Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Recenze (376)

verbal 

všechny recenze uživatele

Než si z nedostatku fertility adoptovat ze zoufalství ufonskou kal-elí kukačku, to už je daleko bezpečnější skáknout si do děcáku pro nějaký ten potrat cigánských narkomanů. Ten můžete alespoň řádně řezat, aniž by vám hrozilo, že vás za to jednou umlátí vaším vlastním pikapem, popřípadě vyvrhne bleskoočima. Jindy nadstandardně inventivní bratři Puškkové tentokrát uplácali jen průměrného, laciného a veskrze omšelého venkovského Antisupergeje, který, místo aby to rozjel pěkně naprudko globálně a vyhladil všechny ty komerčně vyhajpované, plytké a povrchní omalovánkové bukanýry, jen unyle zahluší pár vidláků a odfrčí si to na orbitu. Čili takové stěží patnácticentimetrové edukační starosti naprosto iritující hysterické pičí matky v permanentní laktační psychóze s nesympatickým ádéhádé Superfrackem, jehož byste nejradši od samého počátku umlátili kryplonitem, načež brnkli generálu Zodovi, ať si to přijede zkontumovat. Ale pořád lepší než nějaký megasprávňácký přihřátý debil ve slipech natažených přes elasťáky. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Něco podobného píší i ostatní - nechtělo by to spíš vymyslet nějaký originálnější příběh, než jen to temnoty předělat začátek působení Supermana? Navíc konec evokuje spíš pokračování, v tomto filmu víceméně nevyužité a vy jen litujete, že se hrdina neprojevil více v celé své "kráse." Více, než jsou jen vraždy. Škoda tak utopeného fantastického námětu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak se bohužel potvrdila moje obava, ža Yarovesky není dobrý režisér. Atraktivní námět nedokázal proměnit ve víc než průměrný film. Dějový oblouk je přesně takový, jaký si představíte, když se řekne "hororová variace na Supermana". Není v tom ani o chlup navíc, Brightburn nikdy nevybočí z linie, kterou člověk očekává. Tvůrcům holt ke štěstí stačilo podrývat klasickou kostru superhrdinského originu, hororového fanouška ale takhle překvapit nemohli. Ke kladným postavám nebyl režisér schopen vytvořit jakékoli pouto tak, aby diváka opravdu zajímaly. Film na mě proto nikdy nepůsobil, že tvůrci "chtějí vyprávět příběh téhle rodiny". Celou stopáž jsem cítil jen dojem "chceme si hrát s ideou zlého supermana, takže lidská mamka a lidský taťka tam prostě bý musí". Jenže Brandonovo řádění začne poměrně pozdě, a jen pár momentů je vyloženě zapamatování hodných, takže co si pak má člověk počít, když ho lidští hrdinové nezajímají. Respektive když nevěří, že jsou to životaschopné postavy? Brightburn určitě je sledovatelný film, vděčí za to svému námětu, který prostě je cool. Ale převládá pocit promrhané příležitosti. Mohlo to být totiž super různými způsoby, pojato víc navážno a tragicky nebo i naopak úplně odvázaným způsobem. Tahle výsledná podoba je ale nic proti ničemu, a tak to být nemělo! ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Je to hloupý, plný klišé a nelogičností. Ale taky to má šťavnaté fatality a solidního alternativního supráka. Těch nápadů možná není tolik, kolik bych si úplně přál, ale jako zábavná jednohubka to funguje slušně. A technicky je to fakt dobře ošetřený. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $17,300,439Tržby Celosvetovo $32,485,127 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ V prvom rade dobrý nápad. Na scénu prichádza temný superman. Nuž je to len nízkorozpočtovka, výzorovo a dejovo nie viac než epizóda z nejakého seriálu ale má to slušné tempo a hlavne dobré napätie, hustú temnú atmosféru. Pre mňa trošku také osvieženie po tých prepálených superhrdinoch posledného obdobia. /videl v kine: 65%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Stačí kouknout na pár horrorů o děckách a už nikdy nebudete chtít žádné parchanty! A tento je extra hnusný! Jinak já se bavil, dobře natočené... