Reklama

Reklama

H0us3

(festivalový název)
  • Španělsko H0us3
Trailer
Španělsko, 2018, 105 min

VOD (1)

Obsahy(1)

K čemu jsou vlastně třídní srazy? Strávíte jeden příšerný večer ve společnosti lidí, kteří vás buď nezajímají, nepamatujete si je, anebo vám ztrpčovali dětství. Parta starých přátel z Ústavu výpočetní techniky v debutu režiséra Manola Munguia na vlastní kůži zjistí, jak moc se taková slezina může zvrtnout. Z obyčejné decentní večeře s partnery se totiž rázem stane peklo, když jeden z účastníků ostatním prozradí, že se mu podařilo rozkódovat jeden z nejtajnějších souborů na internetu. Otevírá tak jakousi virtuální Pandořinu skříňku, což pro účastníky sedánku rozhodně nemůže skončit dobře. (Future Gate)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Snad nejrychleji uběhlých 105 minut za poslední dobu. Klidně bych zvládnul ještě dalších 20 minut navíc. Technické věci jsou ve filmu velmi dobře vysvětleny prostými slovy pro všechny, kteří nejsou zapojeni do světa IT. A myslím, že je to dobrý nápad, protože tento film je tím pádem pro všechny. Každý, kdo bude dávat alespoň trochu pozor tomu porozumí. Jako bonus sympatičtí a snaživě hrající herci plus pro mě nadmíru výtečný twist ( netwist ) a uspokojivý konec. Jen škoda pomalejšího rozjezdu, protože jakmile začne film gradovat tak mnoho času do konce nezbývá. Během sledování filmu jsem si vybavil film https://www.csfd.cz/film/351648-coherence/prehled/. ()

griph odpad!

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Appka na budoucnost? Začíná to celkem slušně, partička lidi se sejde sama v h0us3. Pak začínají klasický kecy, kdy nakonec dojde na nějakou gamesku, tady jsem vážně fíloval šanci něčeho podobnýho jako Naprosti cizinci, ale došlo momentálně jen na trapné hádání hesel, ty hesla byly fakt pičovina, nakonec se ještě dozvíme, že Rafa, kterej vypadá jak typek z Bollywoodu nějak rozšifroval tajnej soubor, trochu kokotina, ale ok. V tom souboru je fakt něco kůl, takže si jedna děvka odběhne udělat hlasovku na tojlet, tady jsem čekal, že Rafa to má pošefovaný a buď ji pěkně zabodne nebo aspoň zmizne, ať je to zajímavý, ale to se světě div se nestalo. Nakonec se všichni rozhodnou rozšifrovat ještě jeden soubor, protože waj not, hlavně že na to heslo přijdou za 2 minuty a je to snad nejdebilnější heslo. . Začnou si ještě hrát s časem jako kokoti, kde jsem já kokot znova začal věřit, že tam uvidí, jak jsou všichni mrtví a dostane to nějaký grady, ale zase hovno. Je to fakt kurva zklamání. A ten závěr to dojebal úplně, vůbec jsem jim to nežral. :) ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Omílané téma nebezpečnosti internetu a UI v celkem zajímavě podané formě ze Španělska. Parta přátel a jeden super chytrý hacker, který rozšifroval appku, která umožní vidět budoucnost. Jejich vrtání se v appce ale přinese nepěkné následky, které nikdo z nich nečekal. Celý fílm je víceméně jen debata a neustálé mluvení na téma “co kdybychom viděli/měnili budoucnost” s překvapivě vpohodě postavama, občas dobrou atmosférou, ale neuspokojivým a prvoplánově utnutým koncem, který přišel právě když se film rozběhl. IT fandové si tady na tématice pošmáknou, normálně znalí fandové pochopí a ajťácky nepolíbení se budou občas ztrácet. Místy film připomíná něco mezi Coherence nebo The Invitation, ale ve výsledku si jde svým směrem. Takový zlatý průměr, který je ale ozvláštněn tím, že na něj divák bude za jeho originalitu ještě pár měsíců vzpomínat, a to si zaslouží body navíc. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Manolo Munguia je moc chytrej chlap a šikovnej filmař k tomu. Jediná má výtka se týká mizerného hudebního vkusu. Jinak je H0us3 velká pecka pro každého, koho znepokojuje bouřlivý vývoj technologií v kombinaci s úpadkem západní civilizace a snahou různých uskupení, všechny kontrolovat a ovládat. Pokud nepatříte mezi spokojené a důvěřivé ovce, možná budete mít malou příhodu panické ataky jako já. Manolo Munguia už před pěti!!! lety poodkryl skutečnosti, které mnozí netuší, nebo je jako já ostentativně ignorují. Co taky jiného, že? Výsledkem není ani tak sci-fi, ale spíš silně znepokojivý a velmi věrohodně působící thriller. Zdejší nízká hodnocení odráží smutný fakt, že film založený jen na dialozích, spousta ádéhádistů nepobere. Málo výbuchů, robotů, vesmírných lodí a moc titulků... . Paradoxně to asi budou tito lidé, kteří by útok UI, společně se zvířátky a rostlinami přežili. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaný film. Jednoducho povedané, čím viac odkryje, tým je to horšie. Začne ako výborná konverzačka, fakt ma to bavilo. Potom prídu s Assangeom a je to stále viac wtf a stále menej uveriteľné. A niekde od 70-tej minúty už sú všetci regulérne na smiech, dialógy ťahajú uši, herci sú afektovaní, réžia trápna a celé sa to skrátka rozpadne. Tie plamene vyzerali jak peklo v South Parku. Od nadšených štyroch hviezd, skoro až dole. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama