Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Recenze (376)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem s tím, i díky nulovým očekáváním, neměl zas tak velký problém. Trošku jenom zamrzí, že ten námět zní fakt skvěle, ale ve výsledku se to až tak moc neliší od různých "Sitrotků" atd. Prostě další malý kluk, který má v hlavě vymeteno. ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Určitě je třeba ocenit to, s jakou ladností zvládnul rejža natočit téma, které bylo již několikrát hodně zprzněno. Taky jsem rád, že to nedopadlo happyendem (čehož jsme se mohli obávat už od počáteční scény ve stodole. Akčních scén není moc, ale atmosféra je super a nevypadá to vůbec zle. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Horor možná není úplně to, kam bych film zařadil. I když rating R byl na místě. S krví se nešetřilo, pár úmrtí bylo doslova vymazleno... Líbilo, hodně. Zde vidím spíše zklamání a průměr, u mě naopak milé překvapení. Sympatické obličeje. Efekty na úrovni a napětí kvalitní. Jak jsem psal na začátku, horor je možná tvrdé označení, ale jako temná variace na temnou verzi hrdiny to funguje skvěle. A tím, že se zůstalo v tom školním věku taky jen dobře, věřím, že se dočkáme pokračování. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

skvele bolo to vyborne proste superman ktorému preplo ale predsa to malo potencial byt lepsie a ten konec fakt dobry chcelo by to pokracovanie ale taky Cavill by ho rozsekal na kašu ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Zvláštní až děsivě zvláštní. Kvituju styl vyprávění, jen škoda, že se víc tvůrci nevěnovali samotné přeměně. Zajmalo by mě klidně i pokračování, které ale nevznikne. Škoda. 6/10. ()

Luff 

všechny recenze uživatele

Nudny to nebylo, nechutny akorat, takovej malej trochu jinej asperger 😁. Konec kterej necekate, a Billie E. to zabila. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Pozrieť si film, z ktorého na vás nekričí spoiler už z názvu je dnes zložité. A keď sa už pri Synovi temnoty báť nemusím, že by som niečo prezradil, môžem natvrdo napísať, že je malý Damien vierohodný víťaz konkurzu a že tých 90 minút čistky amerického vidieka fajn strávený čas. Ešte by som vyzdvihol finále, aké posiela šťastný koniec strmhlav k zemi, ale tým to končí. O ufónovi z planéty XY sa nedozvieme nič a o jeho misii zahrajú scenáristi tú najotrepanejšiu pesničku. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať že sa plne zhodujem s komentárom uživateľa T2. Len doplním skvelú hudbu, hlavne na konci keď sa to spojilo s tým čo som videl na plátne, mal som zimomriavky. Z počiatku som si myslel že sa to Rko zas tak nevyužilo, ale ten koniec, to teda bolo niečo. Videné v Cinemaxe Prešov, 22.05.2019, 17:50, sála D, sedadlo G7, sám. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Škoda plně nevyužitého potenciálu v krvavé psychořežbě. Jisté krvavé kvality uznávám, celkem slušně se tlačí na až brutální záběry, ale vše jednoduše hrne k lekačce na venkově. Líbil by se mi pomalejší a rozvleklejší vývoj chlapce na začátku než to vše vypukne. Zřejmě nebyl čas, film by si zasloužil psychologičtější hru na začátku s krvavě strašidelným vyvrcholením. Bohužel nevím jestli bude ještě čest, protože to zrovna nezapadá do ranku velkých filmových studií. 60% ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Námět je výborný. Docela mě ta představa i bavila. V podstatě nasraný spratek Superman, který se prostě rozhodl nepomáhat a být čím chce :-) škoda jen, že vizuální efekty nejsou žádná hitparáda. Jednu scénu, ale dlouho nevymažu z hlavy a to je ta, jak se strejda oddělil čelist od hlavy a snažil si jí nasadit zpět (odporné) - 58% ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Jaký " vizionářský tvůrce Strážců galaxie"? David Yarovesky? Asi ne. Ale ten kluk (Jackson A. Dunn) má, v něčem lepším, asi budoucnost. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Pripadalo mi to ako lacný B-čkový horror, hoci námet vyzeral celkom zaujímavo. Mladého z typickým hororovým xichtíkom našli celkom dobre... stačilo mu hrať celý čas one face sequence movie :) a nakoniec smrad zostal zlý aj keď sa miminka mohla z dobra roztrhnůť :( ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nebolo to presne to čo som čakal, mohlo to byť lepšie ale ani toto neurazilo. Filmu pomáha to že to má 90 min tým pádom sa nestihnete ani nudiť. Herci sú sympatický , samozrejme až nato decko ktorému máte na konci chuť zlomiť väz a to bol cieľ takže super. Po hororovej stránke musím pochváliť pretože zabitia aj keď ich bolo málo tak stáli celkom zato a niektoré boli celkom nechutné. Koncept superhrdinského hororu je skvelý nápad a v budúcnosti by som si prial vidieť niečo podobné. Možno aj pokračovanie ? ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Z tohohle by mohl být hodně slušný nový hororový subžánr. Přeci jenom nezranitelná postava se super schopnostmi, která si může dělat co se jí zlíbí a nikdo jí v tom nemůže zabránit, je pro to jako dělaná. V Brightburn máme malého ,,Clarka,'' který disponuje totožnými schopnostmi, jen není tak kladný, jako jeho dospělý vzor. Na tohoto anti super hrdinu se velice dobře povedl casting, protože jeho představitel si říká o facku už od pohledu, čili ho snáž můžete nesnášet. Děje jsem se ze začátku bál, protože se to rozjíždělo jako řadová mainstream blbost, ale když náš ,,superman'' poznal své dovednosti, začalo peklo pro celé jeho okolí, kdy padaly hlavy především v rodinném kruhu. Letos se zatím zřejmě jedná o nejbrutálnější horor, který lahodí oku všech gore příznivců, protože tu je k dostání několik precizních praktických efektů, které se nedají popsat, a je potřeba je vidět. Navíc to díky, na kino film, přijatelné stopáži krásně utíká a v posledních dvaceti minutách je to taková nekompromisní řezničina, že bych si přál okamžitě sequel. Tomu otevřel dvířka svým cameem Michael Rooker, ale obávám se, že vzhledem k nedostatečným tržbám, to bude pouze moje přání. Nicméně bych se nebránil ani seriálu, který by mohl přiblížit původ onoho ,,supermana''. - Osobní poznámka: Hororový debut Elizabeth💖 ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Byl to dobrý nápad...Mělo to potenciál...Ovšem nakonec všechno skončilo v popelnici marných tužeb...Ten film neměl žádný náboj, žádnou atmosféru, žádné napětí...Jestli tohle měl být horor, tak potom nevím co byl EXORCISTA?!... Je to marné, je to marné, je to marné!!! Za mě 55% ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel je to tak jak všude recenzovali - promarněný potenciál. Na základě trailerů jsem se hodně těšil, temný hororový young superman mohl být nářez. Tohle není sice úplně špatně natočené, gore efekty se nešetří, ale celý příběh působí strašně zkratkovitě a nedotaženě. Škoda. Snad příště.. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Jak dobrý námět pohřbít naprostou neschopností udělat cokoliv dobře. Je to plytká aamatérská sračka, na kterou nestojí za to koukat. Myslím, že jsem to tehdy proklikal během 10 minut. Snažil jsem se tam rychle najít něco dobrého, ale nic tam není. Opravdu nic. ()

Reklama

Reklama