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný hororový superman s producentem Jamesem Gunnem je pro mne milé překvápko a v letošní topce chybět nebude. Většina kolegů je sice spíše zklamána, ale pro mne to jako superman villain origin fungovalo perfektně a nevadilo mi, že to příběhově jede dle zajeté šablony. Má to skvělé tempo, slušné herce, obstojnou technickou stránku a jakmile začne malý superman řádit jsou z toho hned dvě gore scény roku ( Střep v oku a rozpadlá čelist mi utkví v paměti snad na dalších 5 let!!). Finále je hezky vygradované a byl jsem opravdu překvapen jak brutální film ve výsledku je. Letos tuším brutálnější a zábavnější horor nevyšel, takže za mne palec nahoru a okamžitě chci naservírovat sequel s dospělým evil supermanem! 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa mi to nepáčilo. Herci sympatickí (vlastne len ústredný manželský pár, ostatní nie), ale postavy protivné. Gore fajn, ale nemám štrnásť, aby mi to stačilo. Nápad so „zlým Supermanom“ podľa mňa na celovečerák nestačí. Pravdupovediac nestačí ani na kraťas. Je vhodný maximálne tak na pokec nad pivom. Záverečné titulky OK. A dosť nerozumiem scénam zo školy, ktorým je spočiatku prikladaný veľký význam a nakoniec proste zmiznú z deja. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale tak vlastne proc ne, trailery sice slibovaly vetsi narez, ale ja se docela bavil. Jasne, veskerej scenar skoncil u napadu na predelani uvodu Supermana a dal to nikdo nijak nepromejslel, na druhou stranu, film je docela nekompromisni, radne krvavej a oko nebo celist jsou docela vyzivny. Navic nektery smrti nejsou uplne cekany. Trikove samozrejme slabsi, ale nic hroznyho, trochu jako pilot nejakyho serialu, s cimz koresponduje i otevrenej konec, i kdyz se obavam, ze dvojky se nedockame. Co se tyce hercu, Banks je docela fajn a Dunn je spravnej uchylacek, vypada krapet jak ze Stranger Things. Celkove takova spis hororova jednohubka, ktera ma par pekne krvavejch scen, nenudi, ale samozrejme nic velkyho se nekona. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Co v tom filmu je, není špatné, ale je až příliš očividné, že v tom filmu něco chybí. Netuším, jestli z něj z nějakého důvodu bylo něco vystříháno, nebo jde o organičtější omyl, ale působí to jako funkční kostra děje, ve které chybí všechny scény, které by nějak prohlubovaly charaktery a mezi těmi dějovými body tvořily něco, na co by se dalo napojit. Je to obrovsky promarněný potenciál, protože hodně věcí se mi tu líbilo, ale nakonec je to podivně hluché. Je to skoro až bizarní - v tom filmu je tak moc očividně něco špatně. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý pár z Kansasu sa dlhé roky snaží splodiť dieťa, ale nedarí sa. Jednej noci pri ich farme pristane záhadný predmet, pri ktorom nájdu malé bábätko. Ide podla nich o dar z nebies a preto si chlapca nechajú. Roky ubiehajú a Brandon (Jackson A. Dunn) ma stále viac pocit, že sa od iných rovesníkov odlišuje a že je voči nim nadradený. Keď začne postupne zisťovať, že má nadludské schopnosti, vydá sa na nebezpečnú cestu za zistením, čím v skutočnosti je. - Čakal som úplný odpad, pretože spojenie superhrdinský horor znie úplne banálne, ale nakoniec to ubehlo velmi rýchlo a dosť ma to bavilo. Elizabeth Banks je parádna a rozhodne nevyzerá na 45 rokov, Jackson A. Dunn tiež zahral svoju náročnú úlohu výborne, a velmi sa mi páčili aj výkony vedlajších hercov, ktoré sú väčšinou v hororoch ignorované, ale v tomto prípade boli do deja ideálne zakomponované. Prekvapila ma aj miera brutality, pretože sú tu dve scény, ktoré si zapamätám na dlho, a nečakal som, že by sa objavili zrovna v tomto type filmu. Tvorcovia velmi vhodne vybrali aj miesto, kde je príbeh zasadený, pretože z toho celý čas srší tá príjemná Midwest atmosféra Kansasu. Hodnotenie u mňa zráža hlavne to, že sme sa vlastne vôbec nedozvedeli nejakú príčinu alebo pôvod, ale s tým sa dosť dobre dá pracovať v sequeloch, ktoré by som si bez váhania pozrel. Tento experiment s novým druhom hororu sa podaril. + herečka z The Uninvited + herec z Shutter a Outcast ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám stupidně napsaný a brakově natočený teoreticky slibný námět. Z nějakého důvodu jsem získala dojem, že film má pověst zajímavé lahůdky, ale bohužel se mi dostalo jen počinu, kde tvůrci snad při každém rozhodování učinili tu špatnější volbu. Nevím, co mi lezlo na nervy víc, jestli nepřirozené expoziční dialogy, přehrávaní herců nebo tone-deaf nesmyslný střih, ale jisté je, že to všechno dohromady vyplodilo opravdu nekonečných devadesát minut. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad utopený v naprosto předvídatelném scénáři trochu zachraňují brutální, krvavé a nepříjemné mordy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Damiánek z Kryptonu terorizuje své adoptivní Kentovi, Lois Laneové pro jistotu rozdrtí ruku a náš svět nechce spasit, ale zprasit. Jestliže je nebe, musí být i peklo. Jestliže je Superman, musí být i Badman.. Brightburn se snaží napříč žánry dekonstruovat superhrdinství, ale paralyzují ho tři kryptonity. Bratranci Gunnovi (náhled do jejich filmografie je ostatně všeříkající) a Yarovesky, který s potenciálně atraktivním tématem prokázal i na ploše pouhých 85 minut absolutní neschopnost čímkoliv zaujmout (utrhnuté čelisti a střepy v oku se sice budou vyjímat v bulvární verzi Daily Planet, ale vyčichlému zbytku nijak nepomůžou). Lex Luthor jako poctivý lidumil, štíhlý chytrák Otis a Zodova parta v modroústřičných oblečcích zachraňující planetu Zemi jsou sice lákavé představy, ale k nějakému globálnějšímu pokračování s tímhle tvůrčím týmem už snad nebude vůle.. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jenže jakmile jednou vkročíte do realizace tohoto konceptu (ostatně nijak originálního), tak udělat ji takhle nudně, předvídatelně... Skoro bych to radši až neviděl a dal přednost nějaké "sci"-fi pitomince z 50. let. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film neni špatně provedený, ani natočený. Naopak po vizuální stránce je téměř bezchybný. Bohužel příběh je zde jak přes kopírák a jen do něho naroubovali dítě supermana (tedy pokud by byl zlý). Horor se zoufale snaží zaměřovat na brutalitu a tak s radostí ukazuje několika sekundové scény střepů v očích a odtržených čelistí, ale nějakou hororovou atmosféru zcela postrádá. Pokud vám do obličeje náhle nevlétne obličej s hlasitou hudbou, ani byste nepoznali, že o nějaký horor jde. 45% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Gunn brothers je dobré duo ... všechno, kde se točí tihla dva týpečci by vás mělo zajímat. Koho kdy zajímalo, jak by to asi dopadlo, kdyby Clark Kent byl odeslán směrem k Zemi za účelem absolutní dominance a podrobení lidstva, tak by se měl mrknout na Brightburn. Film a Superzmrd si opravdu s nikým neberou servítky a po dlouhé době se v kině dočkáme i celkem pěkného gore ... navíc tvůrci opravdu nejsou přizdisráči a ukazují politicky korektnímu SJW Hollywoodu ukazováček snad v každém záběru. Více takových filmů ! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na celovečeráku Justice League byl nejlepší ten evil Superman. Sice nedostal tolik prostoru, kolik bylo původně zamýšleno, ale mě bavil nejvíce ze všech jeho filmů. Proto jsem měl poměrně značná očekávání na tuhle Brightburnskou parafrázi na muže v červené kápi, která se bohužel rozptýlila po vývěskách negativních recenzí. A vskutku i já jsem částečně zklamán, na druhou stranu ale musím ocenit snahu to zkoušet trošku jinak, ač po tom průseru v kinech patrně poslední. Další smůlou z mého pohledu je, že jsem ještě před zhlédnutím začal sledovat tématicky podobné the Boys, kde se taktéž krví nešetří, tudíž zdejší brutalita na mě nezafungovala na 100%, přesto jsem sem tam odvracel zrak, jelikož to místy tvůrci už přehnali. Bohužel nebyl budget a cliffhanger nikdy nebude dovyprávěn, ale jsem rád alespoň za tento jednotlivý neokoukaný námět. Děkuji producentu Jamesi Gunnovi..7/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Presne, ako pise v komentari T2, bolo to pre mna mile osviezenie. Nemal som ziadne velke ocakavania a dostal som to, co mam rad. Napätie, hustu atmosferu a hlavne som sa nenudil. ()

Reklama

Reklama