Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Recenze (376)

Israha 

všechny recenze uživatele

Nápaditá žánrová mixáž uchopena naprosto základním, neinovujícím a režijně sterilním způsobem. Generické scény poznávání vlastních schopností střídají generické strašící scény, hlavní postava je jen dalším divným děckem, ty zbylé jsou figurkami bez charakterů. Do mírného nadprůměru posílá tento po všech stránkách obyčejný film pouze svižný styl vyprávění a poctivě využitý Rkový rating, přetavený do explicitních, nepříjemných, ale nikoliv samoúčelných krvavých scén. Jinak ale divák, který někdy viděl aspoň jeden superhrdinský origin a aspoň jeden horror na téma "creepy kid", vynecháním Brightburn o zhola nic nepřijde. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Bylo fajn,že v době,kdy jsem na tohle šel do kina,se hrálo čtvrtfinále mistrovství světa v hokeji Česko-Německo,takže jsem byl v celém sále sám.Film mě ale hodně zklamal.Trailer namlsal,celek se nepovedl.A je to škoda,byl to zajímavý námět. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Pro člověka, který obecně na horory moc nekouká se to může jevit jako nadprůměrný horor se zajímavým námětem, ale pro někoho, kdo má již nějaký ten horor nakoukaný se jedná o "klasiku" s nevyužitým potenciálem hlavního hrdiny. Ale musím uznat, že scéna se střepem v oku a autem ve vzduchu byla vážně něco. I proto za Čisté 3* ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Námět to není vůbec špatný. konec konců proč by musel být každý spratek co omylem přistane na zemi, být hodný správňák, co nosí důchodcům tašky s nákupem, zachraňuje koťátka a podobně. Bohužel zpracování se nepovedlo a to dost. Postavy se chovají krajně nelogicky a všichni jsou nesympatičtí natolik, že mi ani nijak nevadilo, že je ten vesmírný sociosupemánek rozcupoval. Ve scénáři je děr jak v ementálu a film ničím nezaujel. Za mne hořce promarněná příležitost. Za mne 30%. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Tak se podívejme jak dopadl tento zbrusu nový zocelený žánr filmu aneb Superhrdinský horor. Za mě velice povedené a zajímavé sledovat mladého Brandona Breyera jak objevuje své schopnosti totžné se Supermanovými. Jedná se o klasický Supermanovský příběh, dítě spadne s lodí kousek od farmy dvou lidí kteří touží po dítěti ale nedaří se, tak přišel dar z nebes a to doslova a jaká to náhoda že farma se nachází v Kansasu (Klark Kent spadl se svou lodí též v Kansasu ve fiktivním městečku Smallville). Zajímavé je že pro utvoření tohoto nového žánru si tvůrců vybrali právě Supermanův příběh jenž je snad nejznámějším originem vůbec a tak dokáží diváci ocenit tu onou změnu v průběhu příběhu. Tento mladík za nedlouho při dosažení své dekády na planetě Zemi pochopí že je s ním něco v nepořádku, objeví svou supersílu a během pár okamžiků další schopnosti. Ale co nastane když místo dobra si vybere stranu zla? Jedním slovem masakr. Po audiovizuální stránce je to skvěle odvedené řemeslo, kamera zpočátku i připomíná (nevím zdali to byl záměr) i již legendárního Muže z Oceli od Zacka Snydera. Orchestrální soundtrack od Tima Williamse nám dopřává slyšet směs hororových prvků a zároveň hrdiných melodií, tudíž dostáváme zajímavé spojení i v samotném soundtracku. K závěru bych dodal že film je opět pro všechny diváky, obzvláště pro fandy hororu a komiksu (jako jsem já). Tak se běžte podívat na novodobého "Supermana" jenž svou sílu však nevyužije ke konání dobra. Dejte si pozor aby jste nenaštvali mladého Brandona Breyera aka BB to by jste měli velký problém obzvlášť když si říká... SYN TEMNOTY Mé hodnocení: 8.5/10 ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Stupidní scénář na úrovni Cčkových filmů se tato hodina a půl nudy zkouší dohnat několika nechutnýma scénama. Superhrdinský horor by moh být zajímavá věc, ale ne takhle ... ()

Tet.Ew 

všechny recenze uživatele

Myslím že by se z toho dalo vyždímat mnohem víc. Škoda, je to celkem nelogické a plný scén které nic neznamenají. Film od kterého nic moc nečekejte. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Temně do polohy gore hororu laděná a variace na Supermana, která nekonečný jakýmkoliv propadákem, ale zároveň zažíváte jako divák ten všeobjímající pocit, že se z toho dalo vypotit, vyždímat, vycucat... mnohem více. Absolutně ošizená story, která fragmentovitým přístupem spoléhá na naši znalost konceptu Clarka Kenta, je plná na první pohled zajímavých postav, na pohled totálně rezignuje na jejich přiblížení divákovi a tak je vám v důsledku putna, jestli někomu vykousne volant do lebky díru nebo ne. Úplně nejhorší psychologický nevývoj je pak u ústřední trojky, kdy reakce rodičů na zničehonic zvěrstva páchajícího superzlouna racionální hlava nebere a tím víc s postupujícími minutami skřípe nejenom logikou jakákoliv jejich interakce O malém divochovi ani nemluvím. Psychologický vývoj se tomu říká Briane a Marku, sakra. Když to shrnu, tak odvyprávěno je to účelově, aby malý satan mohl vygenerovat co nejvíce digitálních mrtvol a působilo to celé hodně temně. Ta temnota se daří, vizuálně při šestimiliónovém rozpočtu nadstandartní, ale po tvůrčí stránce je to baráž o druhou ligu. 60% ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Přímočarý slasher podle zajímavého námětu, který nenudí, ale měl mnohem větší potenciál. Nečekejte žádnou přehnanou hloubku a je z toho solidní popcornovka. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Rodicom sa nedari s pocatim a tak jedneho dna najdu male dieta,ktore stroskotalo na Zemi,z coho maju obrovsku radost,no casom ako rastie sa zacinaju u neho prejavovat zlovestne vlastnosti,namet filmu je fajn,herecky vyborne zvladnute,gore efekty moc potesujuce,atmosfera postupne graduje a zaver trosku necakany,jednoducho suma sumarov sa jedna o nadpriemerny horor,ktory ma velmi potesil a pobavil...:-) ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

To měl být nějaký vtip? Já se totiž dost nasmál. Takhle hloupý scénář a méně uvěřitelné herecké výkony jsem už chvilku neviděl. 30% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pomerne slušne natočený film, ktorý mierne rozširuje daný žáner. Postupné mapovanie „ako sa stal z nevinného malého chlapca neporaziteľný anti-superhrdina“ nie je zlé, ale mohol by to byť oveľa lepší a sofistikovanejší (snaha bojovať proti zlu, snaha bojovať voči vnútornému démonovi). Solídne výkony od E. Banks D. Denmana. Až príliš otvorený záver (pre mňa dosť desivý a bolestivý), čakal som, že sa to „uzatvorí“. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Co když na Zemi dopadne dítě z jiného světa a místo toho, aby se stal hrdinou lidstva, se naopak stane ohromnou hrozbou? Klasický a velmi známý příběh Supermana z období jeho dětství, avšak z opačné stránky jeho charakteru. A tak tu máme v podstatě ten samý příběh, jen s drobnými úpravami. Ano, děj lze tak relativně snadno předvídat již od samého začátku právě vlivem znalosti původního příběhu, ale jakmile se začne vyvíjet směrem do zcela jiných obzorů, vytvoří se zábavný dojem dané děsivosti. Snímek se tak stává výborným předvojem televizního seriálu 'The Boys' (2019), který se známými hrdiny, coby naopak antihrdiny, jen hemží. Samozřejmě i včetně Supermana. A tak tu máme překvapivou a dá se říci přímo podvratnou vizi radikálního nového žánru: Teror superhrdiny. Roli zlosyna dostal patnáctiletý Jackson A. Dubna, kterého lze spatřit i ve snímku 'Avengers: Endgame' (2019), a rozhodně překvapil. Svoji démoničnost zahrál impozantně a s přesvědčením. Film má dokonalou atmosféru a napětí držící se od začátku do samotného konce. Další výjimečností snímku je fakt, že si příběh vystačil bez nadměrného použití CGI efektů. Samozřejmě že tu jsou, ale ne za každou cenu. Snímek údajně stál sedm milionů dolarů, což je překvapení asi největší. Námět je zpracován precizně a to do sebemenšího detailu. Koncept, s patřičným protikladem všeho dobrého dle superhrdinské modelu, je povedený a bez skrupulí bourá daný superhrdinský stereotyp. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

A vite co? Půjdu proti proudu a řeknu že jsem si to užil a náramně se bavil, jistě, dalo se z toho vytěžit víc ale vzhledem k faktu že je to první a pokud vím, jediný film na toto téma tak super práce. Jinak jdyby tohle byl první díl seriálu tak jsem nadšen. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl pilotní film k seriálu, bral bych to z jinýho úhlu pohledu. Ale takhle to byl studenej film jak psí čumák, kde byla ukázána jakási parodie na to, jak by to dopadlo, kdyby Superman nebyl hodným Supermanem. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál námětu, to je asi nejvýstižnější popisek filmu Brightburn. Je to temný Superman, nic víc navrch. Divák se nedozví nic o původu klučiny Brandona, jen to, že je z vesmíru. Jeho slabina tam není rozvedena, je to opravdu ploché odvyprávění originu dětského antihrdiny. Kasovní zklamání pro Screen Gems/Sony. 3* ()

Reklama

Reklama