Reklama

Reklama

TaJeMno

(pořad)
Mysteriózní / Krátkometrážní
Česko, 2018, 10 min

Režie:

Filip Štoček

Kamera:

Filip Štoček

Účinkují:

Jaroslav Mareš (moderátor)

Obsahy(1)

Reportér Jaroslav Mareš vás zavede na zvláštní a zapomenutá místa a odhalí pro vás jejich tajemství. Vynoří se před vámi děsivé příběhy, které se skutečně staly, a pohnuté osudy lidí, na které jen tak nezapomenete. (Televize Seznam)

Recenze (5)

cheyene 

všechny recenze uživatele

TaJeMno není vůbec špatným počinem, byť z průměrnosti se jen těžko dostane. Mnohé epizody jsou vskutku chytlavé, mají atmosféru a i určitou výpovědní - informační hodnotu, avšak jiné jsou na hranici průměru a podprůměru. Na každý pád však říkám, že každou novou část dosud očekávám s chutí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tajemný Dima v Křivoklátských lesích , stavba dálnice na Slovensko za Protektorátu, kterou na místě odstartoval sám Rudolf Hess apod. Seriál je k vidění na www.televizeseznam.cz  (stream.cz) v sekci dokumenty. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný počin Streamu (Seznamu). Některé epizody (zvláště pak ty o vraždách – zmizeních a následných nalezení mrtvých těl) jsou opravdu dobré. Ty s historickým podtextem o známých osobách už jsou dost „polemizující“, plné tvůrčích dedukcí, takže ty mou pozornost zas až tolik nezaujaly. Jinak si ale nestěžuju – bylo to krátké, zajímavé – prostě dobrá oddechovka… ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Ano, občas se tu přehání, a kdejaká povídačka tu dostává punc horroru, ale pořád je to o řády lepší než konspirační Utajené příběhy českých dějin. ()

Kortan 

všechny recenze uživatele

Když se změnil ředitel Stream.cz, hodně tvůrců odešlo, tak si Stream.cz řekl, že to potřebuje nové pořady a tak vznikl pořad jménem Tajemno. Pořad, který moderuje Jaroslav Mareš, který působil jako redaktor, dramaturg a editor. Také působí/působil v Českém rozhlasu region - toť seznámení s pořadem. Pořad Tajemno se zaměřuje na záhady, legendy, historické tragédie a tajemství. Některé díly (asi tak třetina +-) není vůbec špatně zpracována a pokud nejste moc znalí v historii, tak vám to i něco dá. ALE bohužel, převážně se jedná o ''mýtické'' nicneříkající duchařinky. Někdy to zní, že pan Jaroslav vás chce o pravdě za každou cenu přesvědčit. Viz. ''Můžete si říct, že všechno to jsou povídačky lidí, kteří to nemají vůbec v hlavě, tak úplně v pořádku, i mě se chtělo nad tím mávnout rukou, když jsem tady byl, ale natáčet poprvé, tak se kameraman v jednom místě v lese zastavil, a zeptal se: kde že tedy je strom oběšenců. Přitom stál právě pod ním.'' (z 10. dílu Branišovský les) - co to jako je? Vážně nás diváky chce přesvědčit o nadpřirozenu, když jeho jediné důkazy jsou výpovědi lidí? Bohužel pane Mareši, takhle to nepůjde. Shrňme si to: Kamera dobrá, po zvukové stránce taky dobré, editace a celková postprodukce není nejhorší, ale brát tento pořad vážně moc nejde, a i když některé díly jako ''Odhalená tajemství zmizelého mostu'', nejsou úplně nejhorší, pořád je to na hranici bídy - 2*. ()

Reklama

Reklama