Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (376)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Horor o antihrdinovi si představuji trochu jinak. Yarovesky nám naservíroval víceméně kopii legendárního Donnerova The Omen, jen s tím rozdílem, že tento Damiánek může bez problému zastoupit laserovou řezačku a nepotřebuje křídla k létání stejně jako Superman. Čirá béčkoidní záležitost s potěšujícím ačkoliv nepřekvapivým závěrem. Možná měla Miri točit další porno... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný hororový superman s producentem Jamesem Gunnem je pro mne milé překvápko a v letošní topce chybět nebude. Většina kolegů je sice spíše zklamána, ale pro mne to jako superman villain origin fungovalo perfektně a nevadilo mi, že to příběhově jede dle zajeté šablony. Má to skvělé tempo, slušné herce, obstojnou technickou stránku a jakmile začne malý superman řádit jsou z toho hned dvě gore scény roku ( Střep v oku a rozpadlá čelist mi utkví v paměti snad na dalších 5 let!!). Finále je hezky vygradované a byl jsem opravdu překvapen jak brutální film ve výsledku je. Letos tuším brutálnější a zábavnější horor nevyšel, takže za mne palec nahoru a okamžitě chci naservírovat sequel s dospělým evil supermanem! 80% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Originální a divácky hodně přijatelný filmový počin, kterému by možná slušela více seriálová podoba s větším informačním rozvinutím o jeho původu a důvodu, proč je na Zemi (ve filmu se to bohužel nedozvíme). Herecky slušné a uvěřitelné výkony, kluk je hezky freak a psycho, takže mu divák přeje smrt co nejdřív:D. Po technické stránce je to zvládnuto absolutně skvěle a gore je šťavnaté a pěkně drsné, takže každý horor fanda si na tom smlsne (střep v oku, zlomená čelist a policistka proházená skrz celý dům byly fakt brutální). Dějově to zase žádná sláva není, samotné finále jako typicky ve většině hororech tohoto typu a celková filmová kostra jednoduchá, ale to se asi dá odpustit. V poslední čtvrtině filmu se to hezky vygradovalo a o akci už nebyla až do konce filmu nouze, takže za mě povedený dětský horor, i když letošní Potomek mě bavil asi o něco víc. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus možná trochu utahané, ale jinak solidně zvládnutý námět, který zajistí minimálně jednu důležitou věc. Když vám na zahradu spadne děcko ve vesmírné lodi, asi se nejednou zamyslíte nad tím, jestli si ho nechat. Mohl by z něj sice vyrůst nový Superman, ale jisté to úplně není. Druhá varianta totiž čítá rozbombardovaný barák a šíleného emzáka, který povraždí každého, kdo by na něj chtěl práskat mamince a tatínkovi. Pokud by se na těchto základech vybudoval nějaký důstojný "gore" komiksový vesmír, asi bych si úplně nestěžoval. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý pár z Kansasu sa dlhé roky snaží splodiť dieťa, ale nedarí sa. Jednej noci pri ich farme pristane záhadný predmet, pri ktorom nájdu malé bábätko. Ide podla nich o dar z nebies a preto si chlapca nechajú. Roky ubiehajú a Brandon (Jackson A. Dunn) ma stále viac pocit, že sa od iných rovesníkov odlišuje a že je voči nim nadradený. Keď začne postupne zisťovať, že má nadludské schopnosti, vydá sa na nebezpečnú cestu za zistením, čím v skutočnosti je. - Čakal som úplný odpad, pretože spojenie superhrdinský horor znie úplne banálne, ale nakoniec to ubehlo velmi rýchlo a dosť ma to bavilo. Elizabeth Banks je parádna a rozhodne nevyzerá na 45 rokov, Jackson A. Dunn tiež zahral svoju náročnú úlohu výborne, a velmi sa mi páčili aj výkony vedlajších hercov, ktoré sú väčšinou v hororoch ignorované, ale v tomto prípade boli do deja ideálne zakomponované. Prekvapila ma aj miera brutality, pretože sú tu dve scény, ktoré si zapamätám na dlho, a nečakal som, že by sa objavili zrovna v tomto type filmu. Tvorcovia velmi vhodne vybrali aj miesto, kde je príbeh zasadený, pretože z toho celý čas srší tá príjemná Midwest atmosféra Kansasu. Hodnotenie u mňa zráža hlavne to, že sme sa vlastne vôbec nedozvedeli nejakú príčinu alebo pôvod, ale s tým sa dosť dobre dá pracovať v sequeloch, ktoré by som si bez váhania pozrel. Tento experiment s novým druhom hororu sa podaril. + herečka z The Uninvited + herec z Shutter a Outcast ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Na konci filmu lze zahlédnout v jednom rámečku hlavního hrdinu filmu Super (2010), který režíroval producent James Gunn. (Isidor)
  • Natáčelo se od března do května 2018 v USA. (Varan)

Reklama

Reklama