Reklama

Reklama

Zkouška ohněm

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Francouzské psychologické drama o tragédii a přijetí sebe sama s fascinujícím Pierrem Nineym v hlavní roli. (Letní filmová škola)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (3)

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Letní Filmová Škola 2019, film 30: Život se vám dokáže rozpadnout v jediném okamžiku. Ať je to nehoda, úraz, mrtvice, či v tomto případě deformující popáleniny, jako následek pracovního nasazení (omlouvám se za spoilery, ale u filmu, který se jmenuje Zkouška ohněm a je o hasiči není moc těžké přijít na to co se stane). Sledujeme pak hlavního hrdinu, který se snaží vrátit do "normálního režimu" nebo se tomu aspoň co nejvíce přiblížit, a postupně překonává deprese, splín a krize partnerského a rodinného života. Důležitý film pro všechny, co nemají zkušenosti s podobnými životními situacemi. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi mě bavila první půlhodinka zobrazující každodenní rutinu hasičských zásahů v Paříži, poté se ovšem Zkouška ohněm přehoupne ve velmi plačtivé a emoce ždímající drama o životní zkoušce, která srazí jednoho z požárníků na úplné dno. V tu chvíli je to tendenčně natočené drama o civilní tragédii, které se ke konci začne mírně táhnout. Možná je nám hlavní postava představena příliš otřele, téměř jako klišé (úspěšný mladý člověk mající milující ženu a dvě malé děti) a iracionálně zůstává v prostředí, kam by běžný hasič ani nepáchl (jakmile ze stropu nad vámi proudí plameny, rozhodně nestojíte na správném místě - to mě naučilo už téměř půl století staré Skleněné peklo, a to nejsem hasič). Je to tedy v podstatě schematické drama, které se více zabývá dopady nešťastné nehody než jejími příčinami, což mě jako diváka nemělo čím překvapit a nesedlo mi to úplně tak, jak mělo. [LFŠ 2019] ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Skrze nekonečné Franckovy monology se na mě přenesly všechny jeho frustrace. V kině jsem tak neseděl hodiny, ale pocitově minimálně den. Nespláchly to ani ty potoky slz, jimiž je Zkouška ohněm “vyšperkována”. Tenhle ani žádný podobný film už nepotřebuju nikdy v životě vidět. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Ve francouzských kinech film vidělo více než 1 milión diváků. [Zdroj: LFŠ UH 2019] (klukluka)

Reklama

Reklama