí vychvaluje do nebes, na mě nijak extra nezapůsobil. Každopádně atmosféra nebyla zlá, lekaček ač předvídatelnejch, tam pár bylo. Jen to vyústění bylo takový všelijaký. Schylovalo se to k větší záhadě a zápletce, než to opravdu skončilo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to tak... Někdy prostě stačí, když film nonstop temně duní. Dokonce pak ani nevadí, že postavy se nechovají ani v náznacích, jak by se v takové chvíli choval člověk, ale rovnou přijímají roli figurek na žánrové šachovnici (chlápek vidí monstrum a místo aby se pokoušel utéct, se ohlíží po lampě, protože ví, že kdyby scéna přestala být strašidelně nasvícená, přestalo by mu hrozit nebezpečí). Vývoj děje je místy vyloženě dementní (ty padací dveře), ale je to tak za hranou, že to nevypadá, že tomu vůbec mělo být jinak. Ledasco je vykoupeno závěrem, který do toho zpětně vloží trochu logiky, ale zase bych nepodléhal iluzi, že to najednou dává smysl. Jde prostě o dlouhý hororový klip, kde jediná motivace je show. Podobně jako Rychle a zběsile na poli akce je tohle typický post-truth film v rámci hororu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh Saxany z Walesu. Zaklepeš dvakrát na vrátka a už jde po tobě Saxana, Baba Jaga, Harry Potter i Katee Sackhoff. Posledně jmenovaná by byla žhavou adeptkou na čarodějnici, nicméně dostala roli matky, která šíleně chce urovnat pošramocený vztah se svojí odcizenou dcerou z "děcáku", která přivolala démona. Film je v podstatě nemile rozbředlý, řeší se vztah matky s dcerou, film tedy obsahuje i psychologické prvky. To je sice hezké, koho to ale v hororu zajímá. Určitě si svojí nucenou psychologickou linkou film zase až tolik neublížil. Film ztroskotal na slabém režijním provedení. Britský režisér Caradog W. James toho mnoho nenatočil. A to, co doposud natočil, nijak diváka nepřivede do stavu extáze. Nejásám nadšením z globálního výsledku, nicméně slušná řádka scén byla poměrně pěkně provedená, povětšinou se ale jednalo o scény "béčkového" ražení. Herecké výkony hereček v hlavních rolích, Katee Sackhoff a Lucy Boynton, s tím nechtěly až tak korespondovat, občas se tedy jevily, že jejich herecké výkony převyšují. Z filmu se na mě nepřenesl žádný strach, napětí dost polevovalo vlivem nekompaktní režie. Posléze se mně vybavily i jiné spřízněné snímky, třeba Zhasni a zemřeš a Kruh, které film v několika scénách zřetelně kopíroval. Natáčelo se ve Walesu, takže žádné atraktivní lokace nečekat. Zvukový efekt, který doprovázel zjevení démona, byl směšný. A když už se zdálo, že přijde double finále, režisér to uťal. Asi došly finance, film vyhlížel už beztak levně. Tak nám režisér alespoň dopřál zajímavý zvrat v závěru, poměrně dopředu neodhadnutelný. Nepovedlo se přijít s něčím, co by divákům narušilo spánek na týdny dopředu. Kdo moc hororů neviděl, může tenhle počin vzít zavděk. Kdo hororům holduje, nebude nijak překvapen. 6/10 ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama