Reklama

Reklama

Král chlapců

Nigérie, 2018, 165 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Politické ambice jedné mocné podnikatelky jsou v ohrožení kvůli jejím kontaktům s podsvětím. Začíná boj o moc, ve kterém může přijít o všechno. (Netflix)

Recenze (4)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit nigerijský politický thriller, který je podaný formou naivní ukecané studiovky. A má tříhodinovou stopáž! Ať jsem se snažila sebevíc, bylo to utrpení. Působilo to tak parodicky, že to celou snahu o seriózní uchopení závažného tématu poslalo do kopru. Ale něco mě vážně pobavilo, a to herečka v hlavní roli, která mi svým přeexponovaným herectvím, gesty, mimikou a i tím nakřáplým hlasem velice připomínala jednu naší hereckou hvězdu ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek sleduje příběh podnikatelky s pestrou minulostí a vládkyně se slibnou politickou budoucností. Jmenuje se Alhaja Eniola Salami a je pilířem společnosti. Její politické ambice však mají co do činění s podsvětím, z čehož vyniká značné bohatství. Strategie vládnutí, popularita obyvatelstva a loajalita nejbližších ji zavedla až na vrchol politických ambicí. V rámci politického podsvětí je však vládkyní bezohlednou a to s vidinou získání pevného politického postavení. To, oč tu běží, je tedy mocenský boj, který začne ohrožovat jak její vládu, tak i ji samotnou. Nigerijský film, který svojí kvalitou, pevným scénářem a okázalou hravostí doslova šokuje. Jako důkaz, že i nigerijská kinematografie dokáže vyprodukovat velice kvalitní film, zcela postačí. Kdo ještě nezná Nollywood, tento snímek je nejlepší vstupenkou do těchto filmových afrických vod. Jedná se o politický thriller mající v sobě mnoho silných témat. Ambice, moc, chamtivost, pomsta, násilí, karma a samozřejmě posílení postavení žen. Máme tu touhu po moci, všudypřítomnou korupci, kdy se hlavně ke konci příběhu divák nestačí divit, co všechno je možné. A to za pomocí doslova těžkotonážních dialogů, ve kterých jediné slovo nevyzní zbytečně. I přes tříhodinovou stopáž snímek nejenže nenudí, ale diváka dokáže pevně sevřít. Už ten scénář je mistrovské dílo a filmový produkt to jenom potvrdil. Každá postava má svoji sílu a charakterovou rozměrnost mající v ději své pevné místo. Ano, snímek je převážně dialogový, ale ale právě v tom je síla celého příběhu. ()

deizolator 

všechny recenze uživatele

Určitě stojí za to vidět! Myslícího diváka film neznudí ani přesto, že je dlouhý - rozhodně totiž není zdlouhavý a ani po třech hodinách jsem nechtěl, aby skončil. Proniknete do tajů zkorumpované nigerijské společnosti. Ty dialogy si budu ještě dlouho pamatovat. ()

Reklama

Reklama