Reklama

Reklama

Max a Gaston jsou dva šprýmařští samorostlí policajti, kteří jdou na lov gangsterů úplně jinak než všichni ostatní. Své nejlepší nápady totiž dostávají ve chvíli, když se cpou pravou švýcarskou čokoládou. Max navíc odpaluje granáty, které po něm vrhají pronásledovaní gangsteři, tenisovou raketou s bravurou Borise Beckera. A to vše zvládá s typicky "alpským" klidem. Oba policisté řeší záhadný problém, musí totiž nalézt vraha s tygřími drápy, který za sebou zanechává krvavou stopu. Jeho oběťmi jsou vždy mladé a krásné dívky - všechny z Anglie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Ej Hlemýžď

všechny recenze uživatele

Čokoládoví čmuchalové. O tomto filmu prohlašuje Menzel, že ho natočil za pouhé 3 týdny, přičemž honorář za něj byl vyšší než za všechny ostatní filmy, co kdy natočil před ním. Proto má na něj dobré vzpomínky. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tak blbou dvojku jen tak neuvidíte a ta nemluvnost jednoho a její rozuzlení na konci... sice to na oscarového režiséra nevypadá, ale slabší chvilky jen tak pro ulehčení mohou přeci nastat u nás všech..!!! :-) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

V hodnocení přidávám, zejména pro samotné pokorné přiznání Jiřího Menzela, že si na tomto svém filmu ničeho neváží, že jej točil jen pro peníze. Ano je to pitomé. Ale peníze nejsou odsouzeníhodný důvod vzniku filmu, jestliže se netvrdí že je to jinak.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ani se nechce věřit, že tuhle komedii režíroval Menzel. Pokud tedy pominu zaměnitelný režijní rukopis, není to tak špatný film, jak vyplývá ze zdejšího hodnocení. Na Menzela to je ale málo. Dva cool policisté, co dosahují dobrých výsledků při vyšetřování, jen když se cpou tabulkou švýcarské čokolády, je opravdu slabomyslný nápad, ale tempo a zručná akce filmu nechybí. A to asi rozhodlo v mém hodnocení. Není to nudné a není nutné u toho jíst zrovna švýcarskou čokoládu, ale z osobní zkušenosti můžu prohlásit, že po filmu jsem dostal opravdu na čokoládu chut. 60% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobrý dabing (Filmové studio Barrandov Dabing, 1988, Ivan Vyskočil, Jitka Molavcová v jedné z mála dabingových rolí, Vladimír Ráž a další) v ulítlé komedii s prvky grotesky, od které rozhodně nemůžete čekat intelektuální očistec. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem od tohoto filmu mnoho nečekal, ale že to bude taková slabota, to vážně ne. Dva nosáči co taknují super jsou proti tomu geniální duchaplná zábava, dotýkající se nadoblačných výšin filmové komiky. Dokonce i opravdu blbé, tisíckrát převařené italské komedie plné fekálního, prdícího a pšoukavého humoru, jsou proti této "komödii" hyperinteligentní zábava pro znuděné intelektuály... Přitom nelze tvrdit, že by to bylo vysloveně špatně zrežírováno, jenom je to zoufale nevtipné. A pokud je to v Německu vskutku "kultovní film" (jak hlásá obal DVD), tak snad jedině podobně "kultovní", jako jsou u nás "kultovní" filmy "Trhala fialky dynamitem" nebo snad "Ještě větší blbec, než jsme doufali"... Motivace Jiřího Menzela je samozřejmě jasná... Prostě pracoval za (díky naprosto zoufalému směnnému kurzu tehdejší koruny) královský plat a to mu asi tak stačilo. Herecké výkony většiny zúčastněných jsou velmi průměrné, v celém filmu asi tak tři trochu podařenější vtipy a sem tam se malinko blýskne kamera... Zásadní průser nastal už při psaní scénáře, neboť děj je doslova dementní. Svůj podíl na tak hubeném výsledku má ovšem i Jiří Menzel, neboť bláznivá komedie "opravdu není" jeho šálek kávy. Pokud by na jeho místě stál například Oldřich Lipský, nepochybně by z filmu vykřesal daleko koukatelnější záležitost... Jen na okraj dodávám, že DVD, na němž film v Čechách vyšel, je zprasené zase o kus víc, než je "v kraji zvykem". Titulky veškeré žádné a originál zvuk pouze v levém kanále (český dabing je ovšem v pořádku). Na druhou stranu, ne že by to u tohoto filmu až tak vadilo? ... Celkový dojem: 20% ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tohle je dobrá blbost :-) I přes naprostou stupidnost (nebo spíš právě díky ní) docela pobaví. Nelze brát vážně - zábava spočívá v tom, co za kravinu tvůrci ještě vymyslí. A dabing je taky fajn, stejně jako herci. Pohodovka. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

,,,,,o nejakom rukopise resp. autorskom vklade Jiřího Menzla nemôže byť ani reči.....skôr podpriemerná komédia made in NSR s bezkrvnými hlavnými predstaviteľmi .....občasne sa pousmejete a tak nejako to prejde .... ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Menzel zde sice neuplatňuje svůj vlastní rukopis, přesto si myslím, že hlavně na německé poměry jsem viděl slušnou komedii. Hlavní hrdinové nepůsobí ani jako stoprocentní Germáni, pokud však film shlédnete s naším podařeným dabingem - v originále např. Max nepůsobí až tak sympaticky. Co se jeho týče, byl jsem rád, že nějakého blázna nenapadlo pro vydání na DVD udělat nějaký nový, jak je u nás zvykem. Dobrých vtipů je tu celkem dost, ale výsledný dojem sráží dvě věci: nevyrovnanost - přišlo mi, že poslední půlhodinka ztrácí tempo i přesto, že se všechny otázky zodpoví. Za druhé - přišlo mi, že lidé motající se okolo filmu nevěděli, zda chtějí udělat parodii, nebo víceméně vážnou kriminálku. Parodie na Psycho (sprchová scéna) a Někdo to rád horké (mafiánský sraz, ústřední dvojka dokonce uprchne stejným způsobem) nejsou úplně nejgeniálnější, ale také nejsou úplně zbytečné. Rozmýšlel jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami proto, že mi snímek přišel rozhodně vtipnější než Die Supernasen, ale zmíněné neduhy to vzápětí smazaly, tudíž průměr. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Slabá kriminální bláznivá komedie o dvou švýcarských detektivech, kteří odhalí záhadného pachatele vražd mladých anglických dívek. Max Rüttli (Rolf Knie) a nemluvný Gaston (Gaston Häni) jsou ozbrojeni pouze čokoládovými pistolemi, a když už mají pravé, tak v nich pouze slepé náboje. Ale neohroženě čelí jakémukoliv nebezpečí a přes slabě vtipné scény se dopátrají pachatele vražd všech dědiček bohatého lorda Ronalda Denvera (Karl Heinz Vosgerau). Ke všemu je tu i stopa romance, když se podaří zachránit život poslední oběti Dianě Brington (Susanne Uhlen). Pachatlem se ukáže lstivá druhá manželka lorda (Herta Worell). Pak je tu ještě anglický policejní inspektor Higgins (Gert Burkard), adoptivní otec Diany. Občas vtipné, ale jako celek dost slabé, chvílemi až trapné. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé, byl jsem z něj nadšený (na svou obhajobu uvádím, že mi bylo devět let)... Když jsem to viděl znovu o dvacet let později... byl jsem pro změnu zklamaný... ale i tak dávám slušné tři hvězdičky. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Videl som to vkine veľmi dávno dokonca viem,že to bolo aj v telke.Vôbec som ale netušil,že to natočil Menzel v tej dobe mi to bolo jedno čo pozerám vie,že tento film ma vtedy bavil a nezabudnem na tie hlavy medzi pomarančmi alebo ako ponuku v jedalnom lístku.Viem,že tam bol jeden ukecaný a jeden mlčanlivý vlastne tí špiony a prenasledovali toho vraha s tigrími pazúrmi?Takto si to pamatám a vlastne pozrel by som si to aj teraz,ale to by ma už tak neúputalo! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Třebas mne zabte, ale já se bavila. Ano, je to do nebes volající pitomost, nicméně dost vtipných hlášek a parodie na mezinárodní kriminálky z filmu udělali slušnou oddychovou záležitost na studené nedělní odpoledne. Dětem se to taky líbilo. Viděno poprvé v kině ještě za totáče a už tenkrát jsem se nasmála. Prostě velmi prvoplánová legrace. Za mne 50%. ()

alanP 

všechny recenze uživatele

Byli jsme na tom "s družinou" na odpoledním promítání (za komančů), pamatuji si jen to, že tam měli pistole z čokolády. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu jako parodie různých gangsterek a v porovnání s německou těžkopádností je to poměrně povedené. ()

iMilan 

všechny recenze uživatele

Tenkrat mi bylo 10 let a docela jsem to zral. Resp. dodnes si pamatuji, ze jsem mel z filmu hodne dobry pocit. Musim dat 4 hvezdy, ikdyz si vubec nepamatuju o cem to je. ()

Reklama

Reklama