Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři komedie Na samotě u lesa, Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak, humornou formou popisují různé typy tzv. chalupářů. Většinu postav napsali přímo pro jejich představitele, mezi nimiž vyniká především Josef Kemr v roli dědy Komárka. Manželé Lavičkovi, půvabně ztvárnění Danielou Kolářovou a Zdeňkem Svěrákem, jsou sváděni touhou po získání chalupy dědy Komárka, kterou však majitel, jak se zdá, jen tak neopustí. Vše nakonec vyřeší jejich děti, které si starého Komárka zamilují a začnou ho považovat za svého skutečného dědu. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Zarcon

V pořadu Veselé historky z natáčení oba se Svěrákem tvrdí, že tam říká nějaký text z protipožární příručky. Ale jelikož ve Veselých historkách z natáčení si dělali ze všeho srandu, tak to cca na 90% nebude pravda. 😁

Zarcon

Zarcon (hodnocení, recenze)

Marně se znažím dopátrat videa, kde Smoljak vypráví historku o Vodníkovi, přitom si matně vybavuji, že jsem v nějakém pořadu o něm slyšel.

na příspěvěk reagoval Ištván87

Pitryx

Pitryx (hodnocení, recenze)

Pozor, na netu jsem objevil povícero kopií s přeházenými scénami a nějakým podivným střihem. Proč to někdo dělá to netuším. 

Uživatel Pitryx smazal svůj příspěvek.

DejvCZ

DejvCZ (hodnocení, recenze)

Chyba ve filmu. 57:29. Když Věra vstupuje do chlíva tak jde vidět u jejich nohou kabel kterým je nejspíše napájená elektrická lucerna kterou nese. Klasická lucerna na petrolej by nejspíše neměla požadovanou svítivost. Všiml jsem si toho až v HD. 

na příspěvěk reagoval jis_

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

bubya

bubya (hodnocení, recenze)

Pro mě nejlepší český film, který mohu vidět tisíckrát a vždy se při jeho sledování pobavím, přestože scénář znám již téměř nazpaměť.

-hektor-

-hektor- (hodnocení, recenze)

Nechápem moc tomu, ako tu niektorí píšu, že Kemr mal v tom čase "utrum" v natáčaní, keď ako pozerám, mal v tej dobe aj 5 - 6 filmov za rok (niektoré som mal to šťastie aj vidieť). To asi treba tomu rozumnieť tak, že keď herec nenatočí za rok takých 20 kúskov, to akože nič nenatočil, hm? Inak film je bohovský, to ja len tak na okraj.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Za prvý, není to žádná vlhká díra. Za druhý, právě ji odvlhčuju.

denbrough

denbrough (hodnocení, recenze)

.. no a právě to jeho věčný remcání je neskutečně zábavný a já si to teda bez něj nedokážu představit... Ale je fakt, že mít takovýho člověka vedle sebe v opravdovém životě, asi bych se taky neudržel :-)

lucinkapes

lucinkapes (hodnocení, recenze)

Povedená česká komedie jedinym trnem v oku je mne Zdenek Sverak, ktereho z duse nesnasim. Sice se mne paradoxne vetsina ceskych filmu s nim libi a jako scenarista je skvely, ale kdyz zacne vsechny poucovat a moralizovat tak bych mu dal jednu pres ... usta. Nanestesti to uplatnuje ve vetsine svych rolich a ze si to vychutnava.

denbrough

denbrough (hodnocení, recenze)

Žádný jiný film nenabízí tolik hlášek, které by tak neskutečně zlidověly.. Co věta, to perla.. Neuvěřitelné. Nádherný, poetický a pro mě nejlepší český film vůbec...

chikiro

chikiro (hodnocení, recenze)

Miluju ten film. Tu atmosféru a pokaždé když se na něj dívám, tak je mi smutno, že z naší krajiny ubývá těch dědečků, ubývá koz pasoucích se na louce a chaloupek ve stráni...

pan.Kaplan

pan.Kaplan (hodnocení, recenze)

Je to skvělá komedie, ale 5 hvězdiček dávám jen velkým filmům a to tenhle snímek pro mne není. Ale vždy se na něj rád podívám, jen jednu scénu z něj nemám rád - tu poslední, jak pan Kemr seje na poli, přiběhnou k němu děti a on pak za svitu západu slunce odchází. Tohle mi přišlo už moc...

grimmb

grimmb (hodnocení, recenze)

Pořád něco buduju a stavím, hodilo by se mi pár dobře mířených rad pane Lorenc!!

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama