Reklama

Reklama

The Morning Show

(seriál)
  • USA The Morning Show
Trailer 1
USA, (2019–2023), 27 h 40 min (Minutáž: 46–66 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Billy Crudup, Nestor Carbonell, Gugu Mbatha-Raw, Mark Duplass, Bel Powley, Karen Pittman, Victoria Tate (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Nahlédněte v nekompromisně upřímné dramatu nominovaném na tři Zlaté glóby do moderního pracovního prostředí pohledem lidí, se kterými vstává celá Amerika. (Apple TV+)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (103)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jestli bude Apple točit podobné série,pak bude Netflixu a HBO více než důstojným soupeřem prakticky od začátku.Morning show se rozjíždí celkem nevinně,ale postupem času začne nabírat na obrátkách a nakonec dojde k finále,které je jeden velký shitstorm a taková emocionální jízda až mě to samotného překvapilo.Nosným pilířem jsou v tomhle případě jednak herci (skvělá Jennifer Aniston,správně nejednoznačný Carell) a pak dobře napsaný scénář,který dokáže parádně budovat atmosféru a přitom nepůsobí nijak strojeně a uvěřitelné je tu každé gesto a každé slovo.I když si o celé aféře metoo myslím svoje a za mě přerostla do obludných rozměrů honu na čarodějnice,tady je to podáno natolik dobře,pochopitelně a nečernobíle,že když už seriál nevyvolá "pochopení",minimálně vyvolá diskuzi a to je dobře...80% + 10% za poslední díl,protože lepší finále série tu letos nebylo ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem dlouho odkládala, protože mi bylo jasné, že se nevyhnu aspoň malému srovnání s mým milovaným The Newsroom. Ale nakonec jsem to zhltla na posezení. Ne vše mi úplně sedlo, ale v druhé polovině už z toho byla hotová závislost. Herecké obsazení parádní, tedy až Aniston, která prostě hrát neumí. A to finále. ()

Reklama

lucascus 

všechny recenze uživatele

03/03 Uff. Tohle bylo vcelku silný kafé. V hlavní roli “me too”, společně s kariérismem, drzostí, přetvářkou to vše prozkoumáno skrze hlubokou sondu psychologicko-realistické podívané. To, že je Weinstein prase největšího kalibru, to všichni víme, taky se na něho už uvařila voda. Další “me too” kauzy zejména v českém prostředí zcela zlehčujeme. Některé právem, jiné neprávem. Toto ale není předmětem zkoumání seriálu. Ten poukazuje celou tuto kauzu optikou jak ženských obětí (ženy, které podlehly kariérně výše postaveným mužům), tak obětí mužských (muži, kteří se stali předmětem honu na čarodějnice). Záleží pouze na divákovi, kterou stranu si vybere. Hranice mezi těmito světy je zcela nezřetelná a mnohdy nepatrná. Mužské i ženské myšlení je odlišné, v zásadě se může stát, že oběti i predátoři můžou být v jedné kauze na obou stranách. Poslední díl první série byl opravdu adrenalinový, to už se mi u seriálu dlouho nestalo, těším se na další sérii. Nutno rovněž vynést nahoru i herecké výkony (a to ne pouze dvou ženských hereckých megastar), zejména mě však těší kvalitní a po psychologické stránce pečlivě zpracovaný scénář.. Vše výše zmíněné, ta slast a rozplývání ze seriálu s dokonale budovanou pointou, to vše patřilo 1 sérii. Nyní jsem dokoukal i tu druhou sérku. Rozčarování. Chaos. Nic nefunguje, zápletky jsou uměle poslepovány k sobě lepidlem jménem "koronavirus". Ta dynamika, sdělení, poselství první série je pryč. Nedokážu uvěřit, že něco tak skvělého nechali tvůrci zcela vyšumět. Takové rozčarování jsem zažil snad pouze u seriálu "Lost", když jsem dokoukal poslední, zcela zbytečný díl. Postava Mitche (tak psychologicky vykreslená v první sérii) v druhé sérii vedla od nikud nikam. Z rebelující Bradley s názorem se stala nevyrovnaná labilní blondýna, a jestliže Aniston byla původně zajímavá a mírně záporná postava, ve druhé sérii byla již pouze na pěst (ani herecky to Aniston neukočírovala). Zajímavě se začala prezentovat postava Coryho (ovšem ani zde to tvůrci nedokázali dotáhnout do konce). I Stella (Coryho korejská asistentka) by mohla rozehrát svou zajímavou postavu, jen kdyby dostala větší prostor. Vše ostatní zklamání. Budu dělat, že druhá série neexistuje. Kéžby. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

The Morning Show je skvěle napsané, výborně obsazené a těží maximum z velmi silného tématu. Bohužel Jennifer Aniston na dramatické role nemá, a sledovat v pilotním dílu její snahu vyjádřit nějaká emoce pouze obličejovými svaly, byl nepříjemný zážitek. Naštěstí ale celá show nestojí pouze na ní (a i její herecký výkon se v průběhu buď mírně zlepší, nebo si na něj prostě zvyknete), híří to tu velkými hereckými jmény a velice schopnými herci, kteří mají natolik silné role a dostatek prostoru na to, aby skutečně zazářili. A pak to finále! ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Pomalu, ale nezastavitelně gradující koktejl manipulace, lží a her, které pokrývají ta nejsoučasnější témata od #MeToo, přes masové střelby, klimatické změny po sílu masmédií. Precizně natočené, sugestivní, dokonale zahrané (Billy Crudup předvádí životní roli a svou postavu si užívá, Mark Duplass je dokonale přesný, Reese Witherspoon uvěřitelně zapálená a Jennifer Aniston adekvátně nesympatická ve své snaze se zachránit). Jeden z top seriálů roku 2019. ()

Galerie (257)

Zajímavosti (8)

  • Za první dvě série činil plat Jennifer Aniston (Alex) a Reese Witherspoon (Bradley) 2 miliony amerických dolarů za epizodu a to pouze za jejich hraní v seriálu bez započtení jejich platů exekutivních producentek. (hansel97)
  • V Austrálii byl seriál vysílán pod názvem Morning Wars, protože název The Morning Show nese již několik let existující skutečná ranní talk show vysílaná v Austrálii. (oli009)
  • Že tento seriál pochází z dílny Applu se opravdu nezapře, jeho produkty lze zahlédnout v průměru ve 32 záběrech v každé epizodě. V jedné čtyřsekundové scéně je dokonce možné zahlédnout děvět produktů z dílny Applu. (Skarface)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Stranger Things a další zastavují produkci

Stranger Things a další zastavují produkci

14.03.2020

Jak se situace okolo koronaviru mění často i z hodiny na hodinu, tak se mění i postoje jednotlivých studií či producentů. V praxi to znamená akorát to, že s přibývajícím časem se nejen odkládají již… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama